Bir AK Parti’li niye ‘Hayır’ der?
Siyasetin kimliklere ve o kimlikleri taşıyan siyasi partilere körü körüne bağlılık üzerinden şekillendiği ülkemizde, bu tutuma aykırı tavır alanlar genelde kuşkuyla karşılanırlar. Bazen fırsatçılık yüzünden, ya da düpedüz ‘hain’ oldukları için sürüden ayrıldıkları düşünülür. Oysa insanların önemli bir yüzdesi söz konusu ‘sürü’ davranışını sahiplense, yani takım tutar gibi bir siyasi partiyi desteklese de, geride farklı bakan hatırı sayılır bir kitle bulunuyor. İnsanların sırf CHP’li oldukları için parlamenter sistemi savunmak durumunda olmaları ne denli abes ise, başkalarının sırf AK Parti’li oldukları için başkanlığı savunması da o kadar abes…
***
Nitekim saha çalışmaları CHP’lilerin yüzde 5’lik bir kısmının referanduma gidecek ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne onay vermeyi düşünebileceğini gösteriyor. Aynı şekilde AK Partililer arasında da doğal olarak ‘Hayır’ diyecek bir kitle olacaktır ve yine araştırmalardan bunun tabanının yüzde 10-15’i civarında olabileceğini anlıyoruz. İdeolojik bakışa takılıp kalmış olanlar için bu durumu anlamak zor olabilir. Dolayısıyla kendi konumumu bir örnek olarak sunmanın yararlı olabileceğini düşündüm.
1-Türkiye’yi demokratikleşme yönünde geleceğe taşıyacak olan sosyolojik tabanın muhafazakar dindar kesim olduğunu 90’ların başından bu yana savunuyorum. Toplumun zihni ve kültürel gelişiminin, ancak en büyük cemaatinin kazanacağı vasıflar sayesinde gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Bu bağlamda muhafazakarların kamusal alana girerek orayı dönüştürmelerini, aynı süreçte bireyselleşerek dünyaya entegre olmalarını ‘devrimci’ bir dönüşüm olarak değerlendirdim ve hala da o kanaatteyim.
2- Bu mülahazalar sonucu partinin kuruluşu öncesinden başlayarak AK Parti hareketini destekledim ve geçmiş tüm seçimlerde bu partiye oy verdim. Çünkü bugün hala bu partinin siyaset alanına yeni bir ruh getirdiğini, ortak aklı öne çıkardığını, toplumsal yaraları tamir etme kapasitesine sahip olduğunu düşünüyorum.
3- Cumhuriyet’in kuruluşundan gelen vesayet sistemine ve Kemalist ideolojiye hep karşı oldum, yıllarca o bakışı ve toplumda yaratmış olduğu tahribatı eleştirdim.
4- Türkiye’deki parlamenter sistemin yozlaştığı, devam etmesinin kimseye hayır getirmeyeceği konusunda tamamen ikna olmuş durumdayım.
5- Başkanlık sistemine her zaman taraftar oldum. Kararların toplumsal meşruiyet zeminini garanti eden ve yürütmeyi denetlenebilir kılan bir başkanlığın ülke için en akılcı yönetim sistemi olduğu konusunda kuşkum yok.
Ancak bu referandumda oyum ‘Hayır’ olacak… Çünkü 1) Önerilen tasarı başkanlık sisteminin ruhuna tümüyle ters 2) Bu tasarı suistimal edilmeye açık bir tek adam düzeni getiriyor 3) Eski sistemin kötü olması bizim de kötü bir sistem getirmemizi meşru kılmıyor 4) Apaçık yanlışı doğru diye savunmak ahlaki değil ve nihayet 5) Bu yönetim modeli AK Parti’ye, muhafazakarlara ve Türkiye’ye orta vadede büyük zarar verecek…
***
Bu olay AK Parti’nin bizzat kendisiyle karşı karşıya kaldığı kritik bir tarihsel karar anını ifade ediyor. Vereceğimiz kararda başkalarının ne düşündüğü bizim için referans olamaz. Ne bir tarafta CHP veya Avrupa, ne de diğer cenahtaki ahlaki ve rasyonel bakışı yandaşlıkla ikame etmiş olanlar bize doğruyu gösteremez. Her AK Partili’nin bu dönemeçte AK Parti’yi koruması ve onun yönetebilme potansiyel ve kapasitesine titizlikle sahip çıkması gerekiyor. Asıl dayanağımız samimiyetle kendi yüzümüze baktığımızda, yüreğimizde ve zihnimizde gördüğümüz doğrulardır… Kendimizi aldatamayız…















Bu yazıyı evet yada hayır diyen tüm yurttaşlarımızın not defterlerinin arasına ekleyip,yıllarca saklayıp ,zaman zaman okumaları gereklidir.Çünkü,birkaç yıl sonra geleceğimiz ortak mutabakat bu yazıda özetlenmiş durumdadır.Türkiye meselelerine sosyoloji ilmi,yaşam tecrübelerinin ortak bileşimi ile bakabilen ender yazarlarımızdan başta gelenlerden biriside Etyen beydir.
Yanıtla (0) (0)Adam "başkanlık sistemine karşı deyilim" diyor zaten. Kendim şahsen 2008'den beridir şiddetle başkanlığı savunup, yüzlerce kes insanlarla kafaya gelmeme rağmen, şimdi hayır'dan yanayım. Başkanlık iyidir çünkü yürütmeyi bir karmaşadan kurtarıyor, koalisyonları sonlandırıyor ve yürütmede istikrar sağlıyor. Fakat yargı ile yasamayı da yürütmenin emrine verdiğin zaman, onun adı başkanlık olmaz. O başka bir şeydir.
Yanıtla (0) (0)Ethem Bey maalesef sizi anlamaya yetmeyecektir bunlarin kapasiteleri.Onlar başka boyuttalar.Beyinleri ağirlık yapiyor onlara.Boşuna taşiyorlar Allah vergisi mucizeyi.:(
Yanıtla (0) (0)Bizi 18 madde ilgilendiriyor ve sadece sıstem degısecek tek adamlık sıstemınde ulke ıcın ekonomık acıdan bı hızlanma olacagına ınancım var fakat hayır dıyenlerınde tek derdı gene vatan için onlarda ulkemızın bolunmesı esad gıbı olma korkusu oldukları ıcın hayır dıyorlar şu bir gercekkı bu dunyada buyuk devletler herzaman tek kısı yonetılır asla ıkıncı bır sahıs olamaz oldukları muddetce yanlıs kararlar verebılır ve devletın sonunu getırebılırler.
Yanıtla (0) (0)Birkac kez okudum hayir gerekcelerinizi ama bir mantik bulmadim.Bence siz Basdanismanligin intikamini aliyorsunuz, duygusalliktan baska birsey yok gerekcelerde. Sadece sizin Baskanlik Sistemi yorumunuzmu mutlak dogru?
Yanıtla (0) (0)Hala Cumhurbaskani`nin Basdanismani olarak kalsaydiniz bence evet derdiniz.Türkiyede nedense görevden uzaklastirilanlar yada ayrilanlar hemen düsman oluyorlar.Bu ne omurgasizlik. Haa birde madem hayir diyorsunuz lütfen bana 1998 yilindaki Yalim Erez hükümet kurma görevini aciklarmisiniz.
Yanıtla (0) (0)Ak parti programı, kuruluş felsefesi, hatta kurucular kurulunca genel başkan seçildiğinde Recep Tayyip Erdoğan ın yaptığı konuşma dikkate alındığında, pekala "Bir Ak Partili Nasıl Evet der" başlıklı yazı kaleme alınabilir. Hasılı Ak Partili olduğum için hayır diyeceğim.
Yanıtla (0) (0)3-cevap yazmaya gerek yok (üst iki maddeden sonra ) Ha mevcut sistem daha iyi anlamına da gelmez bu ,yapılacaksa neden daha kötüsüne gitsin .) 4- Bende katılıyorum . 5- Siyasi, askeri, maddi güç bir kişi veya zümrede toplandığı zaman; baskı, sömürü, aşırılık, azgınlık (bağy) kaçınılmaz olur. (Naziat-17) Kur'an, ŞURA ilkesi ile yönetimde ortak aklı, kollektif katılımı işaret eder. Tek adam/parti yönetimleri bâtıldır. Kur'an yönetimde ŞURA, LİYAKAT, ADALET ilkelerini emretmiştir. ''Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenlerin Kafir Zalim olduğunu bildirmiştir. Kur'an yönetimde LİYAKAT ilkesini emretmiştir. Devlet kurumlarına yandaş tarikatçıların doldurulması Kur'an emrine karşı gelmektir..
Yanıtla (0) (0)1- başkanlık sistemi (ör:ABD tipi) katı bir bir GÜÇLER ayrılığı ilkesini benimser . Bu maddeleri karşılaştırmalı olarak okursanız.Güçler ayrılığının kalmadığını göreceksiniz. 2-"Adamın" yargılanması matematiksel olarak çok zor.Yeni sisteme göre Cumhurbaşkanının yargılanmasının mecliste görüşülmesi için öncelikle 301 vekilin imzası gerekiyor. Bugünkü sisteme göre 55 vekilin imzası Cumhurbaşkanının yargılanmasını teklif etmeye yeter. Yani başkanlık sistemi gelirse Cumhurbaşkanının yargılanmasını teklif etmek bile iktidar partisinin kontrolünde olacak.diyelim ki Cumhurbaşkanının seçtiği iktidar partisi vekilleri Bizim genel başkanımız olan Cumhurbaşkanının yargılanması mecliste görüşülsün” dedi. Soruşturma komisyonunun kurulması için de 360 vekilin oyu lazım.diyelim oda toplandı.varsayalım komisyon raporunda ”Cumhurbaşkanının vatana ihanet ettiğiyle ilgili ciddi kanıtlar bulundu” yazdığını farz edelim. Bu rapor Cumhurbaşkanını yargılamaya yetiyor mu? HAYIR.Cumhurbaşkanının yargılanması için rapor meclise gelecek ve 400 vekilin oyuyla yüce divana yollanacak. 3-cevap yazmaya gerek yok (üst iki maddeden sonra ) Ha mevcut sistem daha iyi anlamına da gelmez bu ,yapılacaksa neden daha kötüsüne gitsin .) 4- Bende katılıyorum . 5- Siyasi, askeri, maddi güç bir kişi veya zümrede toplandığı zaman; baskı, sömürü, aşırılık, azgınlık (bağy) kaçınılmaz olur. (Naziat-17) Kur'an, ŞURA ilkesi ile yönetimde ortak aklı, kollektif katılımı işaret eder. Tek adam/parti yönetimleri bâtıldır. Kur'an yönetimde ŞURA, LİYAKAT, ADALET ilkelerini emretmiştir. ''Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenlerin Kafir Zalim olduğunu bildirmiştir. Kur'an yönetimde LİYAKAT ilkesini emretmiştir. Devlet kurumlarına yandaş tarikatçıların doldurulması Kur'an emrine karşı gelmektir.. öncelikle 301 vekilin imzası gerekiyor. Bugünkü sisteme göre 55 vekilin imzası Cumhurbaşkanının yargılanmasını teklif etmeye yeter. Yani başkanlık sistemi gelirse Cumhurbaşkanının yargılanmasını teklif etmek bile iktidar partisinin kontrolünde olacak.diyelim ki Cumhurbaşkanının seçtiği iktidar partisi vekilleri Bizim genel başkanımız olan Cumhurbaşkanının yargılanması mecliste görüşülsün” dedi. Soruşturma komisyonunun kurulması için de 360 vekilin oyu lazım.diyelim oda toplandı.varsayalım komisyon raporunda ”Cumhurbaşkanının vatana ihanet ettiğiyle ilgili ciddi kanıtlar bulundu” yazdığını farz edelim. Bu rapor Cumhurbaşkanını yargılamaya yetiyor mu? HAYIR.Cumhurbaşkanının yargılanması için rapor meclise gelecek ve 400 vekilin oyuyla yüce divana yollanacak.
Yanıtla (0) (0)Bence de kardeşim kendinide başkalarınıda aldatmamalısın ...1) hangi konuda ters 2)yargılanabilecek adam neyi suistimal edicek 3)yeni sistem eskisinden çok daha iyi olucak 4) aferin bende katılıyorum 5)bu sistem Türkiye'ye ve bütün müslümanlara ,mazlumlara faydalı olucak ... Bide tek adam kavramında bizce bi sıkıntı yok kardess . biz halifeciyiz biz sultancıyız biz padisahsiyiz biz tek adamcıyız... Sizi hoplatan şey buysa kusura bakmayınız.
Yanıtla (0) (0)Bu bir parti ya da lider seçimi değil. Bir sistem değişikliği oylayacağız. Bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yine oy verebilirim ama tek adam sistemine Evet diyemem. Hayır diyeceğim. Kusura bakmayın .
Yanıtla (0) (0)Yorumlar hayır düyelerin yorumları bir noktada toplanmış, Diyor ki Hayırcılar: Ey Türk Milleti Siz balık hafızalısınız Bu topraklar islam toprakları haline getirenleri görmeyin Siz 1453 yılıca karadan gemileri yürüten Çelik gibi Fatih'ı unutun Kuzey Afrika Arabistan, Anadolu Üç kıtada koca bir imparatorluk kurmuş Bir Osmanlı'yıl yoksayın Abdülhamid Han Kızıl Sultan deyin Çanakkalede şehitlere değil Anzakların günbatı ayını bilin Kurtuluş Savaşında birikmiş Tek Atatürk etrafında İslam değerleriyle kenetlenmiş Boş verin Sizin yaptığınız uçakları almayan kendi milletine kazık atan İnönü zamanını hiç önemi yok. Yeter Söz Milletin diyen Menderes kin astı bir önemi yok değil mi? Kıbrıs Harekatında kimden izin aldık ve neden? Sahi anayasa kitapçığını kim kime atmıştı Unutalım değil mi? Daha dün 800 üzerinde şehit verdik neden Ya 15 Temmuz olanlar. Hepsinin sebebi milletin güçlü bir temsilinin olmaması; Yasama yürütme yargı her biri ayrı telden çalmıyor mu? Dışarıdan müdahaleye açık bir yönetim Bütün bunlardan dolayı HAKLI VE KARARLI EVET
Yanıtla (0) (0)Hayır demek eski düzenin devamı demek olmayacak. Eski düzen zaten yok, fiili düzendeyiz- gelmiş geçmiş ile gelecek içiçe bir düzen. Hayır demek, toplumun geniş kesimlerinin özgürce katılabileceği özgürlükçü bir anayasa yapılmasına yol açacak. Bir AK Partili bile söyledi, „hayır çıkarsa, teklifteki eksiklikleri tekrar gözden geçiririz“ diye. Oy vermemek hakkınız tabii de, sizin de sesinizin duyulabileceği bir anayasa yapılma sürecini onaylama „hak“kınızdan da mı vazgeçmek istiyorsunuz gerçekten? „Makyevalist“ diye nitelendirdiğiniz siyaset, yasal düzen mi olsun istiyorsunuz?
Yanıtla (0) (0)Ak Parti için hayır demek.. Kılıçdaroğlu'nun ''Biz Binali Bey başbakan olarak kalsın diye hayır diyoruz'' ironisine benzemiş ehehe.
Yanıtla (0) (0)Sizin başkanlık sisteminiz nedir, ayrıca mevcut sistem vesayet ( milletin kendini yönetememesi) sistemi değil midir?. Tek adamlık öngörünüz bana zayıf geldi.Milletin yarısından fazlasının oyunu alan nasıl tek adam olur. Çok adam ile yönetilmek her zaman iyi demek midir? Teşekkürler
Yanıtla (0) (0)Evet, bence de referandum öncesi tartışılan „bizi önümüzdeki beş on yıl kim yönetecek“ değil ,“bundan sonra nasıl yönetilecek“ olmalıydı, ki aslında oylanacak meselenin özü de bu. Referandum öncesi siyasi propaganda çoğu kez adeta siyasetçiler arasında güzellik yarışı gibi yürütüldü, anayasa değişikliği ile alakasız binbir konu ile kamuoyunun kafası karıştı. Sonuçta, birçok kişi ne için oy verdiğini bilmeden oy kullanacak maalesef. Bence de kamuoyunda sivil toplum kuruluşlarının da seslerini duyurabilecekleri geniş bir tartışma elzemdi; işin uzmanı anayasa hukukçularının da gür sesle öne çıkıp halkı bilgilendirmeleri, kendi aralarındaki tartışmalı konuları da gözler önüne sermeleri gerekirdi. Bu memleketin insanı kendi geleceği, çocuklarının ve torunlarının geleceği için karar verirken, böylesine kıt bilgiyle karar vermek durumunda olmamalıydı. Hayır çıkarsa, bir ümit, halkın oluşumuna özgürce ve etkin katılabildiği, bir değil, iki anayasa değişim taslağının önümüze konması. Neden tek bir öneriye ya hayır ya da evet demek durumunda olalım. Önümüze önceden geniş tartışılarak oluşturulmuş iki taslak konsun, tercih imkanımız genişlesin.
Yanıtla (0) (0)Milletin aleyhine artık hiçkimsenin kanun çıkaramaması için'evet'yazmış ya biri de güleceğim yoktu doğrusu
Yanıtla (0) (0)Tüm yorumları okudum hayırcılara fetöcü evetcilere geri kafalı memleket batar biter diye yorumlar yapılıyor sonumuz suriye ırak olur diyenler var ben bunların hiç birini kabul etmem kararsızlık kötü bir düşüncedir benim aklım kararsız kal diyor
Yanıtla (0) (0)Teşekkürler, benim de hislerime ve düşüncelerime tercüman oldunuz. Bilmukabele, selam ve saygılar...
Yanıtla (0) (0)Arkadaşlar bu parti meselesi değil , bizde ailecek Hayır demeye karar verdik. Başkanlık -eyalet sistemi Türkiyeye büyük zarar verir.
Yanıtla (0) (0)o yetki rakamları yanlış ama neyse de 7+8=15 15-10=5 5 yetkiyi nereye dağıttınız? ayrıca yeni başkan kendi atadığı hakimler tarafından yargılacak eskiden sorumsuzdu şimdi de sorumlu fakat yine yargılanamıyor. Eskiden en azından başbakan birşekilde yargılama getirilebiliyordu koalisyon falan olursa tabii tek partide o da zor
Yanıtla (0) (0)Derdimize tercüman olduğunuz için teşekkürler. Maalesef Ak Parti'nin artıkbir derdi bile kalmadı. Korkarım bu gidişle yakında Ak Parti diye bir parti de kalmayacak.
Yanıtla (0) (0)Eleştirilerinizin Bir çoğuna katılmamak mümkün değil.. Ancak ; Kokuşmuş ve dejenere olmuş "siyaset" anlayışı ve temayülleri terk etmesi yolundaki değişim bile tek başına devrimdir..Evet ..
Yanıtla (0) (0)Memleket meselesi yüzünden satılan larmi? yoksa beş para etmediğini anlayınca insan kendisine değer katmak için bir cabami? Sn mahcupyan siz davutoglunun danışmanlığından milletvekiligine gecseydiniz bunlari yazmayacaktiniz. Bu düşmanca tavır, vekil olamadiginiz ve 7 hazirandan sonra akparti Chp ortak hükümetini kurduramamanin saldırganlığı. Bu millet chp ye yüzyıllık muhalefet görevini verdi. Asıl kendi 25 i dışındaki 75 i sevmeyen bir muhalefet var. Hayır oyu almak için seçim şarkısındaki görüntü ve sözlere bakalım. Başörtülü kadınlar, Allah, inşallah ile başlayıp biten cümleleri var. Samimiyetine inanmayan EVET der ve bunları çöpe atar. Bunlara yallah deme zamanı. İnadına EVET EVET EVET EVET EVET
Yanıtla (0) (0)sayın karar okuru, "farklılıklarla bir arada yaşamaya evet" kısmı en önemli kısım. biz diktatörlüğü sadece "hayır" oyu ile değil, esasen "farklılıklarla birarada yaşama" irademiz ile yeneceğiz.
Yanıtla (0) (0)okur, fetö ile farkını ortaya koy. niye fetö ile tayyip arasında seçim yapmak zorunda kalalım ki. bizim demokrasi, insan hakları, kardeşçe yaşama, komşularımızla sıfır sorun, başka ülkelerin içişlerine karışmama, dini siyasete alet etmeme, hukukun üstünlüğü gibi isteklerimiz var. sen tayyip ile fetöden birini seçebilirsin. kapasitenle bağlantılı birşey. ama fetönün mahkemesinin savcısı tayyipti. fetö ile tayyip arasında nasıl bir fark, daha doğrusu çelişki gördün anlamadım. birisi insan haklarına saygılı, diğeri insan haklarına saygısız mı, biri adaletten yana diğeri adaletsizlikten yana mı? farkı ne? ama biraz dürüstçe cevap ver. ikisi de haksızlıktan yana, ikisinin de ülke umurunda değil, önemli olan onların hırsları.
Yanıtla (0) (0)ben bu "ülkeli"nin aslında "pensilvanyalı" gizli fetöcü olduğunu ve kendini gizlemek için başkalarını fetöcü diye suçladığını düşünüyorum. bir ihtimal daha var o da ilkokul talebesi olması. bunun dışında normal bir insan bu şekilde yorum yazamaz.
Yanıtla (0) (0)oyun sonlandırmayı değil, tayyip erdoğanın suçlarını aklamak için yapılacak anayasa değişikliğini oylayacağız. eğer suç örtbas etmek, ülkenin geleceğini karartmak gibi bir hevesin varsa doya doya EVET de. ama kendi aklında alay etme. bu anayasa değişikliği ne başkanlığın daha iyi olmasından ne de başka bir teknik ya da ülke ihtiyacı olan bir konudan kaynaklı. bu anayasa değişikliğinin birtek mantığı var tayyibin suçlarını örtbas etmek. tayyip başbakan olsaydı başkanlığa karşı çıkardı, siz de karşı çıkardınız. tayyip belediye başkanı olsaydı, ülkeyi belediye başkanının yönetmesini isterdi, siz de desteklerdiniz. ahlakınız bu kadar
Yanıtla (0) (0)müthiş bir zeka. bir akpliye yakışan da budur. akp tabanından böyle bir zeka ve böyle bir mantık istenir zaten. gerçi gülencilerden de böyle bir zeka ve mantık isteniyordu bu nedenle bunlar hep karışıyorlar.
Yanıtla (0) (0)Bir MHP"li ve her Türk vatandasi, bu ülkenin gelecegi icin "Hayir" diyecektir. Yüreginde bir gram vicdani, kafasinda irfani ve beyninde akli olup düsünebilen her kisi, bu anayasa dayatmasinin emperyalizmin bir oyunu oldugunu görür. Irak"ta, Suriye"de, Libya"da oynanan ve yikima sebep olan oyun, bir baska sekliyle ülkemizde sergilenmek isteniyor. Herkese yalvariyorum; birakin su partiyi bu partiyi, su politikaciyi, bu siyasetciyi. Oynanmak istenen oyunu görün, memleket elden gidiyor, bu degisiklikler kabul edilirse, Türkiye, Irak"a Libya"ya Suriye"ye dönebilir. Lütfen cok gec olmadan aklimizi basimiza alip, emperyalizmin bu oyununa hayir diyelim..
Yanıtla (0) (0)Bulent: Sandiga git..Gerekirse bos oy at..gecersiz oy at..ama sandiga git
Yanıtla (0) (0)Sen de burada yorum yaptığına göre sen hangisisin ???
Yanıtla (0) (0)Evet'çiler ile Hayır'cılar "onaylamış olursun" diyorlar. Başka seçenek mi var ki...
Yanıtla (0) (0)Yorumlari okuyorum da... Bir kisminda Etyen, kendi cikarlarina ters dustugu icin (!), “Reis” den intikam almak icin, vs vs, AKP nin kararsiz kitlesini etkileyerek oylari hayir a tesvik etmekle suclaniyor. Ve de yazis tarzlarindan anladigim kadariyla, bu vatandaslar zamaninda zitti dusuncedeki hukumetlerce ezilmis olan, muhafazakar kesimden geliyor..Burada yapacagim yorum tam da sizler icin : Kisinin kendi kalbi ne ise, karsisindakinini de oyle sanar. Karsisindakinin eylem ve sozlerini, kendi kalbinin “durustluk” derecesine gore degerlendirir..Misal..Kendi hayat tarzinizi gizleme noktasina geldiginiz, baskici gunlerden, kendi hayat tarzinizi gururla ifade etmeye geldiginiz tesvik edici gunlere gelmissiniz...Belki eskiye donme korkusundan -ki bu en saf olani-, belki de size -cok da haketmemenize/liyakatina uymamaniza ragmen- sunulan nimetlerden olma korkusundan Evet diyor olabilirsiniz..Durumun en aci yani ise, bunu belki de kendinize dahi itiraf edemiyor olmanizdir..Etyen in yazisini bitirdigi cumledeki gibi kendinizi aldatamazsiniz..eger kendinize objektif dusunme sansini tanirsaniz.. O halde, size sesleniyorum.. Bati nin TR nefreti (!), TR deki kemalist zihniyetin sizden ve yasam tarzinizdan olan nefreti ya da zamaninda bir kesim tarafindan yasadiginiz haksizliklar gozlerinizi kor etmesin..Sunulan teklifin tek adam rejimi getirecegini anlamaniz icin asgari seviyede calisan bir aklinizin olmasi kafi..TR nin geleceginin aydinlanacagi, guclenecegi vs sebepleriyle evet dediginizi iddia ederek kendinizi kandirmayin..Etyen in dedigi gibi, kalbinizin sesini dinleyin..O ses size Evet demenizdeki asil sebebi soyleyecektir..Diger bir degisle : 1. Kuran : 4/NİSÂ-135: “ Siz ey imana ermiş olanlar! Sizin, ebeveyninizin ve akrabalarınızın aleyhine de olsa, Allah rızası için hakikate şahitlik yaparak adaleti gözetmeye azmedin. O kişi zengin de olsa fakir de olsa, Allahın hakkı onların her birinin (hakkının) önüne geçer. Öyleyse, kendi boş arzu ve heveslerinize uymayın ki adaletten uzaklaşmayasınız. Çünkü, eğer (hakikati) çarpıtırsanız, bilin ki Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.” 2. Kuran : 5/MÂİDE-8: -” Ey iman edenler! Haktan yana olup vargücünüzle ve bütün işlerinizde adaleti gerçekleştirin ve adalet numunesi şahitler olun. Bir topluluğa karşı, içinizde beslediğiniz kin ve öfke, sizi adaletsizliğe sürüklemesin.Âdil davranın, takvâya en uygun hareket budur. Allah’a karşı gelmekten sakının. Çünkü Allah yaptığınız her şeyden haberdardır.” 3. Henuz peygamber dahi olmadigi 20 li yaslarinda haksizlik ve adaletsizlige karsi gelen, ezilen her bireyin hakkini savunan bir toplulugun uyesi olan Hz. Muhammad ( sav) in [Kaynak : Karen Armstrong, Muhammad] hayatini okdugumda , ve bunu Etyen Mahcupyan in TR nin gectigi her sancili donemde aldigi pozisyon ile mukayese ettigimde, Etyen in durusu ile yukaridaki prensipler arasindaki ahengi gormemek icin kalbimin muhurlu olmasi gerekir. Muhammad Abduh un soyledigi uzere : “ Batiya gittim. Musluman gormedim ama Islam'i gordum. Sonra Doguya geri dondum. Muslumanlari gordum ama Islam'i gormedim “ Etyen e bakip, Islami gormemek mumkun degil..Ve de tam bu sepebten.. Birakin hayir demeyi, I would take a bullet for the way he stands for..in a heartbeat..Etyen, sizi cok seviyorum...
Yanıtla (0) (0)Pratik ortadayken hala teoriden bahsediliyor
Yanıtla (0) (0)Sn. yazarın 27 ocak 2017 tarihli ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemini’ nasıl savunalım? yazısı vd. yazılarını takip etmeyen siz neden hayırı anlamamışsınız...
Yanıtla (0) (0)bugüne kadar %10 barajını kaldırmayan, seçim kanunu ve sistemini değiştirmeyen bir partinin çıkarılacak uyum yasalarıyla, kendi aleyhine bir baraj ve seçim sistemi için çalışacağı eşyanın tabiatına ters...
Yanıtla (0) (0)Hangi icraat , hangi 2023 hedefleri kardeş!!!!!!!! Hangi yargılanabilirlikten bahsediyorsun? yargıcı olduğum mahkeme beni yargılayacak öylemi? hadi en iyimser düşünceyle şimdiki yöneticiler iyi niyetli diyelim , peki 10 sene sonra kim tarafından ve nasıl atanacağından ve onun da onun nasıl niyetleri olduğuna dair herhangi bir güvencen var mı kardeş??
Yanıtla (0) (0)Yeter ki Tayyip olmasın PKK ile, Fetö ileaynı görüşte olmaya razıyız diye yaklaşanları da biz anlayamıyoruz. Parlementer sistemin ürünü darbeler olmasın diye Evet!..
Yanıtla (0) (0)Günlük yaşantımız da en çok kullanılan sözcük EVET'tir. Demek ki evet kelimesinin bir ağırlığı, bir etkisi, bir uyumu ve bir çekiciliği var. Bu sosyo - sonuç kavramı bile EVET demek için yeterlidir.
Yanıtla (0) (0)liyakat mi? güldürdünüz:) şu an liyakat mi var?bundan sonra liyakat olsun! nerdeyse her kurumda kpss'nin önemi azaltılıyor.görmüyorsunuz herhalde.
Yanıtla (0) (0)kemalist düzen mi kaldı?kemalist düzeni de şimdiki düzeni de beğenmiyorum.ancak, sizin bu seçimin ciddiyetinden haberiniz var mı?bütün yetkileri tek bir kişiye vermenin tehlikesini görmüyor musunuz?
Yanıtla (0) (0)Düşüncelerinize değer veriyor , bazı çekincelerinize katılıyorum. Ama ülkenin prangalarından ve vesayetten kurtulup ; icraata ve 2023 hedeflerine odaklı yürütmenin ; dar bölge ve geniş temsilli meclis ( çünki yeni sistem gensoruyu kaldırıyor ) ile denetlenmesini sağlayacaktır. Yasama organı meclisten ayrıştırılan bakanlar kurulu liyakat usulü teknokrat lardan oluşacaktır. Tek adam olma hususu içinde şöyle diyebiliriz : Basit bir aritmatikle , şimdi cumhurbaşkanı yetkisi 8 sorumluluğu 0 ve başbakan yetkisi 7 ise =yetki toplamı 15 dir. Yeni sistemde cumhurbaşkanı yetkilerini 10 düşünebiliriz. Aynı zamanda yargılanabilir , düşürülebilirlik ve cevap verilebilirlikle sorumlu bir cumhurbaşkanı oluyor. Ayrıca görev süresi de sınırlandırılıyor. Siz ' Hayır ' demekle neticede , biraz duygusal davranarak ve kendi geçmiş savunduklarınızla çelişerek ; Statükoya onay verip , değişimi engellemiş olmayacak mısınız ?
Yanıtla (0) (0)Herkesin adını soyadını çekinmeden yazabileceği bir Türkiye var da biz mi yazmadık?
Yanıtla (0) (0)bir mhpli, en azından düşüncesini değiştirmek için karakter eksikliğinin haricinde bir gerekçe istediği için hayır der. yoksa dün dediğini bir gün sonra değiştirmesini kendisine açıklayamaz.
Yanıtla (0) (0)almanyadan burası iyi görünmüyor galiba. bazı harfleri okuyamıyorsunuz uzaktan doğal olarak. ama bir durum bu kadar da ters okunmazki, siz de okuma zorluğu değil başka bir problem var. tam tersine cumhurbaşkanı yeni sistemde yargılanamaz. tam tersine yeni sistemde milletvekilleri hükümet kurmak için alınıp satılmaya devam eder. milletin değil, tam tersine bir kişinin yargılanmaması için değişiklik isteniyor. yakında benim de bir almanya seyahatim olursa ben de ordan bir bakayım türkiyeye. belki ben de sizin gibi görebilirim.
Yanıtla (0) (0)Koalisyona taktınız. Almanya onyıllardır koalisyonlarla yönetiliyor, kötü bir ülke mi? Suriye onyıllardır başkanlarla koalisyonsuz yönetiliyor. Başı göğe mi erdi? Geçin bu sloganlarla düşünme halini.
Yanıtla (0) (0)Sizin gibi rasyonel bir kişinin , geçmişte hem Ak Partiye hem de başkanlığa evet sebeblerini sıraladıktan sonra ; analitik ve teknik gerekçelerine yer vermeden , duygusal bir önkabulle hayır diyeceğinizi açıklamanız beni şaşırttı.
Yanıtla (0) (0)Neden hayır demesin. MHP li olması neyi değiştiriyor. takım mı tutuyoruz ? Onu öyle sorduğuna göre senin için o maddelerde ne yazdığının bir önemi yok, belli ki okumamışsın bile. sana takım kaptanının dediği yeterli, senin düşüncenin bir önemi yok. Daha kötüsü acaba bir düşüncende mi yok? Hangisi????
Yanıtla (0) (0)Bülent kardeş, sandığa gitmemekle "makyevalistçe iş yapmayı meslek edinmişleri" onaylamış olursunuz. Susma vakti, değil; dem bu dem.
Yanıtla (0) (0)Burası tam körler sağarlar birbirini ağarlar olmuş, bu basit oyunların tarih olması için EVET
Yanıtla (0) (0)Düşüncelerinize ekseriyetle katılıyorum. Ancak ne eski kemalist düzenin devamını onaylamayı ne de makyevalistçe iş yapmayı meslek edinmişlerin getireceği değişiklikleri onaylamayı imanım ve vicdanım izin vermiyor. Sandığa gitmeme hakkımı kullanacağım.
Yanıtla (0) (0)haklı tarafınız sadece reise duyduğunuz sempati mi arkadaş. 15 senedir neyi yapmak istediler de yapamadılar.? hadi 15 seneyi de geçtim şu an hala hükümet de c. başkanlığı da ellerinde, yapmak istediklerinin önünde ne engel var? Tabi yapmak istedikleri millet menfaatine değil de kendi menfaatlerine ise ona bir sözüm yok. Bu sorularıma bir yanıt verme lütfunda bulunursan sevinirim kardeş.
Yanıtla (0) (0)Bir MHP'li neden HAYIR diyecek.
Yanıtla (0) (0)Çok açıklayıcı bir gerekçe yazmışsın kardeş. Öyle açık ki yeni anayasanın ne getirip ne götüreceğinden bihaber olduğun gün gibi aşikar. Saygılar.
Yanıtla (0) (0)Tabii ki aslında Ak Partili olmadığı için.
Yanıtla (0) (0)Biz müslümanlar olarak Hz.Muhammed (s.a.v) den ne öğrendik acaba...birbirimize ne zaman saygılı olacağız. .ne zaman adaletli davranacağız...demekki herşey başörtüsü değilmiş..din güzel ahlaktır diyordu Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem)öyle değilmi...insaf ya hu
Yanıtla (0) (0)%50 veya %60 ile anayasa değişikliğimi olur. Tabi ki hayır. 10 kişilik ailede 6 sı evet 4 ü ne olacak ? Al sana büyük bir kargaşa aile birbirine girer.
Yanıtla (0) (0)Etyen BEY sorunumuz bir olgu ve olayı yanlış anlama,algılama problemimizim olmasi ve fark edemeyisimiz .Bunu kabul etmez isek ayni seyleri yanlış şeyle iliskilendirmemiz.. Sizin geçmişten beri fark edemdiginiz şey halen biz islamcı taifede var olan demokrasi ve demokrat kültüre olan rezerv ön yargımızı görmemeniz.. Yani bu gün sizi yanıltan şey bu..Yoksa anormal durum yok Bundan sonrada bizi adam edecek olan yeni bir durumu yaşamamız.Ama bunu denemeye cesaretimiz de güvenimiz de yok.Ama bu gerek... .Kaybetmeyi göze alamadıkları şeyler aslında bizlerin adalet duygusu,aklı selim, vicdaniligi,empati melekelerini köreltiği için kabalastik
Yanıtla (0) (0)Aslanlar gibi koalisyon sistemi veya istenmiyorsa abd başkanlık sistemi.
Yanıtla (0) (0)Muhammed kardeşim, geçen gün kılıçtaroğlunun bir açıklamasına denk geldim, diyor ki, "biz 4 yılda 800 soru sormuşuz bunun % 10-15'ne cevap verildi" dedi. bende küçük bir hesap yaptım. 4 yılda 1.460 gün var, buradan 208 gün cumartesi pazarlar, 360 gün TBMM tatili, yaklaşık da 100 gün resmi tatilleri düşünce geriye 772 gün kalıyor, her güne 1 soru ne demek biliyormusunuz, madem denetleme diyorsunuz, bu ben sizi sorulara boğarım, sizi kilitlerim sizi çalıştırmam demektir. 1950 yılından bu zamana kadar 481 soru önergesi verilmiş, bu da bu önergelerin konuşulması, tartışılması ve oylanması için geçen süre 6,5 seneye denk geliyor. bu istatistik TBMM nin istatistliği, 67 senenin yaklaşık % 10'nu heba etmişiz, kaçı geçmiş dersiniz sadece 4 tanesi, bu nedemek biliyormusunuz, ben size icraat yaptırmam demek. Tabii ki meclis denetleyecek hesap soracak, ama böyle şark kurnazlıkları ile meclisi çalışan bakanları, insanları gereksiz yere kilitlerseniz, zihniyet oyalamak olduktan sonra dünyanın en mükemmel sistemini bile getirseniz, biri kendini kürsüye kelepçeler 2 gün koca meclisi bloke edersiniz. üzüm mü yemek istiyoruz yoksa bağcıyı dövmek mi, kararı siz verin.
Yanıtla (0) (0)Ethem Bey Pazar akşamı inşallah bu yazdıklarının yanlış olduğunu göreceksin Bizi hatırlarsınız
Yanıtla (0) (0)Yargılamanın nasıl kiminle ne şekilde yapılacağını okuyun sonra yargılayabilirseniz yargılarsınız. Sanıyorum çıkan karanamelerden haberdar değiliz. Kulaktan dolma yerine herkesin okumasını tavsiye ederim.
Yanıtla (0) (0)Ben de 2007'de 367 garabeti sonrasında bir kere AKP'ye oy verdim. Sonrasında HAS Parti ve diğer seçimlerde MHP'ye oy verdim. Bu ön bilgiyi yalancı bir tavır takındığım sanılmasın diye yazıyorum. AKP'ye oy vermiş ve sağduyusu bu teklifin yanlış olduğunu hissedenlere gerçekten çok ihtiyacımız var. Lütfen sandığa gidin..
Yanıtla (0) (0)yazar 'bir AK partili' derken kendinden bahsediyor ve gerekçelerini anlatıyor. keşke siz de yazıyı okusaydınız.
Yanıtla (0) (0)Vay be, adınızı soyadınızı açıkça yazabiliyorsunuz. Çok cesursunuz Yılmaz Bey. On binlerce Yılmaz Koç adında vatandaş olduğunu görmezden gelirsek tabii. :)
Yanıtla (0) (0)Trumpun yetkilerini okumanızı tavsiye ederim. Amerika halkı yetkiyi vermiyor. Biz veriyoruz.
Yanıtla (0) (0)--Koalisyonsuz hukumetler icin EVET --Yargilanabilir bir cumhurbaskani icin EVET --Azinligin cogunluga tahakkumunu durdurmak icin EVET --Milletvekillerinin hukumet kurmak icin alinip satilmamasi icin EVET --Milletin aleyhine artik hic kimsesnin kanun cikaramamasi icin EVET...
Yanıtla (0) (0)Bugün kendileri daha sonra kendi çocukları tabiki bakan çocukları sonra eş dostları derken bir bakmışsınız yıllar sonra feto değil isim değişikliği akp cemaati. Feto nasıl kendinden olanları her yere yerleştirdiyse bu sistemdede maalesef aynısı. Tüm ülke çocuklarının hakkı yenecek. Kul hakkı yemeye hayır diyeceğiz.
Yanıtla (0) (0)Gayet acik olan sey su ki; Zaten sn.C'bskani su an herseye tek basina karar veriyor.Yarin kimin gelecegi belli degil.Bence de Hayir.
Yanıtla (0) (0)Bir AK partili niye evet der diye de yazsaydınız keşke
Yanıtla (0) (0)Vatanımızı seviyoruz sivil toplum kuruluşlarında enine boyuna tartışılıp hangi ülkenin başkanlık sistemi daha verimli çalışıyorsa onu benimseyip yüzde oranı yüksek referandumla kabul edilip 2019 beklenmeden faaliyete geçse daha iyi olurdu şimdi evet verecek büyük bir kesimde bile kafa karışıklığı yaşanıyor bir lideri sevmeyle alakalı olmamalıydı mantıkla alakalı olmalıydı saygılarımla
Yanıtla (0) (0)cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bu ülke en ideal sistem olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden EVET diyorum...
Yanıtla (0) (0)niye haklısınız? onu da açıklasaydınız. maddeleri okudunuz mu?uzun dönemde bu maddelerin ülkeye ne kadar zarar vereceğini gördünüz mü?konu erdoğan değil.yarın başka biri gelebilir. ayrıca bunun vebali ağırdır.ülkenin geleceği söz konusu
Yanıtla (0) (0)Birileri için değil tüm insanlık için HAYIR.
Yanıtla (0) (0)Kendi analizlerimle kendi izimde hayır:) Yeni anayasanın bazı maddelerine maalesef hayır. Babama oğluma kızıma bu yetkiyi vermem. Birilerinin peşinden asla gitmem. Gidene güle güle.
Yanıtla (0) (0)Sayın Liberal Müslüman, sana basit bir örnek vereyim, her ameliyatta ufak da olsa masadan kalkamama ihtimali vardır. ve insanlar bunu bilerek masaya yatarlar ve tedavi olurlar, yada sen hiç doğum sancısı çeken bir bayanın yok ben doğurmak istemiyorum dediğini duydun mu, neticede bu çocuk doğacak, Türkiye 367 krizi ile başlayan bir yolculuğun yol ayrımına gelmiş durumda ve bu sistemle daha fazla gidemeyeceği de ortada. netice itibariyle 2002 yılına kadar iktidar olan siyasi zihniyet bu memlekete hizmet etmeyi düşünseydi, belki bugün daha farklı konuları konuşuyor olacaktır. hemen hemen tüm dünyada sanayi devrimini nükleer enerjiye borçluyken, biz daha yeni enerji politikamızı geliştirmeye çalışıyoruz. 7 haziranda memleketin ne hale geldiğini gördük, ben bir siyasi partiye oy attığımda o partinin ülkeyi yönetmesini istiyorum. yada siyasi sorumluluğu alacak tek bir partinin yönetmesini istiyorum, ben AKP ye oy atacağım o tek başına kuramayacağı için gidecek CHP pazarlık edip ittifak yapacak vs.vs. sonra benim çıkaracağım bu yasaya onay vermeszen bende senin çıkaracağın yasaya onay vermeyeceğim diye birbirlerini tehtid ederek memleket yönetecekler. ya bu düzenden kimseye hayır gelmedi gelmeyecekte. düzenin değişmesi adına EVET
Yanıtla (0) (0)İsimlerini yazmaktan korkanları sözl lerine İnanmayın Yılmaz koc
Yanıtla (0) (0)Hem onerilen sistemin yanlis oldugunu gordugunuze gore ulkemize zarar vermemesi icin onlemeye calismaniz gerekmez mi? Bu parti degil rejim secimi. Sandiga gidip oyunuzu kullanmaniz daha dogru olmaz mi? secim olursa yine partinize oy verirsiniz...
Yanıtla (0) (0)İşlerine geldiği gibi her kesime kendince vurduğu yaftalarla kendi tercihini aklamaya çalışan şuursuz kesimden birşey çıkmaz, yarın şuan savunduklarına da aynı şekilde heran karşı durabilir çünkü tamamen duygusal. bilgi akıl ve gerçeklerden çok uzak sloganlarla daha güçlü Türkiye diyince, hızlı karar verilince bunun olacağını sanıyorlar, inandırılıyorlar.Tıpkı oturuduğu yerden kendimizi kurtaramadan dünyayı kurtarma konforuna yıllarca inandıkları gibi.O zamanlarda çok söylenmişti ekonomi bugünlere geleceği bilime değer verilmeyip inşaat vs katma değer olarak üretim yapmadan bu işin olmayacağı, işsizliğin aşağı çekilmeden büyüyoruz yakında zamanda bu sorunlarla yüzleşileceğinin ve daha birçok konuda yanlış yollar izlenmesinin defalarca dile getirilmesi ama birileri çok bildiğinden sürekli çok iyi hiç problem yok diye tutturması,inandırılması çok ilginç..Ne diyim Allah akıl fikir versin daha doğrusu tamamen başkasının fikirlerine tamamen aklını kiralayıp slogan atanların değil aklı başında bilgiye dayalı toplumsal taban bu ülkeyi ayağa kaldırması gerektiği açık. vatan millet diye gazlanan kesim sadece oy olarak bakılıp okşanıyor duygusal bağı kopmasın diye ya öteki ülkenin en az yarısıyla arasındaki bağ?Değer mi bugün şu ortamda bu kadar kutuplaşmaya akpnin her şeyi tek başına yapmaya çalışması için sanki ülke uçtu dünyada gelişmekte olan ülkeler arasında çok eksrem bir büyüme filen yok kimse kimseyi kandırmasın kardeşim rakamlar ortada.
Yanıtla (0) (0)Mevcut anayasayı yok sayıp her gün ihlal ettiği için hayır. Tv propagandalarında diğer görüşlerin hakkını yediği için hayır. Seçimlerde yaptığı harcamalardan dolayı hayır. Hayır diyenleri teröristler ile aynı yere koyduğundan dolayı hayır. Türke Türk propagandası yaptığı için hayır. Eğitimlileri vizyon sahiplerini yanında barındırmadığı (Davutoğlu ve Gül) için HAYIR.
Yanıtla (0) (0)Herseyden once bir anayasa degisikligi toplumun 100% unu baglar. Bu nedenle 50% ile kabul edilebilmesi bile sacma. Sinif gecmelik degil, takdirlik olmalidir. En az 85% gibi bir oranla kabul edilebilmelidir. Aksi takdirde , yine yeniden bölünmüş olacagiz. Gecmiste muhafazakar kesimin yaşadığı sıkıntıları bugün diger tarafa yasatmak ve bu intikam yaklaşımı, bizi birbirimizden daha da uzaklastirmakta. Ülkemizin en buyuk problemi farkli goruslere hic tahammul kalmamış olmasıdır. Futbol takimi tutar gibi siyasi parti tutamayiz. Herseyi sorgulamaliyiz. Duygusal kararlarla, ofkeyle kalkip zararla oturmaktan baska bir sonuc doğmuyor. Saygilar.
Yanıtla (0) (0)haklısınız belki ama biz de haklıyız. reis için EVET
Yanıtla (0) (0)bu bir parti seçimi değildir. tek kişide toplanan yetkilerin gelecekte ne büyük sancılar doğuracağını düşünün. evet şimdi lider güçlü peki yarın ne olacak? yetkiler kimin eline geçecek. bunun yerine siyasal partiler kanunu, baraj kanunu gibi konuların üzerine düşülmeliydi.
Yanıtla (0) (0)o zaman da etyen bey eleştirel yaklaşırdı. ben tanığım.
Yanıtla (0) (0)tespitleriniz yerden göğe haklı. ancak, bu toplum ak parti ve erdoğana hala güveniyor. hatta siyaset sahnesindeki tek güvenilir figür, güvenli liman olarak erdoğan görünüyor ne yazık ki! hızla yeni ve daha güvenilir bir harekete, yeni yüzlere, hatta yeni bir merkez sağ bir parti oluşumuna ihtiyaç var bence. bu arada ben sandığa gitmeyeceğim.
Yanıtla (0) (0)yahu ALLAH'TAN KORKUN! neymiş hayır diyenlerin hepsi fetöcü,chpli vs. imiş. bunun referandum ile ne ilgisi var?bu bir.ikincisi chp'nin hiçbir terör örgütüyle görüştüğünü ben bilmiyorum.görmedim.izlemedim.hiçbir terör örgütünü övdüğünü de görmedim ve izlemedim. ama nedense chp yi terör örgütleriyle yan yana göstermek isteyen bir kesim var. 15 senedir bu ülkeyi kimlerin yönettiği belli.ama akp ne yaparsa yapsın her zaman mağdur değil mi?Allah'ın adaletine inanıyorum.
Yanıtla (0) (0)Biz dediğiniz gibi isek sonuçlarda sizi dediğiniz gibi ise 2 tane ak partiliyi kandırmakla ne elde edebiliriz. Bu kadar zorlanmayın. Birde huyunu,suyunu,karakterini, dünya görüşünü, imanını bilmediğiniz insanlara bir şeyleri yakıştırmadan önce kul hakkının kişinin rızası alınmadan ödenemeyeceğini unutmayın.
Yanıtla (0) (0)bendeHAYIR diyorum, milli muhafazakar olarak aziz biraderim.
Yanıtla (0) (0)Ekonomist olmaya gerek yok 4 işlemi biliyorsanız bütçeyi geçmiş yıllarla kontrol edebilirsiniz. Tabiki hayır.
Yanıtla (0) (0)Mhp İstanbulda yüzde kaç oy aldı sanıyorsun da çok kalabalık olmasını bekliyorsun ? 7 haziranda yüzde 11 oy aldı. Temenniniz hayır çıkması yönünde olabilir ama evet çıkacak 16 nisan akşamı görecek ve sukut-u hayale uğrayacaksınız.
Yanıtla (0) (0)Özal 24 ocak kararlarıyla bu ülkede yerli şirketlerin iflasına sebep oldu içlerinde bir menderes mezundu basına yönelik baskıları saymassan birde cumhurbaşkanımız başkan oldu diyelim ya ondan sonra türbanı yasaklayan biri başkan olursa neolcak? Birde dünya sanayi 0.4'e geçti gelişmiş ülkeler çoktan köprüleri tünelleri geçti robot teknolojisine geçti robotlar haber bile yazıyor. Biz birinci sanayi dönemini kaçırdık sanayi inkılabında avrupa buhar teknolojisini kullanırken osmanlı gelişmeyi reddetti geri takip etti sonra dijital çağa geçtik onuda biz üretmiyoruz satın alıyoruz bırakın 0.4 dönemini kaçırmayalım fen liselerine önem verilsin veri üreten kod yazan öğrenciler yetiştirilsin.
Yanıtla (0) (0)Hayırcılara fetocu diyorsun ama 2010 referandumunda feto dediğin insanlar evet demişti sizinle birlikte iki hdp ile açılımı başlatanlar kimlerdi. Karar gazetesi müslüman olan demokrat kesimlerin gazetesidir. Burda dhkpc gezmez twitterda troller ile nefret söylemi yaratıp yeterince kutuplaştırdınız bari burda yapmayın kin hakaret söylemini.
Yanıtla (0) (0)Devlet aygıtlarının bu denli yoğun kullanıldığı ve koca bir propaganda makinesine dönüştüğü şu ortama bakarak "Evet" çıkması halinde neler olabileceğinin ufak örneklerini görebiliriz. Belli ki oylar birbirine çok yakın çıkacak. Şu durumda Hayırcıların da vergi ödediği devlet mekanizmalarını dibine kadar Evet için kullanmak adil midir? En ufak bir tereddüt dahi göstermeden HAYIR diyorum.
Yanıtla (0) (0)Yorumcu 'milletimmm'in iktidara oy veremeyen ~% 50-1i döve döve hizaya getirmeye niyetini açıklıkla belirtiyor. Helal, çok yaşa... da 2002 den önceki şikayetler neydi ki? Bu mu istikrar? Birkaç dönüm bostan, ye, iç, yan yat, yorum at 'nafiz kaya'; hayat beleş olsun sana...
Yanıtla (0) (0)Etyen bey, yazdığınız yazıya saygı duyuyorum, yalnız merak ettiğim birşey var, düne kadar reis ile çalışırken bugün ne oldu da reis sizi yanından uzaklaştırdığından dolayı bu yazıyı yazarken çok da objektif olarak düşünmediğiniz kanaatindeyim. Bizler ve yeni nesil, Cumhuriyet'in 2002 yılından itibaren kurulduğunu zannediyorlar, ve siyasetti AKP ile gördüklerinden başkalarının bu PARLEMENTER sistemle neler yaptığını yada yapamadığını hiç görmediler veya bilmiyorlar. zaten matah birşey olsaydı bu ülke bu kadar darbeyi üst üste yaşamazdı. ve bu sistemi kuran biz değildik, bu sistemle bir yerlere gelemeyeceğimizi bilen batılı güçlerin telkinleri ile biz parlementer sistemle yönetilmeye çalışıldık. 90 küsür sene olan cumhuriyet tarihimizde, Menderes, Özal ve R.Tayyip Erdoğan'dan başka kim bu ülkede 1 gram yol alabilmiş. her 30 senede bir lider geliyor yönetiyor, ya direkt yada endirekt yolla öldürülüyor, doyasıyla hızla gelişen dünya siyasetinde hızlı karar alınabilmesi, yatırımların önünün açılması adına EVET diyorum. saygılar.
Yanıtla (0) (0)çok yanlış düşünüyorsun birader. akılla süzün lütfen!
Yanıtla (0) (0)kardeşim 'reis' dediğiniz kişi de bir insan!insanız hepimiz.hatalar yapıyoruz.reis de hata yapabilir değil mi? bir insanı sevmek güzeldir.ancak, bu kadar yüceltmek yanlıştır. Allah'ı yüceltelim.Allah'ın emirlerine uyalım.haksızlığa kim olursa olsun karşı duralım.adaletten yana olalım.yanlışa yanlış diyelim. hayır oyu verenleri de bir dinleyin.ön yargılarınızı kaldırıp okursanız hayır demenin herkes için daha hayırlı olacağını anlarsınız.erdoğan'ı yanıltmak isteyen ve de yanıltanlar da olabilir.neticede çevresinde bir sürü insan var.hayır diyelim erdoğan'ın da iyiliği için...
Yanıtla (0) (0)burada yorum yapanlar hepsi ya fetocu ya chp'liya hdp'li yada dhkpc'li merak etmeyi hiçbir AK Partili hayır oyu vermez evet oranı en az %63 tır bu oy oranı sizleri çıldırtığı için bir tane AK Partiliyi kandırabilirmiyin derdindesiniz ama hiç bir AK partili türkiye düşmanlarına kanmaz bunu böyle bilesiniz AK partili ve muhafazakarlar bu tuzağınızı yemez rahat olup kendinizi kandırmayınız yıllardır bu taktiği uyguluyorsunuz yemezler muhafazakarlar gerçek yüzünüzü çok iyi biliyor EVET SONUNA KADAR EVET burada yorum yapanların hiçbiri AK Partili değil güya AK partiliymiş maddeler iyi olmadığı için hayır diyorlarmış hepsi yalan bari kendinize iftira atmayın
Yanıtla (0) (0)Kürt Türk Alevi Sunni olarak demokrasi çerçevesinde insanca yaşamak için hayır. %50 ye hükmetmeye hayır. Eşitliğe evet. Terörist deselerde yine tek kişiye hayır. Farklı görüşlerle inançlarla yaşamaya evet. Camilerde siyasete hayır. Okullarda siyasete hayır. Yargı bağımsızlığına evet. Tek görüşlü yaşama hayır. Kısaca bu şekilde tek kişide toplanan yetkilere HAYIR.
Yanıtla (0) (0)bir yazar etkilemek için değil doğruları anlatmak,analiz etmek için yazar.Onda da bütün toplumu esas alır.bir partinin belli bir kesimini değil.İnce ayar konusuna gelince yazar beyin evvelki yazıları geniş,genel analizlere yönelik idi.Bunda ise kendinden yola çıkarak belli kesimi hedef alması söz konusu.
Yanıtla (0) (0)Ben okudum ve anladım.evet diyorum.Okudumve şunu anladım .Başkanı Başbakan oluyor değişen bu .Birde 16 nsan akşamı almanya da ve avrupanın çeşitli yerlerinde pkk bayrağının sokakalara taşmasını kabul edemem okk yı sevindiremem
Yanıtla (0) (0)bu parlementer sistemden, kötü bir sistem geleceğine inandığımdan, partimin yani AK partinin,gelecek kurultaylarının ve çalışmalarının özgürce olamayacağının,bununla beraber memleketin geleceği ve özgürce kalkınan bir memleket hasreti çekmek istemediğimden,yanlışa inadına yapar gibi, doğru demediğimden,memleket hizmetlerinde partimin yapacak çok işi olduğundan, günün birinde torunlara,, bir zamanlar bu ülkede,,dememek için ve en önemliside hz. peygamberimizin her mevzuuda şurasını toplayıp meclisinde istişare yaparak karar almasının nedenlerinde hayır diyorum ve bunun isimlerle alakalı olmadığını söylüyorum...muhabbetle .
Yanıtla (0) (0)Yorum yazarak didişmeyin sokaklara bildiri dağıtın sosyal medyadan hayır için paylaşım yapın kapı kapı dolaşın eşe dosta telefon açın Hayır hayır. Bu yazıyı çok beğendim. Haydi sandığa hayır demeye
Yanıtla (0) (0)Avrupa Hayır diyenler Die Welt: Erdoğan'ın tek seçeneği var başlıklı yazıyı bulup okuyun Avrupa eveti istediği için hayır kampanyası yürütür gibi yapıyor. Size en büyük yanıt. Neden hayır: 18 yaşında milletvekili verenler önce üniversiteden mezun olup işsiz kalanlara iş versinler. Bu ülkede annesi başkasının evinde çocuk bakan temizlikçilik yapıp çocuğunu büyütenler var onların hakkı yenirken plazalarda oturup büyük türkiye diye ahkam kesenlere inat hayır hayır hayır liberaller 2010'da evet demişti ama yaptıkları yalnışı anladılar Etyen Mahçupyan dışında Karar Gazetesi'nide hayırcılara biraz daha yer vermesini istiyoruz internet sitesinde.
Yanıtla (0) (0)Suçlunun, çıkaracağı kanunla, atayacağı hakimle, emrindeki kolluk kuvvetiyle yargılanacağı; dengesi, denetlemesi, ortak aklı olmayan; otokrasiyi,vesayeti,torpili, rüşveti, yalakalığı meşrulaştıracak, sistem değişikliğine hayır.
Yanıtla (0) (0)Şu pkk fetö avrupa hayır diye yaklaşanların psikolojisini anlamakta güçlük çekiyorum...otokrasiye götüren maddelere nasıl evet verilir?duygusal yaklaşmak çok saçma...
Yanıtla (0) (0)Yanlışın neresinden dönersen kârdır. Hayırlı günler. Ak partililer hayır diyor. Mhp Yenikapı mitingide hayır diyor. Tek adama hayır. Farklılıklarla bir arada yaşamaya evet.
Yanıtla (0) (0)Bir gazeteci zaten okuyanlarını etkilemek için yazar.Zaten ortada ince ayar yok; aylardır hayır diyor ya ne var bunda...Lafın hepsi her zaman söylenmez.
Yanıtla (0) (0)Akp ye oy veren biri olarak bende de kesinlikle #Hayır diyorum evet demek vatan a ihanet demek saçma sapan bir anayasa değişikliği değişikligi yapan yazan bile anlatamıyor değişiklikleri #Hayır #Hayır #Hayır
Yanıtla (0) (0)ak partili olarak liberal ve muhafazakar biri olarak yaptığım bir çok okumalardan ve düşüncelere dalışım sonrasında liberal tarafım ağır bastı ve hayır yönünde oy kullanmaya karar verdim.
Yanıtla (0) (0)Şu yazının kararsız ak partilileri etkileme amacıyla yazıldığından ciddi olarak şüpheliyim.İnce ayar konusunda etyen bey maharetlidir!
Yanıtla (0) (0)Siz Kimi Kandırıyorsunuz. Bütün Avurapın Hayır İçin Çalıştığı Törör Örgütlerin Hayır İçin Çalıştığı Bir Ortamda Benim Hayır Demem. Herşeyden Önce Kendime İhanet Olur. Akpartili Olupda Hayır Dİyenlerin Çoğu Yalan. Şurada Kalmış 3 Gün Göreceğiz Evetmi Hayırmı. Özellikle Ethem Beyin Cumhur Başkanı İle Ne Alıp Vermediği var Merak Ediyorum. Kuyruk Acınız Nedir Açıkca Söylermisiniz.
Yanıtla (0) (0)Mhp Yenikapı mitinginin komple görüntüsünü gören oldumu? Kaç kişi katıldı?
Yanıtla (0) (0)Etyen Bey yalnız değilsiniz. Ben de bu zamana kadar hep AKP'ye oy vermiş bir insan olarak referandumda HAYIR diyeceğim. Çünkü sizin de yazdığınız gibi bu getirmeye çalıştıkları diktacı tek adam rejimi kötüye kullanılmaya oldukça müsait ve ülkemizin sonunu getirecek bir anayasa. Yalnız olmadığımı görmek çok güzel çünkü ülkemizde öyle bir ortam var ki insan en yakınıyla bile bu tür konuları KORKUDAN konuşamaz hale geldi.... Allah sonumuzu hayretsin .
Yanıtla (0) (0)Sayın mahçupyan'nın yarası var reis onları chp ile koalisyon yapmaya çalışırken yakaladı ve koalisyon yapmalarına izin vermeyip devre dışı bıraktığı için güya kendilerince reisten intikam almaya çalışıyorlar hiçbir gerçek AK Partili hayır oy vermez ancak çıkarcılar hayır der sonuna kadar EVET
Yanıtla (0) (0)efsane kardeşime cevap 5: 15. MADDE DEĞİŞİKLİK: Anayasa değişikliği teklifinin 13. maddesiyle (Anayasa Komisyonu’nda 12.madde olarak kabul edilmiştir) Anayasa’nın 119. maddesinde yapılması öngörülen değişiklik uyarınca, olağanüstü hal ilân yetkisi “Cumhurbaşkanı Başkanlığı’ndaki Bakanlar Kurulu”ndan alınarak, Cumhurbaşkanı’na bırakılmaktadır
Yanıtla (0) (0)efsane kardeşime cevap 3:11.MADDE DEĞİŞİKLİK: Anayasa değişikliği teklifinin bu maddesiyle Anayasa’nın 104. maddesinin neredeyse tümüyle baştan yazılması önerilmekte ve Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkilerinin neler olduğu sıralanmaktadır. Bu kapsamda, değiştirilmesi teklif edilen 104. maddenin 17. fıkrasında, teklif kapsamındaki en önemli değişiklik önerilerinden biri olan “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” düzenlenmektedir. Anılan düzenleme uyarınca, Cumhurbaşkanı’nın yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkarabileceği öngörülmekte ve bu Kararnamelere ilişkin çeşitli esaslara yer verilmektedir.Bu düzenlemenin, Cumhurbaşkanı’nın sistem içindeki rolünü aşırı ölçüde güçlendiren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni rolünü aşırı ölçüde sınırlayan bir düzenleme olduğu açıktır. Ne var ki, bu konuya yalnızca temel devlet organları arasında yaratılan sorunlu yetki dağılımı açısından değil; düzenlemenin doğrudan vatandaşlara olan etkisi ve hukuk devleti ilkesine verebileceği muhtemel zararlar yönünden de yaklaşmak gerekmektedir. Bu bağlamda hatırda tutulması gereken husus, anayasal sistemimizde “Kanun Hükmünde Kararnameler” yoluyla yapılan kimi düzenlemelerin olumsuz etkileri ve bu yolla hukuk düzenimizde yaratılan karmaşa halidir. Gerçekten, Anayasa’nın 91. maddesi uyarınca, kanun hükmünde kararnameler ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen ve kanun hükmünde kararnamenin “…amacını, kapsamını, ilkelerini, kullanma süresini ve süresi içinde birden fazla kararname çıkarılıp çıkarılamayacağını…” gösteren “Yetki Kanunları”na dayanmalarına rağmen, bu sınırlamaların pek çok durumda aşıldığı bilinmektedir. Nitekim bu durum, Anayasa Mahkemesini de yıllar içinde konuyla ilgili çeşitli içtihatlar geliştirmeye itmiş ve kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisinin anayasal sınırlar içinde kullanılmasını sağlamaya yönelik çeşitli ilave ölçütlerin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Sonuç olarak, Türkiye’de yasama yetkisinin yürütme organı ile paylaşıldığı istisnaî ve sınırlı durumlarda dahi; getirilen kurumun amacına, çıkarılan yetki kanunlarına ve Anayasa’da çizilen açık sınırlara aykırı ve çok geniş düzenlemelerin yapıldığı örneklere rastlanmaktadır. Durum böyleyken, Cumhurbaşkanı’na verilen ve kaynağını doğrudan Anayasa’dan alan böyle bir düzenleme yetkisinin, hukuk devleti ilkesi yönünden doğurabileceği sorunlar üzerince ciddiyetle düşünülmesi gerektiği açıktır.
Yanıtla (0) (0)efsane kardeşime cevap-2:YEDİNCİ MADDE Anayasa değişikliği teklifinin bu maddesiyle Anayasa’nın 93. maddesinde yapılması önerilen değişiklik kapsamında; ara verme veya tatil sırasında “…doğrudan doğruya veya Bakanlar Kurulunun istemi üzerine…” toplanabilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, bundan böyle yalnızca Cumhurbaşkanı tarafından toplantıya çağrılabileceği belirtilmektedir.8. MADDE Anayasa değişiklik teklifinin bu maddesiyle Anayasa’nın 98. maddesinde yapılması önerilen değişiklik uyarınca, maddenin “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bilgi edinme ve denetim yolları” olan kenar başlığının Anayasa metninden çıkarılması öngörülmektedir.Bu durum, temel olarak Yasama Organı’nın Yürütme’yi hukukî yollarla denetlenme imkânlarının ortadan kaldırması sonucunu doğurmaktadır. Bu değişiklikle birlikte, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bilgi edinme ve denetim yolları” ibaresinin Anayasa’dan çıkarılması ve yerine bir öneri konulamamış olması sonucunda, söz konusu madde “Başlıksız” kalmaktadır. Böylece, değişiklik teklifiyle birlikte, Türkiye’de Yasama ile Yürütme organı arasındaki ilişkilerin “isimlendirilemediği” bir hükümet sisteminin önerildiği izlenimi ortaya çıkmaktadır.devam edeceğim
Yanıtla (0) (0)şöyle soralım, aynı paketi chp getirseydi yine evet dermiydiniz? vereceğiniz cevaba göre liderinizin mi yoksa ülkenizin mi güçlenmesini istediğiniz anlaşılacaktır. unutulmamalı ki lider her güçlendiğinde ülke aynı derecede güçlenmiyor. yıllarca ak partili olarak devlet (yöneticiler) ile millet arasında uçurumun büyüklüğünden sitem ettik, getirilmek istenen sistemle bu uçurum daha da artacak, Allah aşkına getirilmek istenen paketi ideolojinizi bir süre bir kenara bırakarak okuyun milletin bireysel olarak lehine tek birşey varmı? liderleri, siyasetçileri ve devleti millete karşı daha da güçlü yapmaktan başka birşey yok. belki şimdi sizler açısından sorun yok çünkü lider sizin ideolojinizden ancak aynı gücün karşı ideolojiye geçme ihtimalini neden düşünmezsiniz?
Yanıtla (0) (0)hatırlatayım bu bir parti seçimi değil.ülkenin geleceği söz konusu.her insanın hata yapabileceğini de göz önüne alarak tercih yapmanız hayırlı olacaktır.
Yanıtla (0) (0)1-Efsane adıyla yazan kardeşime cevaptır. referandumda değişikliğin otoriter bir rejim getirdiği iddiasının (efsane kardeşimin deyimiyle yalanının) hdp ve chp'nin algı yaratmak amacıyla oluşturduğunu dile getirmiş. keşke öyle olsa diyorum. maddeleri ortaya koyuyorum: BEŞİNCİ MADDE Anayasa değişikliği teklifinin bu maddesiyle (Anayasa Komisyonu’nda 5.madde olarak kabul edilmiştir), Anayasa’nın 87. maddesinin değiştirilmesi teklif edilmekte ve “…Bakanlar Kurulunu ve Bakanları denetlemek…” görev ve yetkisinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görev ve yetkileri arasından çıkarılması öngörülmektedir.Yani meclisin en önemli işlevi olan denetleme ve denge sağlama hesap sorma millet adına sorgulama yetkisi ortadan kaldırılmıştır. devam edeceğim.
Yanıtla (0) (0)hepimiz ölümlüyüz.erdoğan'ı sevenler ve 'erdoğan hata yapmaz' diyecek kadar iddialı konuşanlar erdoğan'ın da ölümlü olduğunu unutmamalı!ayrıca her insan hata yapabilir. fetö daha dün kandırmadı mı?yine kandırmayacağı belli mi?kesin mi? hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız.erdoğan yüzde 50 oy alabilir.peki diğer yüzde 50 ne olacak? işe alımlarda dahi her yere torpil karışmış,haksızlıklar karışmış.devlet kurumunda mülakat olmamalı!mülakat kul hakkıdır.haksızlıktır. fetö soruları çaldı.kendi içlerinde torpil yaptı.bu yanlıştı.yanlış olduğunu hep söyledik.şimdi de fetöcüler değil de,ak partili üst düzey tanıdığı olanlar öne geçiyor.bu da yanlıştır.kul hakkıdır. adaletli olunmalı.adil olmak bu devlete sağlayacakları en büyük yarardır.
Yanıtla (0) (0)Ciddi hastalık belirtileri gösteren bir yorum. Aldığı eğitime yazık olmuş.
Yanıtla (0) (0)burada yazan yazarlar hepsi çıkarları için Erdoğan'ı ve AK Partiyi satıyorlar bunlar hepsi AK Partiye yakın gazetelerde kovulmuş oldukları için reisi satıyorlar çıkarcılar sizler istesenizde istemesenizde millet reisle beraberdir. EVET EVET EVET
Yanıtla (0) (0)Sayın Etyen Mahçupyan Uslubunuzu ve entelektüel tavrınızı koruyorsunuz pek çok zaman. AKP' li kardeşlerimiz yüzde bir bile olsa istemedikleri birinin seçilmesi ihtimalini düşünseler tamamı hayır diyecek.Oradan bakınca değişikliğin ne kadar demokrasi vadettiği hemen anlaşılıyor. Siz haklisiniz biz 'toplum' olma yolundayız ne yazik ki radikal aydilar yolu tıkıyor. Aldanıyor aldanıyor aldanuyoruz vesselam!
Yanıtla (0) (0)Çok geç değil. AK Parti çıksın siyasi partiler yasasını ve seçim yasasını 1 ay içinde değiştireceğini deklare etsin. Komple önseçime ve dar bölgeye geçileceğini deklare etsin. Hayır olan oyumu evete çevireceğim.
Yanıtla (0) (0)BİR ak partili olarak gururla hayır diyorum
Yanıtla (0) (0)eyy kılıçdaroğlu, ab..! vb diyenler, evet çıkarsa istifa edermisin diyenler tüm devlet olanaklarına karşın tut ki, %1-2 farkla evet çıkması hakkında bi diyecekleri olmalı. hele bazıları evet çıkarsa kılıçdaroğlu gideceği için ince,feyzioğlu vd. nin meydanlarda olduğunu yazmakta/uçmakta.hadi ordan 18 maddeye neden evet onu yazın!
Yanıtla (0) (0)Partilere değil vatana bağlı olanlar da hayırlı davranacak.
Yanıtla (0) (0)Doğru dürüst ABDdeki gibi bir başkanlık sistemi gelseydi rahat %70 evet çıkardı. AK Parti kendine zarar verdi.
Yanıtla (0) (0)belki her dediklerinin tersini yaptığınız içindir?? hani "ters psikoloji" filan. Bu ihtimalin akla gelmesi için 10 sn düşünmek yeterli aslında. Öte yandan kimse bu sistem ak partiye Tayyip'e zarar verecek demedi. Ülkeye gelecek bir zarardan bahsediyoruz. Önemli olanın hükümet değil devlet olduğunu anlayın .
Yanıtla (0) (0)Tanıdığım tüm mhp liler hayır diyor. İnsanların korku içerisinde yaşadığı bir ortamda yapılan anketlerin gerçeğe yakını yansıtması zor ihtimal.
Yanıtla (0) (0)Erdoğan'in ilk günden bu yana destekcisiyim. Vesayete karış verdiği mücadele bile onu desteklemem için yeter de artar bile. Ama bu referandumda kendisine tuzak kurulduğunu düşünüyorum. Cumhurbaskanimizi diktatör gibi göstermek için ne gerekiyorsa referandum maddesine eklenmiş. C.başkanımızın danışmanlarının arasında cia bağlantılı isimlerin olduğu yıllardır konuşuluyor. Referandum geçer de erdoğani diktatör gibi göstermek için her şeyi yapacaklar. Sonumuz irak, suriye, libya gibi olacak. Bu sebeple babam kadar sevdiğim erdogan in iyiliği için HAYIR diyeceğim.
Yanıtla (0) (0)"Ahde vefa" yı "ortak geçmişe vefa duymak" anlamında kullanan insanlar görüyorum. Ahde vefa "verdiği sözde durma" demektir.Görüyorum içeriğini bilmediğiniz anayasaya evet demekte de, bilmediğiniz kelimeleri kullanmakta da üstünüze yok. Biraz "Oku"yalım.Malum Allah'ın ilk emri. Bu kadar tek tip düşünceye sahip insanların içinden farklı düşünen çıkınca, siz bile inanamıyorsunuz tabi ki. Hayır diyen ak partilileri bile ötekileştirerek kimse bir yere varamaz. Yanlışa yanlış demek erdemdir. Her hayırcıya "tü kaka" demek de ancak 3 yaşındakı bir çocuğun verebileceği bir tepkidir.
Yanıtla (0) (0)Korkulacak bir şey yok Ak partililer partisini çok sevdiklerinden hayır diyor. Fikirleri yok sayılsın istemiyorlar....
Yanıtla (0) (0)"...Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na göre Mahmut Esat Bozkurt’un torunu... Eroğlu’nun yanlış hatırladığını tahmin ediyorum. Soyadı benzerliği dışında bir bağlantıları bulunmuyor. Olsun..." 18 madde hakkında konuşup sıkıntıya girmektense "eyy...! " söylemi daha etkili oliy!.. de, biz niye, neden evet diyeceğiz körü körüne di mi!
Yanıtla (0) (0)koalisyon çıkarmayan Güven oyu ve Gensoru olmayan bir parlamenter sistem önerin ben ona da varım. Ancak; Yeni önerilen Bu sistemde bir tek adam tehlikesi görmek kesinlikle iyi niyetli bir düşünce değil bilakis Türkiye'nin büyümesine karşı kasıtlı ve bilinçli bir tavır alıştır. Öyle bir Cumhurbaşkanı ki her tarafı anayasa ve yasa ile sarılmış bir kararname yetkisi olacak ve bu tehlikeli görülecek pes...
Yanıtla (0) (0)Hacı, ortada muhafazakarlık falan yok, inanılmaz bir seviyede yalakalık ve yalakalığa teşvik sistemi var; yapılanlar partizanlık bile değil; yağma Hasan'ın böreğinden parsa kapma. Kapan kaçıyor. 150-200 yıllık yabancı parasına muhtaçlık bitmiyor, arttıkça artıyor. Müslümanlık kitle tabanını, kendi özünün ve erdemliliğinin hayata yansımasını günbegün kaybediyor. Faizi haram gören bir görüşün dış borca batması ne hazin! Libor + tırıvırı faiz ile dış borca bağımlılığı azaltamayan yatırım yapmanın can yakıcı sonuçları gelecek nesillere büyük yük olacak. Bu nasıl muhafazakarlık? MBO, 'management by objectives' diye bir bilim dalı var, ortada ne var?
Yanıtla (0) (0)korkmayın gerçek ak partililer evet der.göreceksiniz.
Yanıtla (0) (0)Başkan üniversite mezunu en az 1 dil bilmek sosyoloji psikoloji pedagoji felsefe eğitimide olmalı ki tüm halkı kucaklayıp ülkeyi international bir dille temsil edebilmeli. Anayasa ileriye dönük yenilik olmalı. İleri eğitim yerine geri getirme yükseokul konusuna dahi kafadan HAYIR diyorum.
Yanıtla (0) (0)bu gün facobooka şöyle yazdım : İşte geldik önemli bir dönemece. Size epeydir bu Evet Hayır meselesinde çok da kararlı olmadığımı çaktırmaya çalışıyordum. Çünkü ben ilkesel olarak Ak partiye de Başkanlık sistemine de olumlu bakıyor olmama rağmen ak partinin son dönem bazı uygulamalarını eleştiriyordum ve çoğunun aşırı güç nedeniyle olduğunu düşünüyordum. Önerilen başkanlık sisteminin bazı yönlerinin beni rahatsız ettiğini söylüyordum. Ama son tahlilde gene Evet diyecek gibiydim çünkü her ne kadar kozmopolit olmaya da gayret etsem kendi mahallemle bazı duygusal bağlarım vardı. Ama siyaset ve sosyoloji meselesinde fikirlerime en yakın bulduğum adam tavrını ortaya koydu. Etyen Mahcupyan... Artık mantığımın çıkarımlarını daha fazla bastıramam, fikrimin namusunu bastıramam...
Yanıtla (0) (0)Yeni anayasayı okuyup anlayan zaten hemen hayır diyor. Hangi partiden olursa olsun okumayana maddeleri okuyup anlattığımızda o da hayır diyor. Birde bu ülkede yaşayıp tüm konuşulanları yapılanları takip edip analiz yapanlarda hayır diyor. Abd başkanlık sistemini bilip bizim başkanlık sisteminin şokunu yaşayanlarda hayır diyor.
Yanıtla (0) (0)% 10 seçim barajına, seçim kanunu değişimine vb. evet dediğini duydunuzmu 2002 den buyana Ak Parti den... bundan sonraki seçimlerde de ...
Yanıtla (0) (0)Hayatta aldığınız kararları hep sevmediklerinize bakarak mı alıyorsunuz:Onlar ne yaparsa tersini yapayım
Yanıtla (0) (0)Sandığa gitmeyi düşünmeyenler ve kararsızlar vicdanınızın sesini duyun sandığa gidip hayır oyuna basın. Söylencek çok şey var ama yazamıyoruz. Hayır oyunu basacak olan seçmenlerde telefonunuzdaki tüm tanıdıklarınızı arayın anlatın etrafta herkese anlatın çalışın son üç gün kaldı coşkuyu arttırın sosyal medyada da paylaşımı arttırın.
Yanıtla (0) (0)Bu yorumdaki bakış açısına katılıyorum. Etyen bey'in belirttiği hususlar önemli, doğru olma ihtimali de var. Ama mutlak doğrudur denilemez. Öyleyse mensubu olduğunuz hareketin "yönetebilme potansiyel ve kapasitesine titizlikle sahip çıkma gereği" ihtimal doğrulardan daha önemlidir. Liderin ve hareketin eli zayıflatılmamalıdır. Çıkarılacak uyum yasaları ile sıralanan pek çok endişe giderilebilecektir. Olumsuzluk potansiyeli taşıyan unsurlar açısından dönülmez yola girilmiş değildir. Liderin zayıflaması asıl dönülmez yol olacaktır. Parantezin kapanması gecikecektir. Her tarafın karışık olduğu bir dönemde sallantıya, istikrarsızlığa meydan vermemelidir. Söylenecekler söylenir, ikaz edilir, dikkat çekilir ama son kertede Lider'e ve hareketin ana gövdesine tabii olunur. EVET denilir. Bu muarızların "hayır"ndan yola çıkarak "evet"e gelme değildir. Dava nehrinin kesintisiz akışı için gereklidir. Arada nehir yatağı daralabilir, çok kıvrım olabilir endişeleri, nehrin akışının durma ihtimali yanında önemsenmemelidir.
Yanıtla (0) (0)%100 katıldığım fikirler. Güzel bir başkanlık fırsatını kaçırdık maalesef. Keşke demokratik bir başkanlık sistemi getirilse idi ve seve seve Evet deseydik. Akp bile savunamıyor bu değişiklikleri dikkat ederseniz. Sadece ülke için evet, istikrar için evet, çocuklar için Evet.. Hatta bir ara Türklüğün bekası için Evet dediler. Sanki Hayır deyince Türklüğü yok edeceğiz..
Yanıtla (0) (0)Hollanda ya yaptırım nerede ! Petrol Ofisi, Hollanda merkezli Vitol Grubu'na satıldından haberiniz varır herhal... Algida'yı da unutmayın ...
Yanıtla (0) (0)Ayrıca bu acelenin sebebi ne?
Yanıtla (0) (0)Yazar fikir ve görüşlerini açıklamış sizse ad hominem yapıyorsunuz. Doğrularını maddeler üzerinde anlatın da öğrenelim.
Yanıtla (0) (0)Keşke konu Türkiye olsaydı bizde evet deseydik. Yüksekokul Türkiye konusumu? Herkes bizi kıskanıyor bölmeye çalışıyor.Evrensel insan haklarını yok say demokrasiyi sadece kendinden olana uygula sonraaa......
Yanıtla (0) (0)keşke niyet okuma yerine yazılan yalanlardan bir tanesini ifşa etseydin.
Yanıtla (0) (0)2002 E KADAR HERHANGİ BİR ŞEYE İYİ DEMEYENLERDEN İNCİ: "2002 den beri bir iyi dediğini bulun varmı. " TEMEL FELSEFEYE GÖRE KONUM ALINIR ve KARAR VERİLİR.FELSEFENİZE UYMAYAN HERŞEY YOK HÜKMÜNDEDİR... HAİNLİK,SATILMIŞLIK VB. ACİZLİĞİN VERDİĞİ DURUM İSE Bİ FECAAT.
Yanıtla (0) (0)Cok dogru tespit. Erdogan 2019da aday olmayacam dese de evetcilerin cogu hayira doner...
Yanıtla (0) (0)Getirilen teklifin toplumsal meşruiyet açısından darbe anayasalarından farkı yok. Birilerinin kendi çıkarlarına uygun olarak hazırlattıkları teklife evet verilmesi isteniyor. Darbe anayasasına karşı olanlar evet vermeli deniyor. Toplumca tartışılmadan tepeden inme getirilen böyle bir teklif bizi darbe anayasasından kurtarmaz.
Yanıtla (0) (0)Rahat olun çok hayır diyen var.
Yanıtla (0) (0)ak partinin değil, bu ülkede yaşayanların ihtiyaçlarına göre davranırsanız insani birşey yapmış olursunuz.
Yanıtla (0) (0)Aslında bence bir açıdan çok güzel bir karar anındayız. Çünkü herkes aslında sizin tespitinizdeki gibi ne olacağını biliyor veya hissediyor: "Bu yönetim modeli AK Parti’ye, muhafazakarlara ve Türkiye’ye orta vadede büyük zarar verecek…". Yaklaşık yüzde 10luk siyasete uzaktan bakan saf, temiz bir kitle haricinde herkes 'Evet'in getireceği zararların farkında. Ama bir şekilde insanlar kendi kendini farklı yollarla ikna etmeye zorluyor. Tam anlamıyla 'Evet' demek için bahane arıyor AK Partililer. Dolayısıyla aslında gayet açık bir kavşaktayız. "Ben görmedim, anlamadım" diye bir şey yok, bunu Allah huzurunda, istisnalar hariç, hiç kimse diyemeyeceği gibi tarih huzurunda da hiç kimse kabul etmez, "bu yola bile bile girdiniz" denilir ancak. AK Parti, bu sefer gerçekten suçu kimseye atamayacağı bir noktada (Dipnot: Gerçi belli olmaz, bu sefer de gün sonunda "MHP bizi kandırdı, yoksa yüzde 50 Evet nasıl çıkacaktı" denir mi acaba!!! :))))
Yanıtla (0) (0)KISACA: Önerilen tasarı başkanlık sistemi: sn yazarın yazdığı, merhum Demirel ve Özal'ın söylediklerine tamamen ters...
Yanıtla (0) (0)Aidiyetler, özgür aklın prangalardır. Parti mensubiyeti kararımızı etkilememeli. Bu bağlamda, sizi referandumda vereceğiniz "HAYIR" kararınızdan dolayı değil, "eleştirel ve özgür aklı" kullanarak verdiğiniz "cesurca" kararınız için canı gönülden kutlarım.
Yanıtla (0) (0)Ekonomi tepetaklak evet hayır peşinde herkes sürüklendi. Hangisi çıkarsa ekonomi ne olacak bir umut arayışındayız. Ekonomi teröri çıktığında asıl felaket o zaman.
Yanıtla (0) (0)Yorumlarımızı engellemek için hackleme harekatı da başladı.
Yanıtla (0) (0)Bir CHP'li neden evet diyemez. Cunku 1923'te kurduklari sistem onlar icin kutsal bir inektir. Cunku AKP'li kaba saba koylulerin, yillardir kendilerinin sahip oldugu hegemonyalarini kirmasina izin veremez. Cunku ayaklarin bas olmasina izin veremez. Cunku dunyanin en iyi baskanlik sistemini getirseniz de, simdikini de getirseniz yanitlari her zaman hayirdir. Cunku onlarin derdi bagciyi dovmektir. Cunku CHP batinin besinci kolu, mahallenin salyangoz saticisidir.
Yanıtla (0) (0)Yazıda sıraladığınız nedenler doğru değil. doğru olasılıklar şunlar olabilir ancak 1)tam davutoğlunu erdoğana karşı gaza getirip karşı gelmesini sağladığınız anda erdoğanın çok kurnaz bir manevra ile davutoğlunu ve sizi koltuklarınızdan indirmesi 2)erdoğanın sizin ayarladığınız yabancı yatırımcılarla kişisel görüşme yapmayı kabul etmemesi. Sizin değil fakat ihtimaldirki bazı yakınlarınızın bu işlerden kazanabileceği menfaatlerden yoksun kalması 3)çevrenizdeki mahalle baskısına daha fazla dayanamamış olmanız. Çünkü anayasa ile söylediklerinizin hemen hemen hepsi yalan veya yanlış.
Yanıtla (0) (0)Akademisyen aydın gazeteci demokrat hepsini terörist diye içeri tık sonrada bölünmemekten bahset. Pensilvanya okyanus ötesine selam gönderip el pençe divan duran kimdi. Kamer Genç yıllar önce bela olacağını söylediğinde ne yapıldı? Tsk bunlarla ilgili rapor verdiğinde ne yapıldı. Bana değmeyen yılan bin yaşasın mantığıydı. 15 Temmuzda ölen şehitler anısına biraz vicdan yapılarak siyaset yapılsın. Şehitlerin annelerine bir sorun bakalım bir evlat acısı nedir? Duruş sağlayamıyosanız sessiz olarakta duruş sağlarsınız. Vatan sevmek insan sevmektir.
Yanıtla (0) (0)keşke acaba neden almanya-hollanda-abd -pkk-hdp hayır diyor sorusuna da cevap vermiş olsanız belki bende hayır diyebilirdim. acaba düşmanlarımız neden hayır çıkması için ellerinden ne gelirse yapıyorlar. acaba bu onların aptallığı ve öngörüsüzlüğümü? türkiye düşmanı olmadığı halde sadece tayyip i sevmediği için hayır isteyen ab devletleri var. peki evet akp ye ve tayyip e zarar verecekse tayyipi sevmeyenler evet istemesi lazım değilmiydi.
Yanıtla (0) (0)Hiç bir akpartili hayır demez onlar a.k.p.liler.
Yanıtla (0) (0)Demokrasinin bir felsefi altyapısı var. Kuvvetler ayrılığı bunun en önemli bileşenlerinden [Montesque]. Yasama ve yargının yürütmenin kontrolünde olduğu sistemler diktatörlük diye tanımlanır [Prof.Ozbudun]. Bunların Erdoğan'la alakası yok, bu tanımlar çok önceden yapılmış. Maddeleri okursanız CB'nın hem yasamayı hem yargıyı büyük oranda kendisinin seçeceğini, buna ragmen yasamanın hükümeti denetleme yetkisinin alındığını yargının ise çok zorlaştırıldığını görürsünüz. CB seçilen herhangi birisi kimseye danışmadan alacağı kararlarla ülkeye geri dönüşü olmayan zararlar verebilir. Ülkemize layık bir anayasa teklif etsinler, hepimiz evet verelim. Bu anayasanın benzerleri ancak 3üncü dünya ülkelerinde var. İstikrar falan böyle olacak olsa herkes babadan oğula sistemiyle yönetilmeye devam ederdi. İstikrar anayasaya, yasalara herkesin uydurulduğu, devletin bir kişinin anlık ruh haline göre yönetilmediği toplumlarda olur.
Yanıtla (0) (0)sallamışsınız : 18 maddeyi hiç okumamışsınız,600 milletvekili eskisi sisteme göre seçiliyor .Yani kapı kulu askeri .Başkanın emri dışına çıkamayacak en az 325 miletvekili olacak, buna var mı bir itirazınız..zaten çoğunluk Ak parti elinde olmazsa cumhurbaşkanın seçilmesi neye yarar ? iki , meclisteki Ak parti milletvekilerini seçmeye yetmeyecek çoğunluk, Cumhurbaşkanını seçebilecek güce erişirmi ...Burada ki nihayi hedef meclisi ve yürütmeyi eline geçirmiş bir TEK kişi...o tek kişi ile ülke yönetilecek , daha bitmedi .o tek kişin yasamayla kullandığı paralel kanun yapma yetlkiside oluştu bunun ortdana kalkaması için 301 milletvekili olması gerekiyor ki karanamalere kanun yapsın ama nasıl ıoluren az 325 millet evkili Ak paretinin olduğu mecliste ...Ve en tehlikeli olan Seçilmiş cumhurbaşkanın yerine vekalet edecek kişinin ve atanacakların bilkinmeyisi ve meclis denetimi dışında kalması.kaç aylığına , kimler , bve hengi tyetkilerikullancak , savaş ,unutma 1 mart teskeresini, bu gün iyiki kabul etdilmemeiş dediğimiz o teskerin geçmesini parlamenter sistemde kim istemişti bir bak araştır.Ak partili hükümet üyeleri cumhurbaşkanına rağmen önledi.Konuyu saptırıp CHp gibi arkaik bir parti üzerinden haklılık inşa etme ..Ameli bozuk ingiliz anahtarlarına inanlar varda , akidesi şirk içinde olan iktidar dindarlığı yok mu ?
Yanıtla (0) (0)Ak partili Mhp li olup hayır diyen çok. Burada parti değil tek adama hayır deniyor. Ülkeyi yönetmek için üniversiteye gerek kalmadı.
Yanıtla (0) (0)Insanin yasama sevincini artiran sey yalniz olmadigi duygusudur.Vicdanli insanlarin hala varligidir. Sevgilerimle
Yanıtla (0) (0)Mertçe görüşünüzü açıklayıp sutre gerisine çekilmediğiniz için sizi kutluyorum. Bu Tayyip Erdoğan oylaması değil. Rejim oylaması ve hiçbir denetim mekanizması yok. Bu BAAS rejiminden de geri. Muz cumhuriyeti yönetebilirsiniz ama 80 milyonluk koca ülkeyi yönetemezsiniz. Ülkeyi böler parçalarsınız. Yazık olur. Burası dini siyasi emellere payanda yapılamaz. Akılları başa almak,eksiklikleri gidermek ve tam demokrasiyi kurmak. Bize yakışan budur.
Yanıtla (0) (0).....ve ak parti hayır demez.siz rahat olun.Ahde vefasızlar hariç onlar saflarını belirlediler
Yanıtla (0) (0)inandırıcılığını kaybediyorsun. kime çalışıyorsun bilmem ama bildiğim yanlış yere o0ynuyorsun yazık
Yanıtla (0) (0)Sizinle ayni fikirde degilim. Iyi kurgulanmis bir parlementer sistemin daha etkin ve faydali olacagini dusunuyorum. Yine de etkin denge denetleme mekanizmalari olan bir baskanlik sistemini de kabul edebilirim. Ama getirilmek istenilen sistemin demokratik baskanlik sistemi ile alakasi yok. Acikca diktatoryal egilimleri var. Bu Turkiye' yi frensiz bir kamyon yapar, eninde sonunda carpar bir yere. O nedenle argumanlariniz cok ikna edici.
Yanıtla (0) (0)Etyen bey lafı dolandırmadan günlerdir ne zaman hayır diyeceğinizi merakla bekliyordum. Ama hiç olmazsa bunu yaparken, her zaman yaptığınız gibi muhafazakar cemaatin aklıyla alay edercesine bunu yapmanızı bekliyordum. Olmadı olmadı CHP jargonuyla hayır konvoyuna katılmanız sizi çok aşağı seviyelere çekti. Size yakışan muhafazakar kitleyi biraz daha aşağılamanızdı. Oysa bugüne kadar bunu yapıyordunuz birden ne değişti de CHP jargonuna savruluverdiniz anlıyabilmiş değilim. Sizden hiç beklemezdim zavallı ve saf muhafazakarları çok mu hafife aldınız . Yoksa sizde gizli evetçimisiniz?
Yanıtla (0) (0)Sn yazarın dediği gibi "...Vereceğimiz kararda başkalarının ne düşündüğü bizim için referans olamaz." ve de "Kimin söylemiş olduğuna bakma,söyleyen ne söylemiş ona bak." Der bir ulu - Hatemü'l... Bu söz gereği 18 madde için ne söylendiğine bakarız.Sonra: evet/hayır karar veririz.
Yanıtla (0) (0)Sorun başkanlık sisteminde değil.hukukun yok edilişinde..hayırrr
Yanıtla (0) (0)Tipik SALDIRGAN AKP'li kafası : HAYIR diyecekler milletten değildir. Bunu diyorsun Ali Hakan. Evetçiler her mecrada oylarını açıklayabilirler ama HAYIRcılar açıklayamazlar. Lideriniz, bir kez, HAYIR diyen de benim milletimdir, diyebildi mi "ama"sız ?! Muhtemelen pazar gecesi, HAYIR çıkınca, bu millete ağız dolusu söveceklerden biri de sen olacaksındır.
Yanıtla (0) (0)"Her AK Partili’nin bu dönemeçte AK Parti’yi koruması ve onun yönetebilme potansiyel ve kapasitesine titizlikle sahip çıkması gerekiyor. Asıl dayanağımız samimiyetle kendi yüzümüze baktığımızda, yüreğimizde ve zihnimizde gördüğümüz doğrulardır… Kendimizi aldatamayız…" Tam olarak bu yüzden EVET oyu verdim!
Yanıtla (0) (0)madem onerilen sistemin kotu oldugunu goruyorsunuz nicin hayir diyerek onlemiyorsunuz? Bu parti secimi degil, sistem oylamasi. secim geldiginde oyunuzu yine partinize verirsiniz, daha dogru olmaz mi?
Yanıtla (0) (0)Sayın Mahcupyan'ın fikri gelişiminin,değişiminin ve savruluşunun fikri takibini kendi kıtabından örnekle gösterdiğimiz halde bunu ,bu yorumu yayınlamamak nasıl bir demokratik tavır ve anlayış ....Bunun yorumunu bu yorumu yayınlarsanız,bu sayfanın yorumcularından bırakıyorum.Ve de sayın Mahcupyan'ın buna cevap veya açıklama getirebilecek bir yazar olduğunu biliyorum.Lütfen okuyucularınızı ve yazarımızın bu güzellikten mahrum bırakmayınız.
Yanıtla (0) (0)Satiliklarin kagnisina binenlerden gıcırtılı sesler çıkar. Akparti davası değil bu. Evette çıksa hayırda çıksa Erdoğan 7,5 yıl Cumhurbaşkanı. Ondan sonra istikrar olmayacak. 1. Kanun maddesine kararname çıkartma yetkisi yok. 2. Bu 18 maddenin hangisi dikdatorluk getirecek. 3. CHP HDP yalanlarina alet olan İngiliz anahtarlarına inananin zaten ameli bozuk. 4. 550 vekil 600 olunca nasıl dikdator olunuyor. 5. Maddenin bir tanesi başbakan yapar yürütür yerine cumhurbaşkanı yazınca mı dikdator olunuyor. 6. Bir ülkenin cumhurbaşkanlığı sarayına kaçak saray diyenler başka ülkelerin büyük şirketlerinin genel merkezleri ile karsilastirsinlarda ondan sonra kaçak desinler. 7. Bu sistem yıllardır konuşuluyor. CHP neresine müdahale etti. Burası şöyle daha iyi olur diye bir oneridemi bulundu. Akparti ne yapiyorsa hepsine karşı. 2002 den beri bir iyi dediğini bulun varmı. İşte mahcupyanin kuyruk acısı var. Davutogluna danışmanlıktan vekillige gecseydi bugün hayircilara destek olmayacaktı. Satın alınmak böyle olsa gerek
Yanıtla (0) (0)Kılıçdaroğlu sizin dediğiniz sebeple; gaflarla gizli evetçi olduğunu ispat etmiş ve kararsızları evete yönlendirmiştir.
Yanıtla (0) (0)Muhafazakar kesimlerin demokrasi getirdiği dünya örnekleri var mıdır emin değilim. Fakat ülkemiz özelinde ele alırsak, muhafazakar düşünüşün demokrasiye en çok yaklaştığı an kendisinin içgüdüsel olarak inandığı tartışılmaz doğrularına inanmayan talihsizlerin varlığına "tahammül" gösterebildiği andır. İnancında daha da derine inenler için zaten demokrasi demek şirk koşmak demektir, yani muhafazakarlığın "felsefi" tabanında da demokrasi için malzeme bulmak imkansız. Şu 10 sene şunu anlatmalı: Muhafazakarlar üzerlerindeki "Kemalist" baskıyı demokrasiyi kaldıraç yaparak kırdılar. Bundan sonrasının adı ancak lütuf demokrasisi olur. Yani onlar lütfettiği sürece diğerleri var olabilir.
Yanıtla (0) (0)Yapılmış olanlar yapılacaklarla ilgili ipucunu veriyor. Bugün kamudaki alım şekline bakalım tamamen siyasi aidiyet üzerinden olmaktadır. Dolayısıyla iktidar partisine yakın olmayan bir kişi 2. Sınıf vatandaş uygulamasını en acımasız biçimde yaşamaktadır. İşten atılan 10 binler, tutuklanan gazeteciler, belediye başkanları,milletvekilleri, işadamları bu durum bundan sonraki uygulamaların kanıtıdır. Bunları mı evet diyecek bu toplum? Bu kadar hayatına kastı varsa daha kestirme yollar var. O yolları öneririm.
Yanıtla (0) (0)kararınıza katılıyorum gerekçelerinize katılıyorum.
Yanıtla (0) (0)Bir AK parti seçmeni olarak benim oyunda Hayır olacak .Önce bana yalan söylediler...Olağan üstü hal ile seçime gitmek, elleri bağlı boksörün ringe çıkmasından farksız..Ak partide siyaset yapmasını desteklediğim benim için duayen akademisyenler kliyantalist tavır sergilediler ( Yasin Aktay , Mazhar bağlı,Burhan kuzu ,ilk akla gelenler )..Propaganda dili olarak Allahı iktidar için araç yaptılar ,toplumun bilgi edinme yollarını kesip, bu konunu uzman anayasacılarını ,Kenan Gözler ,Ergun özbudun , Osman Can , Mustafa Erdoğan ,Levent Köker , İbrahim Kaboğlu , Ak parti kuru aktörü Ertuğrul Yalçın Bayır, Mehmet Bekar oğlu ve ismlerini burada sayamayacağım kadar çok Örneğin : vahap çoşkun , cennet Uslu , Hür fikiler de bu konuda nefis makale yayımlayan "İddialı Gerekçelere Basit Cevaplar – Gülçin Avşar ve bir çok akademisyenin ne TRT de ne diğer tv lerde ve malum basın organlarına Pravda kıvamında halkı endoktrine ettiler ..Sonuçta EVET oyklareı galip gelecek ama iktidar gücü ile ...
Yanıtla (0) (0)“Hayır”cıların son kertede muradı, “ Hayır” çıkması, sonrasında, Ak Partinin bölünmesi, Ak Partili “Suskun ağabeyler” ve CHP arasında katalizör rol oynayacak FETÖ’cülerin eliyle bir koalisyon hükumetidir.
Yanıtla (0) (0)2002 seçimlerinden bu yana AK partiye oy vermiş bir seçmen olarak, düşüncelerimize tercüman olmuşsunuz sayın Mahçupyan.
Yanıtla (0) (0)Bu güzel ve samimi yazınız için teşekkür ederim Etyen bey. Ben de Hayır'ı savunmakta zorlanıyorum. Evet diyexeğim ve Ak Parti'nin ihtiyacı olan tokadı seçimde atacağım.
Yanıtla (0) (0)sorun şu sayın yazar: toplum; ''birileri aptalca bulsa da'' erdoğana güveniyor. onun isteyeceği herşeye rıza halindeler. ne yazık ki, erdoğan güvenilir tek liman durumunda.
Yanıtla (0) (0)Sayın yazar AKP nin en büyük savrulması makam ve mevki sahibi olduktan sonra devletin ve vatanın hizmetçisi deyil kendi menfaat ve nufuz alanlarını genişletmek olmuştur ne acıdırki bunu perdelemek için en kestirme yol olan dini istismar yolunu seçmiştir bunun vebali ağır olacaktır çünkü bu yanlışlıkların faturası din ve dindarların üstüne kalacaktır toplumdaki algı malesef dindarlar adına bozulmaktadır ve malesef AKP taraftarlığı dini hassasiyetleri deforme etmektedir AKP yi savunma adına ama fakat lakin acaba kelimeleri ile dini esaslar erezyona uğratılıyor şimdi soruyorum sağ cenahta başka bir parti oluşturabilirsiniz belki akpnin yerini alacak fakat deforme olmuş bir dinin yerine ne koyabileceğiz lütfen politikanızı kendi adınıza yapın dini siyasete alet etmeyiniz vebali ağır olacaktır hem dünyada hem ahirette
Yanıtla (0) (0)Bir AkPartili olarak söylediklerinize tamamen katılıyorum bu şekilde düşünen ama kendini ifade edemeyen birçok AkPartili arkadaşlarıma var
Yanıtla (0) (0)İşte tam da demek istediğim bu
Yanıtla (0) (0)Bu zaten bir parti seçimi değil, yeni sistemi uygun görüyorsak Evet görmüyorsak Hayır diyeceğiz. AK Parti'li olduğu halde yeni sistemin partiye de zararı olacağını düşünerek Hayır diyecek tanıdıklarım var. Ben de bir MHP'li olarak Erdoğan döneminde olmasa bile ileride federasyona götürebilecek bir sistem olduğu için Hayır diyeceğim.
Yanıtla (0) (0)evet vereceklerle hayır verecekler arasındaki en temel fark bence şu; sayın cumhur başkanımız yarın kalksa dese ki "hayır" vereceksiniz bugün "evet" diyen kitle yarın döner "hayır" der ama kılıçdaroğlu yarın kalksa "evet"diyeceksiniz dese hayırcı seçmen "hadi leyn" der gider yine hayır der. bence evetçilerle hayırcılar arasındaki fark bu kadar basit ama bu kadar da büyük.
Yanıtla (0) (0)Beklenti, Ak Partili "suskun abilerin" %8-10 gibi "hayır" oyu kullanmasıdır. Ama nafile bir beklenti!
Yanıtla (0) (0)merhaba etyen bey biz de ailecek akpartiye oy verdik bu zamana kadar ve aynı nedenlerden dolayı biz de oy vermeyi düşünmüyoruz. tabi bu demek değildirki biz akpartiyi desteklemeyi bıraktık, hayır. oy vermeye devam edeceğiz, ama bu sefer önerdikleri şey bizim halkımıza, ülkemize gitmiyor, bizi güçlendirçek bir şey değil yani. sadece afrika ülkelerinde var sundukları şey, onların da hallerii ortada yani
Yanıtla (0) (0)Bir Ak partili neden Hayır vereceğini açıklamaz bunu da lütfen kaleme alın. Elinize sağlık
Yanıtla (0) (0)birinci 5 madde olmuş, olan ve başımıza gelen somut hadiselerin üstün körü ifadesi iken, son beş madde olabilecek, olma ihtimali olan, kemalist oligarşi, batı, pkk ve artık her ne halt ise toplanmış tayfanın milletin hayalini gıcıklayarak elde etmeye çalıştığı propanda malzemelerinin rafine edilmiş hali. imkanlarını kaybettiği için senelerdir mızmızlanan millete yabancı tümör kılıklı kitlenin evet çıkınca başına geleceğini vehmettiği hastalıklı korkularının ifadeleri sebebiyle mi değişime hayır diyeceğiz. sen hayır de.
Yanıtla (0) (0)Ben de bir ak partili olarak referandumda oyum hayır olacak. Çünkü bu sistemin gelecekte ülkemize zarar vereceğini düşünüyorum. Günü kurtarmaya yönelik bir düzenleme.Ak Partiyi korumak zorundayız
Yanıtla (0) (0)İnsanların sırf CHP’li oldukları için parlamenter sistemi savunmak durumunda olmaları ne denli abes ise, başkalarının sırf AK Parti’li oldukları için başkanlığı savunması da o kadar abes…Bu ifadeyi okuyan biri zanneder ki referandumda başkanlık sistemi önerilmiş oysa boyle bir başkanlık sistemi dünyada yok bu sistem bütün yetkilerin tek adamda toplandığı bir sistem
Yanıtla (0) (0)Ak Parti bir adamın istek ve idealleri ile ilke ve ideallerine sırt döndü.Sahneye çıkarırken nasıl ki; " Milli Görüş" gömleğini çıkartmıştı sahneyi terk etmeye hazırlanırken de" Demokrasi,insan hakları ve evrensel değerleri" terk ediyor. Maalesef gelirken söyledikleri her şeyin tersini yapıyorlar.Devri iktidarları da hapishaneler tıklım tıklım doldu,ahlak ve erdem dibe vurdu.Yirmi dört yıllık öğretmenim okullar hiç bu kadar yoz hale gelmemişti.Bir İmam Hatipli olarak gençliğin geleceğinin " İslâmî - Sekülerleşme" adına korkunç olduğunu görüyor ve kahroluyorum. Tepedeki yöneticilerin savurganlıkları,yoz halleri tümtoplumu sardı. Başta sayın Cumhurbaşkanının ayrıştırıcı,iteleyici,hakaretçi söylemleri toplumu ikiye böldü.Adalet yerine zulüm, kalkınma yerine topyekûn soygun düzeni kuruldu.
Yanıtla (0) (0)Bu Anayasa kabul edilirse ve bundan sonra genel seçim ya da başkanlık seçimi yapılabilirse AK Partiye oy vermeyi düşünmüyorum. Hayır çıkırsa AK Parti kendini toparlarsa desteklemeye devam edebilirim. AK Partinin olağanüstü halde istişare yapmadan ve partinin dengelerini gözardı ederek bu değişikliği alelacele sunduğunu biliyoruz. Yüzde 50 oy almış Davutoğlunun uzaklaştırılması gibi. Milli iradeyle seçilmiş Davutoğlu'nu bir ketenpereyle devirenlerin, milli iradeden bahsetmeleri enteresan. Ak Partinin Anayasa geçsin diye ilke ve etik değerleri ayaklar altına alarak halkı yanılttığını anayasa değişikliklerini çarpıttığını izliyoruz. Bu Anayasa geçmezse bir vatandaş olarakErdoğan'a desteğim ve oyum devam sürecek. Geçerse, 2019'da başkanlık seçimi olursa ve eşit olursa Erdoğan'ın seçilme şansının olacağını zannetmem. Gül yada Davutoğlu yarışmaya girecektir. ÇünküKorkarım 16 Nisan sabahı ekonomi borsa ve döviz tepetaklak olacak.. Keşke bu düşüncelerimiz yanlış olsa,
Yanıtla (0) (0)Ictenlikle soyluyorum aydin kesim sizin gibi olmali gerektiginde particilik yapmamali....
Yanıtla (0) (0)hangi siyasi partiye yakınlık duyarsa duysun, içinde Adalet ve Vicdan duygularının kırıntısı kalmış bir insanın pazar günü evet demesi mümkün değildir.
Yanıtla (0) (0)"Yolun sonuna gelindiği bir çok gösterge ile sabit olsa da sosyolojik açıdan en ilginçi kimlerin Kemalizmin sözcüleri olmakta direndikleri ve gene kimlerin Kemalizmin yeni sözcülüğüne soyunduklarıdır.Direnenler devleti topluma karşı koruyan kalkanların yetkilileri; yeni sözcüler ise bir takım mankenler, şarkıcılar, yazarlar , yeteneksiz devlet sanatçıları ve 'özgürlükçü' kadınlar gibi kendilerine entellektüel yaşama alanı olarak vulgerizasyonu seçen modern literatidir."Bu ifadeler"Osmanlı'dan Postmoderniteye"adlı Sayın Mahcupyan'a ait kitabın 'Kemalizm: bir geçiş dönemi' sayfa 74 de yer almaktadır. Hiç kuşkusuz yazıyı bağlamından kopararak almış değiliz.Son anayasa değişikliği her türlü vesayetten kurtulmanın ,son ve demokratik aşaması olsa gerek.Çünkü son sözü ve kararı millet verecektir.Peki bugünkü yazısı ile sayın yazar kendi geçmiş ı ve müktesebatı ile ters düşme bahasına 'ne hale 'düştüğünün farkında mı acaba. Tabiki bir yazarın yıllar öncesinden kendini Tarif ve tasvir etmesi kaderin garip bir cilvesi olsa gerek!
Yanıtla (0) (0)Bu kadar işte, gayet anlaşılır net ve berrak bir akıl...
Yanıtla (0) (0)Etyen Bey, "kendimizi aldatamayiz" diyorsunuz ama kendini aldatan cok sayida insan var bu ulkede. Hatta halkin buyuk cogunlugu kendini aldatanlardan olusuyor ve buna siz de dahilsiniz. Hala AK Parti'nin bu ulkeyi demokratiklestirecegine inandiginizi soyluyorsunuz. Baska secenek yoksa bile AK Partiyle de bu isin olacagi yok. Bilakis, birkac gun sonra tek adam rejimi "mesru"lasmis olacak. inadi birakip gercekle yuzlesmek en iyisi kardesim. "o olmaz, bu olmaz, yok canim o kadari da olmaz" diye diye yolun sonuna geldik. Olmaz dediginiz hersey oldu da bitti bile.
Yanıtla (0) (0)Hem mevcudu hem yapılacak değişikliği beğenmeyenlerin "Hayır" oyu kullanmaları yerine sandığa gitmemeleri daha mantıklı bir iş olur. Çünkü bu referandumda "Hayır" demek, 12 Eylül'de "Red" oyu verdikleri ihtilal anayasasına 34 yıl sonra "Evet" demektir. Ben Fetöd'en arınmış bir Ak Partinin, bu ülke için çok büyük işler başaracağına inanan biri olarak tercihim "Evet" olacak. Darbelerin, paralellerin, vesayetin, siyasete dış ve iç müdahalelerin bir daha yaşanmaması için referandumdan Evet çıkmasını ümit ediyorum. Vatan hainliği dışındaki her hangi bir gerekçe ile "Hayır" diyecek vatandaşlarımızın iradelerine de saygı duyuyorum.
Yanıtla (0) (0)Gelsin linçler pelinsu eceler:)
Yanıtla (0) (0)