Dünyaca ünlü dev tavuk markası Türk firmasına devrediliyor! O ülkenin en zengin adamının şirketiydi

Dünyaca ünlü dev tavuk markası Türk firmasına devrediliyor! O ülkenin en zengin adamının şirketiydi

Dünyaca ünlü dev tavuk markası Rekabet Kurumu’nun da onayıyla Türk firmasına devrediliyor. Devredildiği ülkenin en zengin adamını şirketi olan bu marka, artık herkesin çok yakından bildiği o Türk markasının oldu. İşte detaylar…

Taylandlı dünyaca ünlü piliç üreticisi CP'nin Türkiye'deki iştirakları bir süredir bölüm bölüm satılmaya başlanmıştı. Bu kapsamda CP’nin Bilecik’teki fabrikasını Aspiliç alırken şimdi de yine Bilecik’teki damızlık çiftliği ve kuluçkahanesi ile taşınmazları Şenpiliç’e devrediliyor. Söz konusu bu satış Rekabet Kurumu tarafından onaylandı ve işlemler başladı.

yeni-proje-18.jpg

ŞENPİLİÇ HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Yeniçağ'da yer alan habere göre, CP, akşam bilecik'teki fabrikasını sattıktan sonra tekrardan varlık satışına karar verdi ve bu haberi alan Şenpiliç, hemen harekete geçerek söz konusu malları almaya karar verdi. Firma, CP’nin bazı taşınmazlarını devralma doğrultusunda Rekabet Kurulu’na başvuruda bulunarak işlemlere başladı. Sonuç olarak Rekabet Kurumu CP’nin Bilecik’teki damızlık çiftliği ve kuluçkahanenin Şenpiliç Gıda’ya devrini onayladı.

yeni-proje-19.jpg

Tayland’ın en zengini olan Chearavanont ailesi tarafından yönetilen CP’nin açılımı Charoen Pokphand olarak biliniyor. Tayland’ın en büyük özel şirketi olan CP, 13 farklı iş grubunu kapsayan şirketlerinde 21 ülkede yatırımı bulunuyor. Firmanın 455 bin çalışanı bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN