ER YA DA GEÇ

“Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir” diye bir Atasözü var bilirsiniz.

Bir işin gidişatından sonucunun nasıl olacağının anlaşıldığını anlatır. Hayatın içinde illa ki bir kere duyduğumuz, bilindik bir atasözüdür.

İşte dün akşamki Fenerbahçe – Kasmpaşa maçını izlerken tam da böyle bir hisse kapıldım.

Bu oynanan futbolun sonu hüzün olacak…

Perşembe’nin gelebildiğini görebiliyorum…

3 puan alınan bir maçın ardından neden böyle konuştuğumu merak edenler olabilir. Maçı izlememiş olma ihtimalleri yüksek bu kişilerin…

Fenerbahçe kendi sahasında ligin savunma anlamında en dengesiz takımlarından Kasımpaşa karşısında galibiyete son saniyelerde gelen garip bir penaltı golüyle ulaşıyorsa bu gelecek açısından umut vermeyen bir durum demektir.

Yazılarımı takip edenler bilir, ben istatistik vermeyi severim. Rakamların oyunla ilgili bir şeyler anlattığına inanırım ama bu maçta durum biraz daha farklıydı.

Kağıt üzerinde Kasımpaşa’yı darmadağın eden bir Fenerbahçe görmüş olabilirsiniz.

Ama oyun içerisinde artık rakiplerin ezberlediği hücum sekansları kilidi açma konusunda hiçbir işe yaramıyor. Bunu İsmail Kartal’ın artık görmesi gerekiyor.

Her ne kadar formsuz Szymanski’yi kesip yerine Mert Hakan’ı ilk 11’e yazarak beni şaşırtsa da hocanın benzer bir uyarıyı artık Tadic’e de vermesi gerekiyor. Son 10 maçta 1 gol 2 asistlik bir performans her maç ilk 11’e yazılmayı hak ediyor mu?

Özellikle İrfan Can’dan maç öncesi gelen sakatlık haberi, Kent’in kadro dışı kalması derken hücum bölgesindeki oyuncuların artık daha istikrarlı olmaları gerekiyor.

İlk yarıda 2’si isabetli 6 şut çeken Fenerbahçe 1.30 gol beklentisine ulaşırken, Kasımpaşa 1’i isabetli 7 şut ile 0.43 gol beklentisiyle oynadılar.

Fenerbahçe’nin gol beklentisini bu kadar yükselten pozisyon maçın 12. Dakikasında Cengiz’in kale çizgisine 10 santim kala topa dokunamadığı pozisyondu. Daha doğrusu doğru şekilde dokunamadığı…

Ligimizin en büyük problemi isabetli şut sayısında diyebilirim. Bu kadar düşük şut yüzdesi Avrupa’nın hiçbir büyük liginde yok.

Rakip ceza sahasına 13 kez Fenerbahçe girerken Kasımpaşa sadece 3 kez girebildi.
Fenerbahçe 58. Dakikada geriye düşünce taraftarın “bu seferde gitti şampiyonluk” mırıldanmaları başlamış oldu.

Hemen iki dakika sonra Krunic’in yerine Szymanski, istikrarsız Cengiz’in yerine Serdar Dursun girdi.
Serdar Dursun meselesine bir parantez açmam gerekiyor.

Ben Serdar Dursun’u severim. İlk geldiği sezon en az beş farklı yazıda ona övgüler yağdırmıştım. Çok çalışkan, deneyen, zorlayan bir forvettir. Ama geri dönmesine çok şaşırdım ve bu konuda yönetime kızdım.
Madem yarım sezonda geri gelecekti bu adamı neden gönderdiniz?

Kurtarıcı olarak görülen transfer beğenmeyip gönderdiğimiz Serdar Dursun mu?
Yapılan değişiklikler oyunu hareketlendirdi çünkü artık rakiplerin ezberlediği şablonun dışına çıkan Fenerbahçe ileride iki pivot santrafor ile oynamaya başladı.

Kasımpaşa’nın golünden altı dakika sonra nerede oynarsa oynasın sahanın en iyisi olan Ferdi’nin dün geceki bölgesi sağ bekten topu alıp çalımlarla getirdiği top sonrasında kendini yerde bulması sonrasında topun başına geçen Mert Hakan Fenerbahçe kariyerindeki ilk frikik golüne imza atmış oldu.

Sonrasında maç Fenerbahçe’nin yüklendiği ama dakikalar geçtikçe ve gol gelmedikçe herkesin strese girdiği bir hale dönüştü.

Fenerbahçe ikinci yarıda 3’ü isabetli 11 şut attı, yüzde 68 topla oynama oranı ile 2.13 gol beklentisine ulaştı. Kasımpaşa bu devrede yüzde 32 topla oynayıp 1’i isabetli 3 şut atabildi ve yüzde 0.36 gol beklentisinde kaldı.

96. dakikadaki penaltı pozisyonunda ben el temasını görmedim. Defalarca tekrarını izlememe rağmen görmedim.

Verilmese de olur diyebileceğim bir penaltı pozisyonuyla 3 puan almak bir Fenerbahçe’yi yarışta tutmuş olabilir…

Ancaaak…

Bu futbol er ya da geç Fenerbahçe’nin başına sorunlar açacak, bunu da görebiliyorum.
Kısa kısa…

• Ferdi sağbekte de muhteşemdi.
• Jayden her geçen gün kendini daha da geliştiriyor.
• Çağlar keşke hiç gelmeseydi. Tandemdeki alışkanlık bozuldu.
• Mert Hakan’ı antipatik buluyorum ama çalışkanlığına ve enerjisine laf edemem…

Maç İstatistikleri

FENERBAHÇE KASIMPAŞA

TOPLA OYNAMA %65 %35
ŞUT 17 10
İSABETLİ ŞUT 5 2
GOL BEKLENTİSİ 3.44 0.80
RAKİP SAHA İÇERİSİNDE

TOPLA BULUŞMA 32 5

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.