Bir eski Boeing çalışanı daha gizemli şekilde öldü: Şirketin ürünlerine yönelik şikayette bulunmuştu

Bir eski Boeing çalışanı daha gizemli şekilde öldü: Şirketin ürünlerine yönelik şikayette bulunmuştu

Tüm dünyada tartışmaların odağı olan ABD'li uçak üreticisi Boeing'in bazı modellerinin güvenliği konusundaki endişeleri dile getiren eski çalışanlardan biri daha, enfeksiyon sonucu yaşamını yitirdi.

Boeing, küresel havacılık endüstrisinde en büyük isimlerden biri olurken son zamanlarda şirket hakkında ortaya atılan iddialar ve iki eski çalışanın gizemli ölümleri, güvenlik protokollerine ve şirket kültürüne dair ciddi soru işaretleri yaratıyor.

BİR ESKİ ÇALIŞANI DAHA ÖLDÜ

Joshua Dean, 44 yaşındaki eski bir Boeing çalışanı ve kalite müfettişi, bu hafta MRSA olarak bilinen antibiyotiğe dirençli bir bakteri enfeksiyonundan hayatını kaybetti. Dean'ın ölümü, Boeing'de güvenlik ihlalleri hakkında açıklamada bulunan ikinci kişinin trajik şekilde ölümü olarak kayıtlara geçti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, ölümün "beklenmedik" olduğu belirtildi ve toplumun dikkati bir kez daha Boeing'in üzerine çevrildi.

ekran-goruntusu-2024-05-03-104349.pngJoshua Dean

BİR DİĞER ÖLÜM 9 MART'TA GERÇEKLEŞMİŞTİ

Joshua Dean'in ölümünden birkaç hafta önce, John Barnett isimli başka bir eski çalışan, 9 Mart'ta Güney Carolina'da, otelinin otoparkında başına silahla ateş edilmiş halde ölü bulundu. 62 yaşındaki Barnett, Boeing'in Kuzey Charleston fabrikasında kalite müfettişi olarak çalışmış ve uçaklarda üretim hataları olduğunu iddia ederek, bu konularda yönetimi bilgilendirdiğini söylemişti. Barnett, şirketin bu iddiaları görmezden gelmesinin yanı sıra kendisine karşı misilleme uyguladığını öne sürmüştü.

Boeing whistleblower John Barnett's lawyer speaks after his client's sudden death - ABC NewsJohn Barnett

İKİ ÇALIŞAN DA 'GÜVENLİK' İDDİALARINDA BULUNMUŞTU

İki eski çalışanın da Boeing hakkında güvenlikle ilgili önemli iddialarda bulunmuş olmaları, ölümlerinin ardında daha büyük bir hikaye olabileceği şüphelerini artırıyor. Ayrıca, her iki eski çalışan da Boeing'e karşı yasal işlemler başlatmış ve aynı hukuk firması tarafından temsil edilmişti.

AÇIKÇA KONUŞTUĞU İÇİN KOVULDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Dean, Boeing ve tedarikçisi Spirit AeroSystems hakkında federal mercilere şikayette bulunmuş ve işten çıkarılmasının ardından, açıkça konuştuğu için kovulduğunu iddia etmişti. Dean'ın 737 MAX uçağının bileşenlerinde tehlikeli arızalar olduğunu söylemesi, Boeing'in son yıllarda yaşadığı bir dizi felaketle bağlantılı olarak özellikle dikkat çekiciydi.

Uzmanlar, şirketin şeffaflık ve güvenlik standartları konusunda gerekli adımları atıp atmadığı sorusunu yöneltiyor. Boeing'in bu tür iddialara nasıl yanıt vereceği ve büyük bir kurumsal soruşturmanın başlayıp başlamayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Endüstri analistleri, bu olayların Boeing'in itibarı ve finansal durumu üzerinde uzun vadeli etkiler yaratabileceğine dikkat çekiyorlar. Havacılık endüstrisinde güvenlik, en önemli önceliklerden biri olarak kabul edilirken, Boeing'in bu tür şüpheli olaylarla anılması endüstri profesyonelleri ve yolcular arasında kaygıya sebep oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN