Özel'den Erdoğan ile görüşmesi sonrası ilk açıklama: Türkiye demokrasisi için önemli bir dönüm noktasıydı

DEM Parti CHP'yi ziyaret etti. DEM Parti Eş genel Başkanları Tülay Hatimoğlulları ve Tuncer Bakırhan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel basın açıklaması yaptı. CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi "Türkiye demokrasisi için önemli bir dönüm noktası" olarak nitelendirerek, iki liderin Türkiye'nin karşı karşıya olduğu önemli meseleleri ele aldıklarını belirtti.

DEM Parti Eş genel Başkanları Tülay Hatimoğlulları ve Tuncer Bakırhan CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Özgür Özel'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını paylaştı. Özel, bu görüşmeyi Türkiye'nin demokratik geleceği açısından kritik bir adım olarak değerlendirdi.

yyyyyy.jpg

'OLDUKÇA YAPICI GEÇTİ'

Özel, Erdoğan ile olan görüşmesinde, Türkiye'nin içinden geçtiği zorlu süreçler ve çözüm bekleyen krizler hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Özel, "Aşılmış krizleri yeniden konuşmak mantıklı değil. Dönüp tekrar değerlendirmeyi doğru bulmam, nezaketli olmaz" dedi ve dünkü görüşmenin Türkiye demokrasisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Ayrıca, görüşmenin oldukça yapıcı geçtiğini ve Erdoğan'ın kendileriyle gündemi değerlendirdiğini, notlar aldığını söyledi.

'DEPREM BAKANLIĞI KURULMALI'

Özel, Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri olarak İstanbul'da beklenen büyük depremi öne çıkararak, bu konuda Erdoğan'a bir Deprem Bakanlığı kurulması önerisinde bulunduğunu belirtti. Görüşme, iki lider arasında yapılan samimi ve açık diyalogla Türkiye'nin geleceği için olumlu bir adım olarak değerlendirildi. Özel, ayrıca DEM Parti'nin Atatürk ve bayrağa olan saygısını teyit eden açıklamalarını da memnuniyetle karşıladığını ekledi.

Tuncer Bakırhan, CHP lideri Özel ile görüşmesiyle ilgili "Anayasa tartışmaları da değerlendirildi. Samimiyete ihtiyaç var. Şu andaki mevcut iklime bakıldığı zaman bir samimiyet sorunu görülüyor. Bir yol temizliğine ihtiyaç var" diye konuştu.

Hatimoğulları ise "Hem CHP'nin 31 Mart seçimlerindeki başarısını hem de ondan sonraki seçimde Türkiye ve bölgedeki siyasal süreçleri görüşmeleri değerlendirmek için bir görüşme talebimiz olmuştu. Sayın Başkan sizleri tebrik ediyoruz, başarılarınızın devamını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN