TYT, KPSS, LGS öğrencileri bu taktiği hafızanıza kazıyın! 5 dakikada sınavda fırtına estireceksiniz

TYT, KPSS, LGS öğrencileri bu taktiği hafızanıza kazıyın! 5 dakikada sınavda fırtına estireceksiniz

Bahçeşehir Koleji PDR Direktörü Sibel Durak, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) son bir ay kala öğrencilere başarılarını artırmak için “5 dakika daha”, “5 soru daha” stratejisini benimsemelerini tavsiye etti. Sınavda fırtına estireceksiniz. İşte ‘5 dakika’ mantığına dair detaylar

2 Haziran’da yapılacak LGS’ye sayılı günler kala hem öğrencilerin hem de velilerin stres seviyesi artmakta. Durak, her 100 öğrenciden yalnızca 20’sinin istedikleri okula yerleşebileceğini belirterek, bu durumun stresin ana kaynağı olduğunu ifade etti. Özellikle Anadolu, Fen veya Sosyal Bilimler liseleri gibi tercih edilen okullarda yerleşme oranının %12’ye düştüğünü vurguladı.

Durak, başarı şansını artırmanın yolları olarak soru çözme pratiği, konuları tekrar etme ve zayıf ya da anlaşılmayan dersler üzerinde düzenli çalışma yöntemlerini önerdi. Ayrıca, “Sınavda belirleyici ders matematik olacak” diyerek, öğrencilere matematik üzerinde özellikle durmalarını önerdi.

LGS’YE HAZIRLIK SÜRECİNDE BAŞARILI OLMAK İÇİN SİBEL DURAK’IN SUNDUĞU BEŞ ÖNERİ ŞUNLARDIR:

1. Sınav kurallarına uygun olarak, test sınavlarını LGS saatlerine göre ayarlayarak çözmelisiniz: Sözel bölüm için saat 09.30, sayısal için 11.30.
2. Zaman yönetimi için, belirlenen süreler içinde deneme sınavlarını tamamlamak ve zorlandığınız konuları öğretmeninizle görüşmek önemlidir.
3. Sağlık ve zindelik için düzenli egzersiz yapmak, yeterli uyku ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek gereklidir.
4. Olumsuz düşüncelerle başa çıkmak için olumlu ve güçlü bir dil kullanmalı, geçmişteki başarısızlıkları unutarak hedeflere odaklanmalısınız.
5. “5 Tane Daha Tekniği” ile motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Çalışmayı bırakmak üzereyken kendinize “5 dakika daha” veya “5 soru daha” diyerek disiplinli çalışmayı sürdürebilirsiniz.

Bu öneriler, öğrencilerin sınav stresini yönetmelerine ve LGS’ye en iyi şekilde hazırlanmalarına yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN