Enflasyon raporu 9 Mayıs'ta açıklanacak

Enflasyon raporu 9 Mayıs'ta açıklanacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yılın ikinci Enflasyon Raporu'nu 9 Mayıs'ta Ankara'da açıklayacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Başkan Fatih Karahan liderliğinde, 9 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30'da, yılın ikinci Enflasyon Raporu'nun tanıtımı için bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. TCMB İdare Merkezi'nde fiziksel ortamda gerçekleştirilecek olan bu önemli toplantı, aynı zamanda TCMB'nin resmi internet sitesi, sosyal medya platformu X ve YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayımlanacak.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 36'YDI

TCMB, yılın ilk Enflasyon Raporu toplantısında 2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 olarak belirlemişti. Aynı raporda 2025 yıl sonu için yüzde 14 ve 2026 yıl sonu için ise yüzde 9 enflasyon tahmini yapılmıştı. Bu tahminler, önceki raporlarla paralellik göstererek, enflasyonun orta vadede düşüş eğilimine gireceği yönündeki beklentileri pekiştirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN