Bir ülke daha Filistin’i resmen tanıdı

Bir ülke daha Filistin’i resmen tanıdı

7 Ekim’den bu yana İsrail soykırımıyla mücadele eden Filistin’de katliam sürerken, Trinidad ve Tobagolu yetkililer, Filistin’i devlet olarak resmen tanıdıklarını duyurdu.

Karayip ülkesi Trinidad ve Tobago’nun Dışişleri Bakanlığı, Filistin’i devlet olarak resmen tanıma kararı aldıklarını bildirdi. Yapılan açıklamada, , söz konusu kararın "Filistin devleti" meselesinde büyüyen uluslararası fikir birliğini güçlendirdiği belirtildi.

Ayrıca, "Filistin’in tanınması ahlaki ve adildir, Trinidad ve Tobago’nun Filistin halkının meşru isteklerini tanıdığını ve desteklediğini gösterir" ifadeleri kullanıldı.

AB ÜLKELERİ DE TANIMAYA HAZIRLANIYOR

Öte yandan Karayip ülkelerinden Jamaika ve Barbados, Filistin devletini resmen tanıdıklarını duyurmuştu. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell pazartesi günü yaptığı açıklamada, birçok AB ülkesinin mayıs ayı sonuna kadar Filistin’i bağımsız bir devlet olarak tanımaya hazırlandığını söylemişti.

ABD ise geçtiğimiz ay Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam üyeliğinin önünü açacak olan BM karar tasarısını, "devlet olmanın İsrail ile Filistin arasında doğrudan müzakereler yoluyla sağlanması gerektiğini" söyleyerek veto etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN