Kabak çekirdeğinin kabukları doğal gübre çıktı! Çöpe değil saksıya atın, evdeki bitkileri coşturuyor

Kabak çekirdeğinin kabukları doğal gübre çıktı! Çöpe değil saksıya atın, evdeki bitkileri coşturuyor

Kabak çekirdeğini çitleyip kabuklarını çöpe atanlar pişman olacak. Kabak çekirdeğinden kalan kabukların bitkilere öyle bir faydası çıktı ki duyanlar koşarak denemeye gidecek. İşte bitkilerinizi coşturacak o yöntem…

Kalabalık sofraların vazgeçilmez atıştırmalıklarından olan kabak çekirdeği, yalnızca sağlıklı bir kuruyemiş olduğu için değil doğal bir gübre olduğu için de kullanılıyor. Öyle ki kabak çekirdeğinin kabuklarını bitkilerinizin dibine koyarak daha hızlı ve canlı yetişmelerine yardımcı olabilirsiniz. Peki ama nasıl? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-9.jpg

EN SAĞLIKLI ABUR CUBUR

En sağlıklı abur cuburlar arasında yer alan kabak çekirdeği özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmez kuruyemişlerden biridir kabak çekirdeğinin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller insan sağlığına birçok faydalı etki sağlar. Bunların başında cilt enfeksiyonlarına karşı savaşması gelmektedir. Lakin kabak çekirdeği sadece insan sağlığı için değil bitki sağlığı için de oldukça önemli bir yiyecektir. Kabak çekirdeğinden kalan kabukları bitkileriniz için doğal gübre olarak kullanabilirsiniz.

yeni-proje-10.jpg

DOĞAL GÜBRE OLARAK KULLANIN

Çekirdek kabukları üretim esnasında her ne kadar kimyasalla karışsa da oldukça organik bir maddedir. Asfalt ya da kaldırımlardaki çekirdek kabukları 10 ile 20 günde yok olurlar. Bunun yanı sıra toprak ve çim üzerindeki kabuklar ise nemden dolayı daha hızlı çözülür. Ayrıca toprağa fazla tuz bıraktıkları için zararlı oldukları da bir gerçektir.

Farklı birçok kullanım alanı olan çekirdek kabukları “vitamini kabuğunda” diye tabir edilen besin grupları içerisinde yer alıyor. Yapılan bazı bilimsel araştırmalar çekirdek kabuklarının faydalarını gözler önüne seriyor. Öyle ki kabak çekirdeğinden kalan kabuklar doğal gübre olarak kullanılabiliyor.

yeni-proje-11.jpg

SAKSILARIN DİBİNE KOYUN

Evde yetiştirdiğiniz bitkileriniz solmuş ya da gübresi azalmış ise saksıların dibine çekirdek kabuklarını havanda parçalayarak koyabilirsiniz. Çekirdekte bulunan tuz toprak içindeki alkolik oranını artırarak gübre görevini üstlenecektir. Aynı zamanda toprağın mineral seviyesini de yükseltecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN