Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüş iptal edildi

Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüş iptal edildi

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun, İsrail ile olan ticareti protesto amacıyla düzenlemeyi planladığı Ceyhan'dan Mersin limanına yürüyüşün, Türkiye'nin İsrail ile tüm ticaretin durdurulduğunu açıklamasının ardından iptal edildiği öğrenildi. Partiden yapılan açıklamada, alınan 'ticareti durdurma' kararında Davutoğlu'nun iki ülke arasındaki ticareti eleştiren açıklamaların ve planladığı protesto yürüyüşünün etkili olduğu ileri sürüldü.

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsrail ile yapılan ticareti eleştiren açıklamalarına son birkaç aydır devam etmekte ve bu ticaretin sonlandırılması gerektiğini vurgulamaktaydı. Davutoğlu, bu konuya dikkat çekmek için Ceyhan'dan Mersin limanına bir yürüyüş düzenleme planları yapmıştı.

PLANLANAN YÜRÜYÜŞ İPTAL OLDU

Ancak, Türkiye'nin İsrail'e karşı sertleşen tutumu ve Ticaret Bakanlığı'nın dün akşam saatlerinde İsrail ile yapılan ticaretin tamamen durdurulduğuna dair yaptığı açıklama, planlanan yürüyüşün iptal edilmesine neden oldu. Gelecek Partisi'nden yapılan açıklamada, bu kararın ardından yürüyüşü iptal ettiğini duyuruldu ve Türkiye'nin İsrail ile ticaretini kesme kararını desteklendiği ifade edildi.

Gelecek Partisi yetkilileri, ayrıca İsrail ile tamamen sonlandırılan ticaretin sürdürülmesi konusunda da kararlı olduklarını ve Gazze'deki insanlık dışı muamelelere karşı her türlü mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.

'ALINAN KARARDA ELEŞTİRİLER ETKİLİ OLDU'

Gelecek Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, İsrail'le ticaretin sona erdirilmesinde, Davutoğlu'nun iki ülke arasındaki ticareti eleştiren açıklamaların ve planladığı protesto yürüyüşünün etkili olduğu ileri sürüldü.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, İsrail'le ticaretin tamamen kesilmesini X hesabından yorumlarken, "Geç alınmış ancak doğru bir karardır!" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN