'Yeni normal'in aracı bisiklet oldu, talepler patladı

'Yeni normal'in aracı bisiklet oldu, talepler patladı

Koronavirüs (corona virüsü) salgını ile hayatımıza giren 'sosyal mesafe' kuralı bisiklete olan talebi artırdı.

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl geç kalan karne hediyeleri mağazalar açılınca alınmaya başladı. Normale dönüşte dünyada da en çok tercih edilen araçlar arasına giren bisikletlerdei ise satışlar arttı. 300 TL’den 25 bin TL’ye kadar fiyatla farklı çeşitlere sahip bisiklet bulunan mağazalara her yaştan ilgi artıyor.

İstanbul’da bisikletçiler çarşısı olarak bilinen Saraçhane’deki altgeçitte esnaf, “İki aydır pandemi sürecinde kapalıydı dükkanlarımız. Türk halkı olarak ülke olarak normale girdiğimiz için toparlanma oluyor. Sosyal mesafeden dolayı insanlar bisikletleri daha çok tercih etmeye başladılar. Bisiklete talep gittikçe artıyor. Tek temennimiz 20 yaş altının da sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesi ile karne hediyesi olarak insanlar çocuklarına daha rahat alışveriş yapabilecekler” dedi.

'SEZONDA İKİ AY KAYIP OLDU'

İki ay sezon kaybı yaşadıklarını ifade eden çarşı esnafı, “Sezonumuz olan iki ayda kaybımız var, iki ay geriden geliyoruz. Ödemelerimiz var, kiralarımız var, çalışanlarımızın aylıkları var. Ancak buna da şükür yeter ki bu hastalıktan kurtulalım” dedi.

Mart sonu itibariyle satışların yoğunlaştığı bisiklet sektöründe esnaf kalan süreyi değerlendirmek istiyor. Esnaf sezonun bitimine iki ay kaldığını oluşan zararı kısa sürede kapatmayacaklarını düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN