Akaryakıt, sigara ve alkole zam yolda! Vergi uzmanı tarihi açıkladı: ÖTV zammı geliyor

Akaryakıt, sigara ve alkole zam yolda! Vergi uzmanı tarihi açıkladı: ÖTV zammı geliyor

Hayat pahalılığı her geçen gün artarken duyanları şaşkına çevirecek yeni bir haber daha geldi. Akaryakıt, sigara ve alkole zam yolda. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan vergi uzmanı önemli noktalara değindi. İşte detaylar…

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, kendi internet sayfasında vergi düzenlemelerine ilişkin önemli bir yazı yayınladı. Yayınlanan yazısına göre, Türkiye’de vergi düzenlemeleri, Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda yapılan değişikliklerle güncellendi. Bu kapsamda önümüzdeki Temmuz ayında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen Üretici Fiyat Endeksi’nde meydana gelen değişim oranıyla beraber kanunun III sayılı listesinde bulunan ürünler için belirlenen asgari maktu vergi tutarlarında artışa gidilecek.

yeni-proje-16.jpg

ÖTV MİKTARLARI OTOMATİK OLARAK GÜNCELLENECEK

Halk TV’de yer alan habere göre, 14 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe giren 7456 sayılı Kanun kapsamında akaryakıt ürünlerindeki ÖTV tutarlarının da Yİ-ÜFE artışı oranında otomatik olarak artırılmasına başlandı. Bu değişiklikler sonucunda I sayılı listede yer alan geniş bir ürün yelpazesindeki ÖTV miktarlarının da otomatik olarak güncelleneceği öğrenildi.

yeni-proje-17.jpg

TEMMUZ AYINDA YENİ ARTIŞ BEKLENİYOR

Söz konusu bu otomatik artışla beraber önümüzdeki 2 ay içinde açıklanacak olan Yİ-ÜFE rakamlarıyla 3 Temmuz 2024 tarihinde alkollü içecekler ve akaryakıt ürünlerindeki maktu ÖTV zammı belirlenecek. Muhtemel artış oranları ise şöyle olacak:

  • %3 Yİ-ÜFE Senaryosu: Alkollü içecekler ve akaryakıt ürünlerindeki ÖTV maktu tutarları yaklaşık olarak 1,000 TL artacak.
  • %5 Yİ-ÜFE Senaryosu: ÖTV maktu tutarları yaklaşık olarak 1,500 TL artacak.
  • %8 Yİ-ÜFE Senaryosu: ÖTV maktu tutarları yaklaşık olarak 2,500 TL artacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN