Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda! Elektronik cihaz fiyatları uçacak: Nedeni ise...

Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda! Elektronik cihaz fiyatları uçacak: Nedeni ise...

Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda. Çinli tedarikçilere dayandırılan rapora göre, elektronik cihaz fiyatları uçacak. Nedeni ise…

Tüm elektronik cihazların fiyatları, son birkaç yıldır artan maliyetler, kurdaki değişimler ve daha pek çok nedenden ötürü sürekli artış gösterdi. Şimdi gelen haber ise birçok kişinin canını sıkacak. Çünkü, fiyatlar çok düşükmüş gibi yeni bir zam daha yolda…

Webtekno.com’da yer alan habere göre, sektörden paylaştığı doğru bilgiler ile tanınan DigiTimes, elektronik cihazlara zam yapılabileceğini ifade etti.

ZAMLARIN NEDENİ METAL FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Edinilen bilgilere göre Çinli Firmalar, tedarik yaptıkları firmalara fiyatlarının genel olarak yüzde 10-20 oranında artırılacağını bildirirken artışın hemen uygulanmaya başlayacağı bilgisini de verildi. Bu gelişme de ilerleyen dönemlerde yalnızca telefon ve bilgisayar gibi elektronik aletler değil, çip kullanılan tüm cihazların fiyatının artacağını gösteriyor.

elektronik-cihazlara-zam-1.jpg

Artışın nedeni ise ürünlerde kullanılan altın, bakır gibi metallerin maliyetindeki artışlar. Raporda Yaxin Microelectronics ile diğer ismi çok bilinmeyen firmalardan söz ediliyor. Bu firmalar çok tanınmıyor olsa da donanım üreticisinin satın aldığı parçaların tedarikini yapıyorlar.

Fiyatlardaki artışla birlikte üreticiler, markalar ve firmalar ürünleri için daha fazla para ödemek zorunda kalacak. Buna bağlı olarak da bu maliyet tüketicilere de yansıtılacak ve birçok donanımın fiyatı artacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN