İMİB Başkan Yardımcısı Eyüp Batal: Madencilik sektörü, Türkiye'nin ihracatını lider sektörlere taşıyabilir

İMİB Başkan Yardımcısı Eyüp Batal: Madencilik sektörü, Türkiye'nin ihracatını lider sektörlere taşıyabilir

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Batal, Türkiye madencilik sektörünün potansiyelinin daha yüksek olduğunu ve doğru desteklerle ihracat lideri olabileceğini belirtti.

Türkiye madencilik sektörünün gelişimi ve ihracat kapasitesinin artırılması konusunda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Batal, sektörün potansiyelinin çok altında kaldığını ve bu alanda yapılacak yatırımların ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını vurguladı.

yeni-proje-002.jpg
Eyüp Batal

'MADENCİLİK POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK, İHMALE GELMEZ'

Türkiye'de madencilik sektörünün gelişimine dikkat çeken Batal, teknoloji ve işletme kapasitesinde önemli bir ilerleme kaydedilmesi gerektiğini ifade etti. Batal, "Madencilik sektörü, gerek teknoloji yatırımları gerekse işletme kapasiteleri açısından ihmal edilmemesi gereken bir potansiyele sahiptir. Verilecek destekler ve atılacak stratejik adımlar, bu sektörü ihracatta lider olan diğer sektörlerin önüne geçirebilir" dedi.

'MADENCİLİK GÖZARDI EDİLEMEZ'

Batal'ın değerlendirmelerine göre, Türkiye madencilik sektörü, yüksek teknolojiye ve inovasyona dayalı yatırımlarla ihracatını artırabilir ve global pazarda daha rekabetçi bir konuma gelebilir. "Madenciliğin gelişimi sayesinde ülkemiz çağ atlayabilir. Bu kadar çok net döviz girdisi ihtiyacı varken, madencilik gibi bir sektörün göz ardı edilmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Batal ayrıca, Türkiye'nin madencilik teknolojilerindeki gelişimini ve bu alanda yapılan ihracatın ekonomiye olan katkılarını da vurguladı. Madencilik makineleri ve teknolojilerindeki ilerlemeler sayesinde Türkiye, uluslararası arenada daha görünür bir pozisyona sahip olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN