Yardım başvurusu nasıl yapılıyor? Sosyal yardım başvuru sayfası

Yardım başvurusu nasıl yapılıyor? Sosyal yardım başvuru sayfası

İhtiyaç sahiplerine ve işsiz kalan kişilere E-devlet ve Açık Kapı aracılığı ile sosyal yardım imkânı sağlanıyor. Peki yardım başvurusu nasıl yapılıyor? Koronavirüs nedeniyle sosyal yardımlardan yararlanmak isteyenler bakanlıkça erişime açılan uygulama üzerinden online yardım talep edebiliyor…

Pek çok vatandaşın yardımlardan faydalanmak için müracaat ettiği sosyal yardımlara talep çok yoğun başvurular Açık Kapı ve E-Devlet üzerinden yapılıyor. Peki yardım başvurusu için bir koşul bulunuyor mu? Sosyal yardım başvuru şartları neler? İşte başvuru sayfası

Koronavirüs nedeni ile sosyal yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar bakanlıklar tarafından erişime açılan başvuru ekranlarından başvurularını yapabiliyorlar. Çağrı merkezleri ve online olarak başvuruların yapılabildiği yardımlara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte İçişleri Bakanlığı öncülük ediyor. Ancak yardım başvurusu yapmadan önce dikkat edilecek bir hususta başvuru koşullarını sağlıyor olup olmamak.

YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Aile Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen yardım kampanyası için başvurular ilgili bakanlıklar tarafından açılan ekranlar üzerinden yapılmaktadır. Ve işlemler sadece birkaç adımda tamamlanıyor.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Yardım başvurusu için gidilecek ilk yer Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın açtığı “Sosyal Ekonomik Destek” hizmeti ekranı olacaktır.

Bu hizmet üzerinden geçimlerini sağlayamayan, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşayan vatandaşların kendilerine yetecek hale gelinceye kadar desteklenmek amacı ile ekonomik destek paketine ön başvuru yaptıkları yerdir. Bu hizmet faydalananların çocuklarının durumu en geç üçer aylık periyodlarla izlenmektedir. Yapılan yardımın devam edecek olup olmaması izlenme sonucuna göre devam edecektir.

Çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan aileler ekonomik destek hizmetinden faydalanabilmektedirler. Sosyal ve ekonomik destek hizmeti için yapılan başvurular öncesinde bir değerlendirmeden geçtikten sonra bir karara bağlanır. Başvuru kriterlerine uyuyorsanız en yakın sosyal hizmet merkezinden yardım alabilirsiniz.

Sosyal Ekonomik Destek Hizmetinde kişiler, ailelerinin, çocuklarının geçimini temel ihtiyaçlarını dahi karşılamayacak olup, yaşamlarının en düşük seviyesini dahi sürdürmekte zorluk çeken kişilerin kendi kendilerine yetebilecek duruma gelene kadar desteklemek amacı ile verilen yardımlardır. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar öncelikle geçici süre aldıklarını bilmeleri gerekir. Bu süreçte en fazla üçer aylık dönemlerde kişilerin ailesi kontrol edilecek ve duruma göre devam edilip edilmemesi gerektiğine karar verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN