UEFA Başkanı Ceferin'den açıklama: Her lig şampiyonunu açıklayabilir

UEFA Başkanı Ceferin'den açıklama: Her lig şampiyonunu açıklayabilir

UEFA başkanı Aleksander Ceferin, liglerin yeniden başlayacağına yönelik açıklamalar yaparak liglerin başlamaması durumundaysa her ülkenin kendi şampiyonunu belirlemesini tavsiye edebileceklerini söyledi.

UEFA başkanı Aleksander Ceferin, ülkesindeki Ekipa gazetesine konuştu. Corona virüs salgını nedeniyle ara verilen liglere yeniden başlanabileceğini söyleyen Ceferin, yetkililerin başlayabileceğini söylediği İtalya Ligi için, "Seri A tamamlanabilir. Bunun için iyimsedirm. Ancak şu anda söz veya garanti veremiyorum" dedi.

Her şeyin ülkelerdeki duruma bağlı olduğunu kaydeden Ceferin; "Serie A, UEFA'nın yetkilerinin bir parçası değil; ancak insanların yaşamlarını tehlikeye atmayacağımızın garantisini verebilirim. Hükümetler bize yeşil ışık yaktığında her lig için uygun bir çözüm bulmaya çalışacağız" diye konuştu.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, liglerin yeniden başlaması için iyimser. Ancak Sloven spor adamı liglerin yeniden oynanmaması durumunda her ülkeye kendi şampiyonunu ilan etmelerini tavsiye edebileceklerini açıkladı.

Seri A'daki şampiyonluk yarışı bıçak sırtındayken, İngiltere'de Liverpool'un en yakın takipçisinin 25 puan önünde olmasıyla ilgili de Ceferin, "Liverpool'un şampiyonluksuz bırakılabileceğini zannetmiyorum. Zaten Premier League'i kazanmak üzereydiler" ifadelerini kullandı.

UEFA Başkanı Alersander Ceferin liglerin oynanmaması ihtimaline karşı da kritik bir açıklama yaptı ve "Eğer yeniden oynayamazsak, o zaman her lige kendi şampiyonunu ilan etmesi tavsiye edilir" dedi.

Ceferin Şampiyonlar Ligi için de, "Erteleme olmadan önce beklediğimiz gibi aynı formatla sona erecek" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN