Türkiye'de 2. corona virüs hastası nerede? Bakan Koca 2. koronavirüs hastasını teyit etti

Türkiye'de 2. corona virüs hastası nerede? Bakan Koca 2. koronavirüs hastasını teyit etti

Türkiye’de geçen günlerde görülen corona virüs vakasının ardından bir son dakika haberi daha geldi: 2. corona virüs vakası teyit edildi. Bakan Koca, 2. koronavirüs (Kovid-19) hastasının daha olduğunu duyurdu. Peki Türkiye’deki 2. coronavirüs hastası nerede, hangi ilde? İşte tüm bilgiler….

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan corona virüs (Kovid-19) salgını Türkiye’de… Geçen günlerde ilk vaka görülmüştü, gelen son dakika haberinin ardından ikinci vakaya daha rastlandı. Peki Türkiye’deki 2. Corona virüs hastası nerede, hangi ilde ve hangi hastanede? İşte detaylar…

TÜRKİYE’DEKİ CORONA VİRÜS HASTASI HANGİ İLDE?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de ilk kez görülen corona virüs hastasının hasta mahremiyeti açısından hangi ilde ve hangi hastanede olduğunu açıklamamıştı. Hastanın kimliğini de paylaşmayan Bakan Koca, vatandaşın erkek olduğunu ve yurt dışı bağlantılı olduğunu paylaşmıştı. Koca, dün akşam (12 Mart) sonuçlanan testin üzücü bir öngörüyü doğruladığını vurguladı. Bir corona virüs hastasının daha olduğunu kaydeden Koca, 2. hastanın, ilk vakanın yakın çevresinde olan biri olduğunu söyledi.

Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek adına gerekli tedbirlere başvurduklarını kaydeden Koca, bu sorunun üstesinden geleceklerini ifade etti.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

İlk, orta ve liselerde ara tatil süreleri öne çekildi. 16 Mart itibarıyla okullar tatil edilecek. Okullar 30 Mart’a kadar tatil olacak. Üniversitelere de 16 Mart’tan itibaren 3 hafta süreyle ara verilecek.

SPOR MÜSABAKALARI SEYİRCİSİZ OYNANACAK

Corona virüs için özellikle kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiği vurgulanıyor. Günlerdir tartışılan spor müsabakalarının seyircisiz oynanması konusu da netlik kazandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bakanlar ve ilgili kurumların katılımıyla yapılan koronavirüs toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, spor müsabakalarının nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı verildi.

KAMU GÖREVLİLERİNİN YURT DIŞINA ÇIKIŞI DURDURULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan genelge ile, kamu görevlilerinin yurt dışına çıkış izinleri durduruldu. Çok acil durumlarda ise valiliklerden izin alınılması gerekiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'deki ilk corona virüs vakasını duyurduğu açıklama...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN