Zincir marketleri boykot eden çiftçiler pes etti: Ürünlerimiz tarlada çürüyecekti

Zincir marketleri boykot eden çiftçiler pes etti: Ürünlerimiz tarlada çürüyecekti

Adana'da binlerce dönüm arazide patates yetiştiren çiftçiler, zincir marketin kilo başına 10 lira teklifini kabul etmeyip, geçen hafta hasadı durdurdu. Çiftçiler görüşmeler sonucu 12 liraya anlaşarak, bugün hasada yeniden başladı. 20 lira talep eden çiftçiler, ürünleri çürümesin diye bu teklifi kabul ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin ilk turfanda patates hasadının yapıldığı Adana'da geçen ay hasat başladı. Türkiye’de üretilen 5,5 milyon ton patatesin 220 bin tonunun Adana'dan karşılanıyor. Doğrudan zincir marketlere satış yapan çiftçiler, fiyatta anlaşamadı.

Marketlerin kilo başına 10 lira teklifinin çok düşük olduğunu söyleyen üreticiler, geçen hafta ortak karar alarak hasadı durdurdu. Patatesin kilosuna 20 lira isteyen üreticiler, görüşmeler sonrası 12 liraya anlaştı.

Bugün tarlalara götürülen işçiler, birinci ve ikinci kalite ürünleri hasat etmeye başladı. Tarlada bırakılan üçüncü kalite ürünler ise vatandaş tarafından toplanarak evlerine götürüldü.

'12 LİRADAN VERMESEK ÜRÜNLERİMİZ ÇÜRÜYECEKTİ'

“12 liradan vermek zorunda kaldık çünkü vermezsek ürünlerimiz tarlada çürüyecekti." diyen çiftçi Kıyas Kocaağa, "Akaryakıt, işçilik, nakliye, ilaç, gübre, tarla kirası gibi yüksek ve değişken maliyetleri göz önünde bulundurduğumuzda şu an her şey kafa kafaya. Para kazanmamız için 20 lira olması lazımdı" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN