Reuters açıkladı: Türk ihracatçıları alternatif yollar aramaya başladı

Reuters açıkladı: Türk ihracatçıları alternatif yollar aramaya başladı

Ticaret Bakanlığı, dün devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçildiğini, İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğunu bildirdi. Reuters'e konuşan ihracatçılar, Türkiye'nin İsrail'le ticari ilişkileri tamamen durdurmasına yönelik geçici çözümler aradıklarını, masalarında 3. ülkeden ihracatın da bulunduğunu belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın dış ticarete ilişkin verileri açıkladığı toplantıya katılan bir ev eşyası ihracatçısı şirketinin sahibi, ticaretin durdurulmasının kendilerini zor durumda bıraktığını, ürünlerinin gümrükte bekletildiğini belirtti. Reuters'in haberine göre, İhracatçı, bu durumun alternatif yollar aramaya ittiğini ifade ederek "Dün gün boyu gümrüklerle uğraştık ve sorunun ne olduğunu anlayamadık. Yasak kararı açıklanmadan sistem kapatıldı" ifadelerini kullandı.

MISIR, ÜRDÜN, LÜBNAN SEÇENEKLERİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Bir gıda ihracatçısı, ticaretin durmasının Filistin topraklarına gönderilen malların da engellenmesi anlamına geldiğini söyledi. Filistin halkının acı çekeceğini ifade eden ihracatçı "Mısır, Ürdün veya Lübnan üzerinden gönderebilecek miyiz göreceğiz." diyerek bu durumdan nasıl çıkacaklarını bilmediklerini ifade etti.

Bölgeye çikolata ve şekerleme ihracatı yapan bir şirketin sahibi de şirketinin İsrail pazarı için özel olarak ürettiği ve ambalajları tamamen İbranice olan ürünler ürettiği için maddi kayıp yaşadığını belirtti. "İsrail'de alacaklı olduğumuz, borcumuz olan firmalar var. Ticaret durduğunda bu alacaklarımız ne olacak?" diye soran şirket sahibi, İsrail'deki ticari ortaklarıyla görüştükten sonra duruma çözüm arayacaklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN