Ünal Aysal: Les Ottomans'ın borcu veya borca batık durumu yoktur

Ünal Aysal: Les Ottomans'ın borcu veya borca batık durumu yoktur

Unit Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal, hisseleri kendilerinde olan Les Ottomans'ın hiçbir bankaya borcu olmadığını belirtti.

Unit Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal hisseleri kendisinde olan Les Ottomans'ın borcu olmadığını açıkladı.

Bloomberg HT'nin haberine göre Ünal Aysal konuyla ilgili olarak "Bu otel hisselerinin tamamı ilk günden beri şahsıma ait olan Unit Grubu'na ait Kalamos AŞ isimli bir şirketimiz tarafından finanse edilip , inşa edilmiş ve işlettirilmiştir. Başka bir ortağı veya finansörü olmamıştır, bugün de yoktur. Bu konuda da çıkarılan iddia ve söylentiler gerçek dışıdır." açıklamasını yaptı.

Aysal, otelin ve şirketin batık olmadığını ve hiçbir bankaya direkt olarak borcu bulunmadığını belirtti.

Söz konusu otelin enerji şirketlerine ait başka bir yatırım için alınan bir kredinin teminatları arasında gösterildiğini belirten Aysal, bir özel bankanın kefalet sebebi ile garanti portföyü içinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Grubun son 10 yıl içinde 2,5 milyar doları aşkın yatırım yaptığını kaydeden Ünal Aysal "Ancak özellikle son dört yılda gittikçe artan sektörel sıkıntılar dolayısı ile bu yatırımların idamesi için ek kredi ihtiyacını temin amacıyla grubun turizm ve gayrimenkul sektörlerindeki bazı yatırımları teminat olarak gösterilmiştir. Les Ottomans da bunlardan bir tanesidir" dedi.

Aysal, "Alacaklı bankanın geçen yıl oteli değerinin çok altında bir bedelle satışa çıkartıp alacağını kefilden tahsil etme teşebbüsüne karşı bir savunma tedbiri olarak ve de gerçek borçlu şirkete banka ile uzlaşma zemini yaratmak için Kalamos şirketi konkordato kapsamında beş aylık bir süre almış ve bu süre içinde ana borçlu konumundaki şirketimiz bankaya çözüm önerilerini hazırlama imkanı bulmuştur" şeklinde konuştu.

Grubun önceliğinini bankalarla anlaşmak olduğunun altını çizen Aysal, bazı fırsatcıların bankayı kullanarak ucuza mal kapatma hedefli itibar saldırılarını önlemenin de hedefleri arasında olduğunu bildirdi.

Aysal açıklamasında, otelin şu anda koronavirüs nedeniyle ile kapalı olduğunu, ilerleyen zamanlarda sadece dış mekanların (bar ve lokantaların) işletmeye açılacağının da haberini verdi

Aysal ayrıca, "Bugünkü ekonomik ortamda otelin satışının değil, tanınmış bir yabancı marka ile işbirliği bazında yenilenerek İstanbul'a hizmet etmeye devamının daha uygun olacağı inancındayız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN