Yardım paraları ne zaman verilecek? Biz Bize Yeteriz Türkiyem paraları kimlere verilecek?

Yardım paraları ne zaman verilecek? Biz Bize Yeteriz Türkiyem paraları kimlere verilecek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs (corona virüs) nedeni ile yapılacak olan sosyal yardım ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki yardım paraları kimlere verilecek?

Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyası kapsamında 2 milyonun üzerinde haneye 1000’er TL’lik destek verileceği açıklandı. 2 milyon 111 bin kişiye verilecek olan yardımlara kimler nasıl başvuru yapacak?

YARDIM PARALARI NE ZAMAN DAĞITILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada ihtiyaç sahipleri için 1000’er TL’lik yardım yapılacağı duyurulmuştu. Konu ile ilgili detaylı bilgiyi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk veridi. Bakan Selçuk ödemelerin ihtiyaç sahipleri için ne zaman yapılacağını açıkladı. Söz konusu yardımlar için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmamaları gerektiğini ifade eden Bakan Selçuk, ödemelerin ay sonuna kadar mutlaka yapılacağını söyledi.

YARDIM PARALARI KİMLERE VERİLECEK?

Ekonomik İstikrar Kalkan Paketi kapsamın Bakanlık tarafında 2 milyonun üzerinde haneye düzenli olarak sosyal yardımın yapıldığını ifade eden Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ihtiyaç sahibi bu ailelere 1000’er TL’lik nakit desteği yapılacağını duyurdu.

NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal yardım paraları yardım alacak vatandaşların doğum yılının son rakamına göre PTT kartlarına yatacaktır. Paraları yatan vatandaşlar tüm ATM’ler üzerinden komisyon kesilmeden paralarını çekebilecekler.

Doğum yılının son rakamı 0 ile 5 olan vatandaşların 1 Nisan’da,
1 ile 6 olanları 2 Nisanda,
2 ile 7 olanların 3 Nisan’da,
3 ile 8 olanların 4 Nisan’da,
4 ile 9 olanların ise 5 Nisan’da yatacaktır.

YARDIMLAR NE KADAR DEVAM EDECEK?

Şuan için kampanya ne zaman sona erirse o zaman koronavirüs kapsamında verilen yardımların duracağını belirten yetkililer. Bu kapsamda da virüs ne zaman biterse yardımların da o zaman biteceğini ifade etti. Kampanya henüz yeni başladığı için kampanyaya yönelik detaylar henüz tam net değil. Salgının boyutlarına göre de kampanya yeniden planlanacaktır. Ancak şuan için kısa vade de sağlık ve gıda malzemelerine acil ihtiyaç olduğu için hemen karşılanması gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN