Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı! Yeni sahibi çok tanıdık bir isim: Büyük Çankaya Otelini satın aldı

Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı! Yeni sahibi çok tanıdık bir isim: Büyük Çankaya Otelini satın aldı

40 yıldır tamamlanamayan ve Ankara’nın tam göbeğinde yer alan o otel, sonunda satıldı. İnşaatına yıllar önce başlanan Büyük Çankaya Oteli’nin yeni sahibi ise duyanları şaşırttı. İşte konuya ilişkin detaylar…

560 odalı ve içerisinde AVM, toplantı salonları, kongre merkezi ve rekreasyon gibi birçok alan barındıran Ankara Büyük Çankaya Oteli’nin inşaatına 1984 senesinde başlanmıştı. O yıllardan beri inşaatı tam anlamıyla bitirilemeyen bu otel spor camiasının ünlü bir ismine satıldı.

yeni-proje-20.jpg

SPOR CAMİASINDAN ÜNLÜ BİR İSME SATILDI

Bitterlive’den Levent Çelikay'ın haberine göre Büyük Çankaya Oteli, Beşiktaş’ın eski Başkanı Serdar Bilgili tarafından satın alındı.

TÜRKİYE’NİN DERİN GEÇMİŞİNE TANIKLIK ETTİ

Söz konusu bu otelin sahibi Ahmet Hattat, Türkiye’de yaşanan 1980 darbesinden sonra ülkenin yeniden yapılandığı yıllarda Ankara’nın göbeğine 5 yıldızlı bir otel yapılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından görevlendirildi.

Hattat, Kendi arazisinin üzerine oteli yapmaya başladı lakin inşaat süresince birbirinden farklı zorluklarla karşı karşıya kaldı. Otelin otoparkı için 10 sene Yargıtay kararı beklemek zorunda kalan Hattat, 2001 senesinde Ritz Charlton Oteller Grubu ile otelin işletmesi için ön anlaşma imzaladı.

yeni-proje-21.jpg

Söz konusu bu anlaşma 11 Eylül 2001 tarihinde yaşanan İkiz Kuleler olayından sonra panik havasına yol açtı ve Ritz yöneticilerinin anlaşmadan vazgeçmesine neden oldu. Bunun gibi bazı aksaklıklardan dolayı otelin inşaatı tamamlanamadı ve 2021 yılında Aareal Bank’a geçti.

Yıllar önce yapımına başlanan otel 5 Cumhurbaşkanı, 9 Başbakan ve 13 Genelkurmay Başkanı gördü. Şimdi de Serdar Bilgili tarafından alınan bu otelin akıbeti merak ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN