Bakanlık ihbar edenlere ikramiye veriyor! 63 milyondan fazla ikramiye ödendi: Gözünüzü dört açın

Bakanlık ihbar edenlere ikramiye veriyor! 63 milyondan fazla ikramiye ödendi: Gözünüzü dört açın

Bakanlık o suçların önüne geçmek için çalışmalarına devam ederken ihbar eden vatandaşlara da ikramiye veriyor. Bu kapsamda tam 63 milyondan fazla kişiye ikramiye ödendi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Vergi kayıp ve kaçağı konusunun önüne geçmek için ilgili merciler mücadeleye devam ederken vatandaşın da desteği sürüyor. Bu kapsamda ihbarda bulunan kişilere belli miktarda ödemeler yapılıyor. Öyle ki geçtiğimiz sene vergi kaçıranları ihbar eden 176 kişiye toplamda 14,8 milyon liralık ihbar ödemesi yapıldı. Son 5 yılda ise dağıtılan ihbar ikramiyesi 63,5 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

yeni-proje-4-001.jpg

KAYIT DIŞI EKONOMİNİN AZALTILMASI HEDEFLENİYOR

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerinden derlenen bilgiler kapsamında kayıt dışı ekonomi, özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomilerine ciddi zararlar veriyor. Bununla kalmayarak son zamanlarda gelişmiş ülke ekonomilerinin de mücadele ettiği bu alan ülkemiz için de oldukça önemli bir yer tutuyor.

Bu kapsamda orta ve uzun dönemde ekonomik istikrarı sağlamak, gelir dağılımı ve istihdam gibi birçok makroekonomik unsurun iyileştirilmesi hususunda adımlar atmak, ekonomide verimlilik düzeyi ve rekabet gücünün yükseltilmesi, kamu gelirlerinin artırılması gibi hedefler doğrultusunda kayıt dışı ekonominin azaltılması amaçlanıyor.

yeni-proje-2-003.jpg

VATANDAŞLARA BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Kayıt dışı ekonomiden çıkıp bu da ekonomiye geçiş sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra birlikler, sivil toplum kuruluşları önemli bir yere sahip. Lakin bu süreçte vatandaşın da ciddi desteğine ihtiyaç duyuluyor. Dolayısıyla kayıt dışı faaliyetleri yürüten yerlerin tespit edilmesinde vatandaştan ihbar desteği bekleniyor.

GERÇEK İHBAR YAPANLARA ÖDÜL

Vatandaşların bu konuda sorumluluk bilinci ile hareket ermesi sonucu geçen yıl vergi kaçıranları ihbar eden kişi sayısı 176 olarak kayıtlara geçildi. İhbarı doğru çıkan kişilere kesinleşen verginin belirli bir oranında ödeme yapılırken, geçen yıl içinde ihbarda bulunanlara ödenen ikramiye 14 milyon 832 bin 566 lira oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığının ödediği ikramiye tutarı 2019'da 411 muhbire 12 milyon 300 bin 472 lira olurken, 2020'de 249 kişi 12 milyon 345 bin 691 lira, 2021'de 253 kişi 11 milyon 674 bin 279 lira, 2022'de 251 kişi 12 milyon 390 bin 551 lira ihbar ikramiyesi aldı.

Bu veriler kapsamında son 5 yıl içerisinde vergi kaçıranları ihbar eden kişi sayısı 1340 olurken bu kişilere ödenen toplam ikramiye ise 63 milyon 543 bin 559 lira oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN