Apple 9 Eylül Canlı Etkinliği Neler Getirebilir?

Apple 9 Eylül Canlı Etkinliği Neler Getirebilir?

Apple 9 Eylül Çarşamba akşamı Türkiye saati ile 20:00'da canlı bir etkinlik gerçekleştirecek ve yeni duyurular yapacak. Bu etkinlikten neler beklemeliyiz?

Her yıl iki farklı dönem olmak üzere yeni ürün duyurularını paylaşan Apple bu sene ikinci etkinliğini 9 Eylül 2015 Çarşamba akşamı Türkiye saati ile 20:00'da gerçekleştirecek.

Her yıl Apple markasının hayranları kadar rakipleri tarafından da heyecanla beklenen bu etkinliklerde Apple'ın yeni donanım, yazılım ve mevcut ürünlerinin yeni modellerini duyma şansını yakalıyoruz. Peki, bu sıradaki Apple etkinliğinde neler tanıtılacak olabilir? Birlikte etkinlikten önce tahmin etmeye çalışıyoruz.

iPhone 6S ve 6S Plus

15-09/08/ihpne6s.jpg

Apple her iki yılda bir efsanevi telefonu iPhone için yeni nesil bir model tanıtıyor. Geçtiğimiz sene model sayısını ikiye çıkartan Apple bizleri iPhone 6 ve daha büyük ekrana sahip iPhone 6 Plus ile tanıştırmıştı. Bu yeni modelleri takip eden yıl ise mevcut modellerin daha da geliştirildiği yeni modeller duyuruluyor. Bu sene Apple'ın iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini duyurmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni iPhone modelleri neler sunabilir?

Apple'ın daha güçlü bir işlemci ve daha iyi birer kameraya sahip iPhone modelleri tanıtacağına kesin gözü ile bakabiliriz. Ayrıca uzmanlar yeni iPhone modellerinde Apple'ın bu sene piyasaya sürdüğü yeni Mac modelinde yer alan Force Touch dokunma özelliğinin olabileceğine dikkat çekiyor.

15-09/08/iphone_6.jpg

Tüketiciler arasında çok popüler hale gelen Selfie çekimler için Apple'ın yeni modellerde panoramik selfie çekimine izin veren bir kamera kullanması olasılıklar arasında. Ayrıca ön kamerada yavaş çekim özelliği olabilir. Elbette araka kameranın 4K çekim yapması ve bizleri etkileyecek yeni kamera özelliklerini heyecanla bekliyoruz.

Uzmanların dikkat çektiği bir diğer nokta ise daha yüksek çözünürlük ve kalitede çekilecek video ve fotoğraflar için daha fazla depolama alanı gerekecek olması. Bu sebeple Apple iCloud servislerinin kapasitesini arttırmaya giderek kullanıcılara daha büyük bulut depolaması sunabilir.

iPad Pro

15-09/08/ipad-pro.jpg

Yaklaşık bir yıldır Apple'ın tablet pazarına daha büyük ekranlı bir ürün sunacağına dair söylentiler bulunuyor. Muhtemelen iPad Pro olarak isimlendirilebilecek yeni tabletin 12,9 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olması ve basınca duyarlı bir kalem ile gelmesi olasılıklar arasında. Eğer yeni iPad basınca duyarlı bir kalem ile gelirse buna şiddetle karşı çıkan Steve Jobs'un kemiklerinin sızlayacağı kesin.

Yeni USB-C Portu olabilir

15-09/08/ipad-pro-usb-c.jpg

iPad için Apple'ın bu gene kadar en çok eleştirildiği nokta tablet üzerinde standart giriş portlarına yer vermemesiydi. Bu sene tanıtılan yeni nesil Mac üzerinde yer alan USB-C portunun yeni iPad Pro'da olabilecğeine dair beklentiler var. Bu durum Apple'ın genel davranışlarına pek uymuyor ancak rakipler karşısında büyük bir atak yapmayı düşünen Apple bağlantı seçeneklerini yazılım iel sınırlandırdığı USB-C portuna yer verebilir.

Daha esnek iOS 9

15-09/08/ios9-split-screen.png

Yeni iPad Pro içinde bölünmüş ekrana müsaade eden ve hatta bazı Mac programlarını da çalıştırabilen özel bir iOS 9 işletim sistemi olabilir. Böyle bir durumda iPad Pro sadece bir tablet olmaktan çıkıp tam teşekküllü bir bilgisayar gibi işlev görebilir ki Logitech gibi firmalar için bu ürettikleri başarılı aksesuarlar ile iPad Pro'nun çok büyük yeni bir pazar alanı oluşturacağına işaret ediyor. Elbette bunların hepsi söylentiden ibaret.

iPad Pro fiyatı ne olacak?

Daha gelişmiş özelliklere, büyük bir ekrana sahip olan iPad Pro'nun giriş fiyatının 1000 doların altında olması bekleniyor. 999 dolar gibi bir fiyat ile pazara sunulacak olan tabletin bu durumda Türkiye satış fiyatının 3.000 TL altında olmasını beklememek lazım. Elbette bunların tamamı şu anda spekülasyondan ibaret.

Apple TV

15-09/08/apple-tv.jpg

Ülkemizde çok popüler olmamakla birlikte uzun süredir yenilenmeyen Apple TV'nin daha üst düzeyde donanıma, geliştirilmiş bir kumandaya, oyun kontrol ekipmanına, SİRİ ile desteklenmiş bir iOS 9 versiyonuna sahip olacak şekilden güncellenmesi bekleniyor.

Kuzey Amerika pazarında Netflix gibi yayın servislerine karşı Apple'ın şimdilik bir süre daha pazara girmeyeceği ama yeni Apple TV ile kısa sürede bu pazara girmeyi hedeflediğine dair pek çok söylenti mevcut. Apple'ın bu pazara girmesi durumunda yayıncılık dünyasına yeni bir bakış açısı getirmesini beklediğimizi söylemek yalan olmayacaktır.

Apple Watch

Apple'ın gecikmeli olarak girdiği akıllı giyilebilir ürünler pazarındaki tek ürünü olan Apple Watch için yeni bir model yerine yeni bileklik modelleri ve geliştirilmiş bir WatchOS 2.0 versiyonu tanıtması muhtemel.

15-09/08/apple-watch-call-listelist.png

Mac Cihazlar

Mutlaka Apple Mac notebook ve masa üstü bilgisayar kullanıcıları için de bazı duyurular yapacak. Ancak tek bir etkinlikte bu kadar fazla yeni ürün duyurmasına pek ihtimal verilmeyen Apple'ın bu çerçevede sadece yazılımsal güncelleme duyuruları ile sınırlı kalması bekleniyor. Buna rağmen Apple daha gelişmiş işlemcilere sahip MacBook, MacBook Air ve iMac modellerini tanıtabilir. iMac modellerinde 4K çözünürlükte ekranlı modellerin gelmesi de olasılıklar arasında.

15-09/08/new-mac.jpg

Şimdilik tümüyle tahminlere dayalı bu analizimizin gerçekleri ne kadar yansıttığını ise yarın akşam görmüş olacağız. Apple 9 Eylül Canlı Tanıtım etkinliğini anlık duyuru güncellemeleri ile birlikte Karar.com'dan takip edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN