Trump, azil soruşturmasında muhbir raporunu Kongre'ye bildiren başmüfettişi de kovdu

Trump, azil soruşturmasında muhbir raporunu Kongre'ye bildiren başmüfettişi de kovdu

Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yaptığı ve kendisine azil soruşturması açılmasına yol açan telefon görüşmesine ile muhbir raporu Kongre'ye sunan Başmüfettiş Michael Atkinson'ın işine son verdi. Azil soruşturmasından aklanan Trump, daha sonra mahkemede ifade veren Gordon Sondland ile Alexander Vindman'ın kovmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Senato İstihbarat Komitesine gönderdiği mektupta, İstihbarat Toplumu Başmüfettişi Michael Atkinson'ın işine son verildiğini belirttti.

"ARTIK ATKİNSON'A GÜVENEMEM"

Mektupta, başmüfettiş olarak atadığı kişilere duyduğu güvenin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Trump, "Artık Atkinson'a güvenmem gibi bir durum söz konusu olamaz." ifadesini kullandı.

Atkinson'ın görevinden 1 ay içinde ayrılacağını belirten Trump, yerine aday göstereceği ismi yakın zamanda belirleyeceğini kaydetti.

İKİ KİŞİYİ DAHA GÖREVDEN ALMIŞTI

Azil soruşturmasından aklanan Trump, daha sonra mahkemede ifade veren Üst düzey Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi Alexander Vindman'ın görevine son vermişti.

Yine Azil soruşturmasında Trump aleyhinde ifade veren ABD'nin Avrupa Birliği Büyükelçisi Gordon Sondland'in görevden alınmıştı.

NE OLMUŞTU?

Adı açıklanmayan bir 'muhbir' tarafından yazılan raporda, Trump'ın, Demokrat rakibi Joe Biden ve oğluna yönelik Ukrayna'da soruşturma yapılması için, temmuz ayındaki telefon görüşmesinde Zelenskiy'e baskı yaptığı belirtilmişti.

Başmüfettiş Atkinson, bu rapor hakkında Kongreyi bilgilendiren ilk isim olmuştu. Temsilclier Meclisi, eylül ayında Trump hakkında azil soruşturması açmıştı.

Yaklaşık 5 aylık süreçte Temsilciler Meclisinde aralık ayında iki azil maddesiyle suçlanan Trump, 5 Şubat günü Senatoda yapılan oylama sonucunda her iki suçlamadan da aklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN