Edirne, İstanbul, Adana, Hatay, Ankara.... Meteoroloji 15 ile sarı kodlu uyarı verdi: Hava sıcaklıkları düşüyor

Edirne, İstanbul, Adana, Hatay, Ankara.... Meteoroloji 15 ile sarı kodlu uyarı verdi: Hava sıcaklıkları düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmelerine göre 3 Mayıs için hava durumu tahminini paylaştı. 15 ile sarı kodlu uyarı verildi! 3 Mayıs hava durumu nasıl? Ülke genelinde sıcaklıklar düşüyor. İşte 3 Mayıs hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı son değerlendirmelere göre, 3 Mayıs için ülke genelinde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olacağını bildirdi. Yapılan açıklamada, Ege kıyıları ve Batı Akdeniz dışında kalan bölgelerde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği belirtildi.

15 İLE SARI KODLU UYARI VERİLDİ

MGM'nin yayınladığı rapora göre, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa, Adana, Hatay, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya, Bolu ve Düzce illerinde sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

YOĞUN YAĞIŞ BEKLENİYOR

Trakya'nın (Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimleri), Doğu kesimlerin (Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari’nin güneyi, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van’ın kuzeyi), Doğu Akdeniz'in (Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay’ın kuzey ilçeleri) ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli yağışların görüleceği belirtildi.

Batı kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif esmesi beklenirken, yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği uyarısı yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN