Şaibeli trafik kazasında hayatını kaybetmişti: Arabeskin kraliçesi Esengül'ün hayatı film oluyor

Şaibeli trafik kazasında hayatını kaybetmişti: Arabeskin kraliçesi Esengül'ün hayatı film oluyor

45 yıl önce 25 yaşında şaibeli trafik kazasında, arkasında birçok soru işareti bırakarak hayatını kaybeden, arabesk müziğin kraliçesi Esengül'ün (Esen Ağan) hayatı sinema filmi oluyor. Bergen'in senaristi Özgür Selvi'nin senaryosunu kaleme aldığı ve yapımcılığını üstlendiği "Uçurumda Açan Çiçek: Esengül" filminde Esengül'e hayat verecek oyuncuyla ilgili görüşmeler sürüyor.

Gişe rekortmeni Bergen filminin senaristi Özgür Selvi'den yeni bir film geliyor. Birsen Altuntaş'ın haberine göre; 1970'li yıllara damga vuran, arabeskin unutulmaz sesi Esengül'ün hayatı beyaz perdeye aktarılıyor.

3.jpg

'UÇURUMDA AÇAN ÇİÇEK: ESENGÜL' FİLMİ NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Çocuk yaştan itibaren hayatı zorluklarla geçen, güçlü sesi ve yorumuyla müzik sektöründe zirveye çıkmayı başaran Esengül’e hayat verecek oyuncuyla ilgili görüşmeler sürüyor.

Yıldız isimlerden oluşan güçlü bir oyuncu kadrosunun rol alması planlanan "Uçurumda Açan Çiçek: Esengül" isimli filmin bu yaz sete çıkması ve Şubat 2025'te vizyona girmesi planlanıyor.

2.jpg

ESENGÜL (ESEN AĞAN) KİMDİR?

Arabeskin kraliçesi Esengül ya da asıl adıyla Esen Ağan, 24 Eylül 1954'te İstanbul'da dünyaya geldi.

İki kız kardeşin biri olan Esengül, ilk müzik derslerini konservatuvar mezunu olan annesi Piraye Ağan'dan aldı. Daha sonra Cavit Deringöl, İrfan Özbakır ve ona "Esengül" adını veren Abullah Nail Bayşu ile çalıştı.

4.jpg

15 yaşındayken katıldığı, yapımcı Ayhan Coşkun'un açtığı ses yarışmasında birinci oldu ve çocuk yaşta müzik kariyerine başladı. İlk 45'liği olan "Aşkımı Süpürmüşler" ile kazandığı başarıdan sonra gazinolarda çalışmaya başladı. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ünlü gazinolarda assolist olarak sahne aldı. Esengül'ün yayımlanan plakları satış rekorları kırdı.

Esengül, kariyerinin ilk yıllarında Orhan Akçınar’la kısa süren bir evlilik yaptı. Ardından Adnan Şenses’le dini nikahlı beraberlik yaşadı, daha sonra onu terk ederek dönemin Beşiktaşlı futbolcusu Tayfun Kalkavan’la ilişki yaşadı.

5.jpg

Özel hayatındaki hareketliliğin yanı sıra gazino sahnesinde eline tutuşturulan silahla ateş etmesi gibi hadiseleriyle de medyanın gündeminde yer aldı. Dönemin kabadayılarıyla yakınlığı nedeniyle polisin de izlediği bir şarkıcı olan Esengül'ün 31 Mart 1979’da çalıştığı gazinoda çıkan olayda 2 kişi öldü. Bu olaydan yaklaşık 20 gün sonra (18 Nisan 1979) şarkıcı geçirdiği şaibeli trafik kazasında 25 yaşında hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN