Tokyo'da aylar sonra ilk cuma namazı 'rezervasyonlu' kılındı

Tokyo'da aylar sonra ilk cuma namazı 'rezervasyonlu' kılındı

Japonya'da koronavirüs (corona virüs) salgını nedeniyle uygulanan OHAL şartlarının kaldırılmasının ardından Tokyo camisinde ilk cuma namazı kılındı. Cemaatin belirlenmesi için bir hafta önce 100 kişilik rezervasyon alındı. Talebin belirlenen kontenjandan çok olması nedeniyle cemaatin bir kısmı avluda namaz kıldı

Koronavirüs salgını tedbirlerinin hafifletilerek hayatın normale dönüş yaşadığı Japonya'da Tokyo camisi cemaatine kavuştu.

NAMAZA REZERVASYON ŞARTI

Kovid-19 salgında ibadet faaliyetlerinin askıya alınmasıyla en son 28 Şubat'ta cemaat kabul edilen cami, kapılarını 3 ay sonra yeniden cuma namazında açtı.

Bu kapsamda Japonya Diyanet Vakfı ile Tokyo Cami ve Türk Kültür Merkezi yetkililerince namaz için hafta başında internet üzerinden 100 kişilik rezervasyon kaydı alındı.

CEMAAT CAMİYE SIĞMADI

Talebin çok olması nedeniyle cami içinde namaz kılacaklar kurayla belirlendi. Rezervasyon yaptıramayan ancak yine de gelmek isteyen cemaat için ise avluda yer ayrıldı.

Camiye ateşleri ölçülerek alınan cemaat, aralıklarla saf tuttu.

Japonca, Arapça, İngilizce ve Türkçe verilen hutbenin ardından Tokyo Camisi İmam Hatibi Muhammed Rifat Çınar namazı kıldırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN