Akbelen’deki köylüler üç gündür suya erişemiyor

Akbelen’deki köylüler üç gündür suya erişemiyor

Muğla İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak ve IC Holding’in ağaçları kesmesi sonrası başlayan maden çalışmaları hızla devam ediyor. Maden sahasında patlatılan dinamitlerden dolayı evlerinde çatlaklar oluşan, zeytinlik ve tarım alanları zarar gören köylüler 3 gündür suya erişemiyor.

Yeşil alanların imara ve yapılaşmaya açılması birçok bölgede halkın tepkisiyle karşılanıyor. Akbelen Ormanı’nda termik santraller için ağaç kesimine karşı eylem düzenleyen vatandaşlar ifadeye çağrılarak geçtiğimiz günlerde para cezasına çarptırıldı. Bu kez de susuzlukla savaşan İkizköylüler yaşadıkları zorluğu Evrensel'e anlattı.

'POMPA ARIZALIYMIŞ'

Evrensel’in haberine göre, İkizköy muhtarı Nejla Işık, bölgedeki su kesintisine tepki göstererek, “Bahçe dikimi yapmak için aldığımız fideler kurudu. İnekler, koyunlar, hayvanlarımız susuz. MUSKİ’yi 3 gündür arıyoruz. Bize söylenene göre santralın deposundaki pompa arızalıymış. Bu işin peşini bırakmayacağız. İkizköy’ün su ihtiyacını acilen giderin” dedi.

'BİZİ SUYLA, DİNAMİTLE, TOZLA KORKUTAMAZSINIZ'

Biz başka İkizköylü ise suların kesik olduğuna dikkat çekerek yaşadığı zorluğu anlattı. İçecek su bulmakta bile zorlandıklarını söyleyen İkizköylü, "Bizi suyla, dinamitle, tozla korkutamazsınız. Biz suyumuzu istiyoruz" diyerek yakındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN