Altını olanın kalbine inecek! Düşüyor... O rakamı görene kadar düşmeye devam edecek

Altını olanın kalbine inecek!  Düşüyor... O rakamı görene kadar düşmeye devam edecek

Yatırım alanında güvenli liman olarak nitelendirilen altın son günlerde düşüş göstermeye başladı. Bu kapsamda önemli açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist İslam Memiş, önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

Uluslararası piyasalarda bir süredir beklenen açıklama dün geldi. ABD Merkez Bankası (FED), Faiz oranlarını çoğu kişinin beklediği seviyede tutarken FED’in Enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ve faiz indirimlerinin daha uzun süre ertelenecek olması altın yatırımcıları arasında endişeye neden oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise emtia piyasasında yeni bir dönemin başladığını açıkladı.

altin-5.jpg

“CUMA GÜNÜ PİYASALAR İÇİN KRİTİK”

İslam Memiş, "Bugün açıklanacak enflasyon verisi hayati öneme sahip. Cuma günü enflasyon ve tarım dışı istihdam verileri piyasalar için son derece kritik olacak. Çünkü önümüzdeki temmuz ayına kadar yaşanacak gelişmeler bizim için büyük önem taşıyor. Fed, beklentilere uygun olarak faizde değişikliğe gitmedi ve piyasaları sürpriz bir kararla karşılaştırmadı. Ancak, Fed Başkanı Powell'ın çok iddialı konuşmadı çünkü artık dünya piyasaları bu tür sinyallere pek inanmıyor” dedi.

altin-kapak.jpg

ALTINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

Uzman isim, altın fiyatlarındaki düşüşe dikkati çekerek, “Ons altın fiyatı şu anda 2288 dolar seviyesinde bulunuyor. Gün içinde 2326 dolara kadar yükseldi ancak 2280 dolar seviyesi kritik bir öneme sahip. Bu seviye aşağı yönlü kırılırsa, düşüşlerin 2200 dolara kadar devam etme olasılığı var. 2195 dolar seviyesi bir uyarı olarak belirlenmişti ve aylar sonra da olsa bu gerçekleşiyor gibi görünüyor. Düşüş trendi 2200 dolara kadar devam edebilir. Gram altın/TL fiyatı serbest piyasalarda 2435 TL seviyesinde bulunuyor. Gram altın fiyatları da ons altın fiyatlarından olumsuz etkilenecek ve muhtemelen 2400 liranın altına inecek” ifadelerine yer verdi.

altin2-001.jpg

“BÜTÜN DALGALANMALARA HAZIRLIKLI OLUNMALI”

Memiş, “Nisan ayıyla birlikte piyasalarda belirsizlik hakimdi ve savaş piyasasında manipülasyonlar devam etti. Bu manipülasyonlar, Mayıs ve Haziran aylarında da devam edecek gibi görünüyor. Bütün yatırım araçlarında keskin dalgalanmalara hazırlıklı olunmalı. Bu nedenle yapmanız gereken tek bir şey var: Elinize geçen parayla emtia alımı yapın. İki ay boyunca geniş bir bant aralığında dalgalanan piyasaya hazır olun. Temmuz ayına yönelik hazırlıklarınızı yapın çünkü o zamanlar piyasada önemli hareketlilikler ve agresif yükselişler göreceğiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN