Amansız takip

Son iki maçın sonunda yerden yere vurduğum Fenerbahçe’nin maçı olduğu zaman dünyanın neresinde olursam olayım, gerekiyorsa cep telefonundan bile maçı takip eder izlerim.

Ne yapalım Fener aşkı böyle bir şey…

Mutlu olmamaya, üzülmeye alışmak biraz da belki de…

Hatayspor karşısında Fenerbahçe’nin Ankaragücü maçındaki rezalet futbola karşı bir reaksiyon vereceğini bekliyordum.

Esame listeleri okunduğunda 4 aydır sahalardan uzak olan Becao’nun döndüğünü stoperde Çağlar’ın partneri olduğunu gördük.

Birkaç yazı önce de belirtmiştim…

Defansla çok oynanmaz diye…

Bonucci ve Çağlar transferi kaliteli transferler olsa da hem takımın defans alışkanlığını bozdu hem de o mevkide oyuncu bolluğu oluştuğu için her maça farklı bir ikiliyle çıkma durumu söz konusu olmaya başladı.

Hatay deplasmanında savunma dörtlüsü Osayi, Becao, Çağlar, Ferdi şeklinde oluşmuştu.

Son haftaların hakkını vermemiz gereken ismi Mert Hakan yine ilk on bir de İsmail’in partneri olarak sahadaydı. Kanatlarda alternatifsiz kalan Fenerbahçe yine solda Tadic, sağda Cengiz ile başlarken Dzeko’nun arkasında da Szymanski vardı.

Eminim bir çok Fenerbahçe taraftarı kadroyu gördüğünde Cengiz ve Tadic’ten yine silik bir performans bekliyordu ama futbolu güzel yapan değişken olması değil mi zaten?

Rakibe göre hatta kendine göre bile değişebiliyor performansın…

Hatay kıymetli bir takım… Gerek şehrin talihsiz hikayesiyle gerek Volkan Demirel’in mücadelesiyle kıymetli…

Ancak futbol açısından da kimsenin adını duymadığı genç yetenekleri Türkiye’ye getirerek onların piyasa değerlerini yükseltmesi açısından da kıymetli bir takım…

Ankaragücü’nden farklı olarak daha açık oynamak için sahadalardı. Onlar da Ankaragücü gibi önde basmak istedi ama Fenerbahçe bu maç çok daha dengeli ve düzgün bir pas istasyonu kurdu. Gereksiz paslaşmak yerine, daha dikine bir paslaşma taktiğini tercih etti.

Örneğin 3-0 yenilerek kupadan elendiği Ankaragücü maçında da son dakika penaltı golüyle kazandığı Kasımpaşa maçında da daha fazla pas yapmıştı Fenerbahçe.

Ancak oynanan oyun zevk vermemiş, sonuca gitme konusunda da ciddi sorunlar yaşanmıştı

Bu maçta 391 pas yaptı ve yüzde 78,5 pas isabetiyle oynadı.

Kasımpaşa maçında bu istatistik 471 pasın yüzde 74,7 isabetle değerlendirilmesi olmuştu.

Sonuç olarak boş paslaşma yerine daha kıymetli pas atmayı başarabildi bugün Fenerbahçe.

İlk yarıda Osayi ve Cengiz attığı iki golle Hatayspor’un belini büktü.

İlk yarı sonunda zaten Hatay’ın sadece 1 şutu vardı ve o da kaleyi bulmadı.

Fenerbahçe ise buna karşılık 4’ü isabetli 7 şut atmış 1.09 gol beklentisi yaratmıştı. Rakip ceza alanına girme sayısı sadece 9’du belki ama rakibe pozisyon vermemesi maçın rahat bir halde ilerlemesine neden oldu.

İkinci yarı da herkes maç farka gider diye bekliyordu ancak öyle olmadı.

Ligimizin kalitesizliğinin en büyük belirtilerinden biri olan kaleyi bulmayan şutlar skorun da artmasını engellemiş oldu.

Fenerbahçe kritik Hatay deplasmanında üç puan alarak Beşiktaş derbisinde Galatasaray’ın puan kaybetmesini beklemeye başladı.

KISA KISA NOTLAR

Mert Hakan son üç maçtır kusursuza yakın bir performans sergiliyor. Bakalım sonunda istikrar sağlayabilecek mi?

Osayi’yi beğenen beğenmeyenden fazladır. İlk başlarda muazzam süratiyle benim de gönlümü fethetmişti ama üretken değil. Bu maç gol atmış olabilir ama gelin Fenerbahçe’deki toplam istatistiklerine bakalım… 125 maç 5 gol 11 asist…

Bir bek için 16 gol katkısı gerçekten çok düşük…

Ömer Faruk Beyaz Arda’dan önceki süper yıldız adayıydı. Kariyeri dikey bir düşüşte ve Hatay’da bile ilk 11 oyuncusu olamıyor. Sahada olduğunda da hiçbir katkı veremiyor. Yazık…

1-010.jpg

2-001.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum