Kabe ve Beyaz Saray'da kullanılmış! Türkiye'de bir tek o ilimizden çıkıyor, 85 bin TL'den alıcı buluyor

Kabe ve Beyaz Saray'da kullanılmış! Türkiye'de bir tek o ilimizden çıkıyor, 85 bin TL'den alıcı buluyor

Dünyada nadir bulunan o mermer ülkemizde sadece o ilimizden çıkıyor! Kabe ve Beyaz Saray'da kullanılmış! Çeşit çeşit alanlarda kullanılıyor. Nadir bulunan bu mermerin kıymeti dünyanın her yerinde biliniyor, 85 bin TL’den alıcı buluyor...

Türkiye'de sadece Elazığ'da çıkarılan ve özellikle Kabe ve Beyaz Saray gibi önemli mekanlarda kullanılan vişne mermerinden yapılan tespihler, büyük ilgi görüyor. Nadir bulunan bu özel mermer, ustalar tarafından özenle işlenerek tespihe dönüştürülüyor.

SADECE ELAZIĞ’DA YETİŞİYOR

Dünyada nadir bulunan ve Türkiye'de sadece Elazığ'da çıkan vişne mermeri, özel siparişler üzerine bir ay gibi kısa bir sürede ustalıkla işlenerek tespihe dönüştürülüyor. Vişne mermerinden özel sipariş üzerine hazırlanan tespihler, özellikle yurt dışından gelen talepler doğrultusunda üretilip gönderiliyor. Bir ay gibi kısa bir sürede işlenen ve özel siparişler doğrultusunda hazırlanan vişne mermerinden tespihler, 85 bin liraya kadar alıcı buluyor.

TESPİH FİYATI 80-85 BİN TL ARASI DEĞİŞİYOR

Tespih ustası Hadin Bulut, vişne mermerlerinin Elazığ’a has bir mermer olduğunu belirterek “Dünyaca ünlü vişne mermerimiz, Elazığ’a has bir mermerdir. Dünyanın birçok yerinde kullanılıyor. Biz de vişne mermerini bir sanata dönüştürerek tespih yaptık. Koleksiyoncu müşterimizin talebi üzerine yaptık. Yapımı oldukça zordur. Yaklaşık 3-4 ay önce sipariş almıştık. Müşterimizin verdiği ölçüye göre yaptık. Altın püskülünü de tespihe uygun yaptık. Yapımı ortalama bir ay sürüyor. Bu tespihin fiyatı ortalama 80 bin lira ile 85 bin arasındadır’’ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN