Baklava yerken kendinizi sınırlamaya son! Böyle tüketince şekeriniz yükselmeyecek: İşte midenize bayram ettirecek o yöntem

Baklava yerken kendinizi sınırlamaya son! Böyle tüketince şekeriniz yükselmeyecek: İşte midenize bayram ettirecek o yöntem

Türk mutfağının sevilen tatlılarından baklava şeker hastaları için tam bir tuzak. Ancak bu yöntemden sonra artık baklava yerken kendinizi sınırlamanıza gerek kalmayacak. Çünkü böyle tüketince şekeriniz yükselmeyecek. İşte, baklava yerken kan şekerinizi dengeleyebileceğiniz o yöntem…

Baklava yemeyi çok seviyor ancak şekeriniz yükseldiği için gönlünüzce yiyemiyorsanız bir de bu şekilde tüketmeyi deneyin. Uzmanların önerdiği bu yöntem sayesinde hem gönlünüzce baklava yiyebilecek hem de kan şekerinizi dengede tutacaksınız.

KAN ŞEKERİNİ DENGELEMENİN YÖNTEMİ

Karadenizliler tarafından çok sık kullanılan bu yöntem uzmanlar tarafından da öneriliyor. Öyle ki uzmanlar, tatlının yanında süt veya ayran gibi protein kaynaklarını tüketmenin, şekerin hızlı yükselmesine engel olduğunu belirtiyor.

baklava-1.jpg

Doç. Dr. Özlem Bozkaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, tatlının yanına süt veya ayran eklemenin kan şekerinin hızının yükselmesini dengelediğini ifade etti.

Uzmanlar, tatlı tükettikten sonra yaşanan hızlı kan şekeri yükselmesinin, vücutta olumsuz etkilere yol açabileceğinin üzerinde duruyor. Bunu engellemek için ise protein içerikleri içecekler tüketilmesi tavsiye ediliyor. Özellikle baklava gibi şeker oranı yüksek olan tatlılardan sonra ayran ve süt gibi içecekler tüketmek kan şekerinin daha yavaş ve dengeli yükselmesine yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN