Fitch ve S&P'nin ardından JCR da artırdı: Türkiye'nin kredi notu yükseliyor

Fitch ve S&P'nin ardından JCR da artırdı: Türkiye'nin kredi notu yükseliyor

Türkiye'nin kredi notunda yükselişler devam ediyor. Fitch ve S&P'nin ardından Japon derecelendirme kuruluşu JCR de Türkiye'nin kredi görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarından Japon JCR, Türkiye'nin kredi notunu "BB" seviyesinde tutarak görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltti. Bu kararla birlikte JCR, daha önce Fitch ve S&P'nin ardından Türkiye ekonomisine yönelik güven mesajı veren bir diğer derecelendirme kuruluşu oldu.

BELİRSİZLİKTE AZALMA VURGUSU

JCR'nin açıklamasında, Haziran 2023'te para politikasının değiştirilmesiyle belirsizliğin azaldığına işaret edilerek, yüksek enflasyona rağmen faiz oranlarının yükseltilmemesi yönündeki politikanın terk edilmesinin ekonomideki istikrarı desteklediği belirtildi.

DÖVİZ REZERVLERİNDE İSTİKRAR

JCR, Türkiye Merkez Bankası'nın sıkı para politikası uygulamaları ve hükümetin mali disiplin stratejisi sayesinde döviz rezervlerindeki düşüşün azaldığını da vurguladı. Bu pozitif gelişmelerin ışığında, JCR'nin Türkiye'nin kredi görünümünü "durağan"a yükseltme kararı aldığı belirtildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ekonomisine yönelik olumlu değerlendirmeleri, ülkenin yatırımcı güvenini artırırken, gelecekteki ekonomik büyüme ve istikrar için önemli bir işaret olarak görülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN