Yabancıdan 2024'ün en yüksek tahvil alımı

Yabancıdan 2024'ün en yüksek tahvil alımı

Yabancı yatırımcılar, 29 Nisan haftasında hisse senetlerinde satışa devam ederken, 603,5 milyon dolarlık tahvil alımıyla yılın en yüksek tahvil alımını gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son haftalık menkul kıymet istatistiklerini yayımladı. 26 Nisan haftası itibarıyla yurt dışında yerleşik yatırımcılar, Türkiye pazarında önemli hareketlilik gösterdi. Verilere göre, yabancı yatırımcılar net olarak 154,6 milyon dolarlık hisse senedi ve 4 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senedi (ŞBS) sattı, fakat 603,5 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) aldı.

Bu alımlar, yabancıların DİBS'lere olan ilgisinin ne kadar güçlendiğini gözler önüne seriyor. Özellikle DİBS alımları, 8 Aralık haftasından bu yana en güçlü yabancı alımını temsil ediyor. Bu, DİBS stoklarının 19 Nisan itibarıyla 2 milyar 508,6 milyon dolardan, 26 Nisan'da 3 milyar 114,6 milyon dolara yükselmesiyle sonuçlandı. Bu artış, DİBS stoklarının 18 Şubat 2022'den bu yana ulaştığı en yüksek seviye olduğunu işaret ediyor.

Diğer yandan, hisse senedi piyasasında da önemli bir artış göze çarpıyor. Yabancı yatırımcıların hisse senedi stoku, bir önceki haftaya kıyasla artarak, 36 milyar 793,7 milyon dolardan 37 milyar 717,4 milyon dolara yükseldi. Bu, yabancı yatırımcıların Türk hisse senetlerine olan güveninin devam ettiğini gösteriyor.

Ancak, Şirket Borçlanma Senetleri (ŞBS) piyasasında bir düşüş yaşandı. Yabancıların ŞBS stokları, geçtiğimiz hafta 162,3 milyon dolardan 158,1 milyon dolara geriledi. Bu, genel olarak olumlu piyasa hareketlerine rağmen, ŞBS'lere olan ilginin azaldığını belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN