CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca: Basın özgürlüğü demokratik hakları temsil ediyor

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca: Basın özgürlüğü demokratik hakları temsil ediyor

TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, basın özgürlüğünün önemine ve özgürlüğün direnişle mümkün olduğuna dikkat çekti.

CHP'li Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde Barış Terkoğlu özelinde düşünce özgürlüğünün nasıl yok edildiğinin tanıklarıyız. Ama unutulmasın; özgürlük direnişle meydan okur.." ifadelerini kullandı.

Gazetecilere yönelik baskıların arttığı ve basın özgürlüğünün giderek kısıtlandığı bir ortamda, Karaca'nın açıklamaları önemli bir vurgu olarak değerlendirildi.

Karaca, basın özgürlüğünün sadece gazetecilerin değil, tüm toplumun özgürlüğünü ve demokratik haklarını temsil ettiğini belirtti.

Açıklamasında, "Gerçeklerin yerine sansürün, cesaretin yerine korkunun hüküm sürmesini istedikleri, siyasi yargı kararlarıyla susturulan gazetecilerin olduğu ülkede, Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde, basın özgürlüğünün olmadığını gösteren acı bir tablo var." diyen Karaca, basın özgürlüğünün demokrasinin temel taşı olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN