İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacak

İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacak

Rusya’nın yakın müttefiklerinden Belarus’un sınır komşusu Litvanya’dan yetkililer, 2026 yılında ülkelerinden ayrılması planlanan ABD güçlerinin süresiz olarak kalmaya devam edeceğini bildirdi.

Rusya’nın kanlı Ukrayna işgali üçüncü yılında devam ederken, Rus lider Putin’in nükleer füzeler konuşlandırdığı Belarus’un komşusu Litvanya’nın Savunma Bakanı Laurynas Kasciunas, ülkesindeki ABD taburunun planlandığı gibi 2026'ya kadar değil süresiz olarak kalmaya devam edeceğini ifade etti.

‘ABD’NİN VARLIĞI KAÇINILMAZ’

Estonya merkezli Baltık Haber Ajansı’na (BNS) konuşan Kasciunas, "Washington'a ziyaretim sırasında ABD Ulusal Güvenlik Konseyi ve Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon), Litvanya'daki ABD taburunun planlandığı gibi 2026'ya kadar değil, süresiz olarak kalacağına dair güçlü ve açık bir mesaj aldım" diye konuştu.

ABD'nin Litvanya'daki askeri varlığının "vazgeçilmez" olduğuna dikkati çeken Kasciunas, ülkesinde, Rusya'yı caydırabilecek gücün bulunmasının gerekli olduğunu vurguladı. Kasciunas ayrıca ABD'nin Javelin tanksavar füzelerinin Litvanya'ya teslimatında gelişme olduğunu ve füzelerin ay sonuna doğru ulaşacağını aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN