Dünyaca ünlü yazar Paul Auster hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü yazar Paul Auster hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü ABD'li yazar Paul Auster'dan acı haber geldi. 77 yıllık ömrüne 34 kitap sığdıran Paul Auster akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Aralarında New York Üçlemesi de bulunan 34 kitabın yazarı olan Paul Auster, 77 yaşında hayatını kaybetti. Auster'ın arkadaşı olan yazar Jacki Lyden, Auster'ın salı günü akciğer kanserine bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini The Guardian'a doğruladı.

PAUL AUSTER KİMDİR?

Paul Auster, 1947 yılında ABD'nin New Jersey kentinde doğdu. Columbia Üniversitesi'nde İngiliz, Fransız ve İtalyan edebiyatı üzerine eğitim alan, 1971-1974 yılları arasında Fransa'da yaşayan ve geleneksel kitap konularının dışına yüksek bir başarıyla çıkıp,yaratıcılığın sınırlarını genişletebilmiş olan Auster'in başlıca yapıtları arasında New York Üçlemesi, Yalnızlığın Keşfi, Yanılsamalar Kitabı, Kırmızı Defter, Leviathan, Kehanet Gecesi, Duman,Görünmeyen, Yükseklik Korkusu, Yazı Odasında Yolculuklar, Karanlıktaki Adam bulunuyor.

Yazar Joyce Carol Oates'un Auster hakkında 2010 yılındaş şu sözleri sarf etmişti; "Auster anlatıcıların nadiren güvenilmez olmaktan öteye geçemediği ve olay örgüsünün temelinin sürekli değiştiği son derece stilize, tuhaf bir şekilde acayip postmodernist kurgusuyla tanındı."

Auster'in öyküleri genellikle tesadüf, şans ve kader temalarıyla oynar. Kahramanlarının çoğu yazarın kendisidir ve ilk romanlarındaki karakterler sonraki romanlarında tekrar ortaya çıkmaktadır.

Eleştirmen Michael Dirda ise 2008'de kaleme aldığı bir yazısında için “Auster çağdaş edebiyatta en özgün nişlerden birini kurdu” ifadelerini kullanmıştı; “Anlatım sesi Antik Denizci'ninki kadar hipnotik. Kitaplarından birine başladığınızda ikinci sayfaya geldiğinizde dinlemeden edemezsiniz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN