Akıllı telefonunuzun şarjı çabuk mu bitiyor? Bu ipuçları ile pil ömrünü uzatın: İşte pil ömrünü uzatan 8 önemli nokta!

Akıllı telefonunuzun şarjı çabuk mu bitiyor? Bu ipuçları ile pil ömrünü uzatın: İşte pil ömrünü uzatan 8 önemli nokta!

Teknolojinin ilerlemesiyle artık akıllı telefonlar hayatımızda büyük bir öneme sahip. Her işimizi neredeyse bu teknolojik ürünlerle hallediyoruz. Bu akıllı telefonların en büyük sorunu ise pillerinin çabuk bitmesi. Marka ya da cihaz fark etmeksizin bu cihazların pilleri çabuk tükenebiliyor. Bunun için farklı yollara başvuruyoruz ama kesin sonuç almak istiyorsanız bu 8 önemli noktayı uygulayın. Pilinize ömür katacak! İşte akıllı telefonların ömrünü uzatan 8 önemli nokta...

Hayatımızın vazgeçilmesi haline gelen akıllı telefonlar artık bizim bir uzantımız oldu. İşimizi, sosyal hayatımızı, arkadaşlarımızı hatta hayatımızı bu cihazlara göre şekillendirmeye başladık. Bu akıllı cihazların en büyük sorunu ise hızlı tükenen pil sorunu. Sizin de şarjınız çabuk mu tükeniyor? Vereceğimiz bu 8 ipucu ile akıllı cihazınızın ömrü uzayacak. Peki akıllı telefonlarının şarj ömrünü uzatan yollar ne? Bakın telefonunuzun ömrünü uzatan kısa yollar nelermiş?

ŞARJIN ÇABUK MU TÜKENİYOR?

Akıllı telefonlar artık bir yaşam biçimi haline gelmiş durumda. Her sene hatta her ay çıkan yeni bir marka ve seri ile hayatımızı yarıştırıyoruz. Hatta sosyal hayatımızı, iş hayatımızı ve aile hayatımızı bile bu akıllı telefonlarla yürütüyoruz. Burada yaşadığımız en büyük sorun ise erken biten şarj ömrü. Sizde sürekli yanınızda şarj taşıyorsanız çözüm yolu basit. Bunları yaparak şarj ömrünüzü uzatabilirsiniz. Hem cihazın kullanım süresi uzuyor hem de telefonunuz hızlanıyor.

k4445.jpg

PİL ÖMRÜNÜ UZATMANIN 8 ÖNEMLİ NOKTASI

1- PARLIKLIĞI KISIKTA KULLAN

İlk önerimiz parlaklık olacak. Çünkü pili en çok tüketen yüksek parlaklıktır. Hatta bazen telefonlarımız otomatik olarak ışığı ayarlar. Buda şarjın hızlı tükenmesine neden olur. Bunun için telefonunuzun parlaklığını düşük tutun ve bu ayarda sabit tutun.

k34443-5.jpg

2- WİFİ VE BLUETOOTH'U KAPATTIĞINIZDAN EMİN OLUN

İkinci olarak Wifi ve Bluetooth'u kullanmadığınız sürece kapalı tutun. Eğer sürekli olarak bu özellikler açık kalırsa şarjınız çabuk tükenir. Çünkü telefonunuz sürekli olarak yakındaki ağları ve cihazları tarar. Bunun için telefonunuzda Wi-Fi ve Bluetooth'u kullanmadığınız sürece kapalı tutun.

k344334-30.jpg

3- ARKA PLANDA ÇALIŞAN UYGULAMALARI KAPATIN

Akıllı telefonlarda en çok şarj yiyen özellik arka planda çalışan uygulamalardır. Bu akıllı cihazlar yeni verileri toplamak ve otomatik olarak kapatmak için uygulamaları genellikle aniden açar. Bundan dolayı bu özelliği devre dışı bırakın. Böylece pil ömrü uzamış olur. Sadece temel uygulamalar açık kalmış olur.

4- KULLANMADIĞINIZ VERİLERİ KAPATIN

Sürekli internete ihtiyacınız yoksa pilden tasarruf etmek için internet bağlantısını veya da mobil verinizi kapatın. Hatta uyumadan önce telefonunuzu uçak moduna alabilirsiniz.

5- AKILLI MODUNA ALIN

Üreticiler ise pil ömrünü göz önüne alarak akıllı cihazlara bir özellik eklemiştir. Güç tasarrufu modu ile pil ömrü uzamış olur. Bazı telefonlarda, özel bir kontrol panelinde veya ekrandan aşağı açılan ayarlarda bulabilirsiniz.

6- KONUM SERVİSİNİ KAPALI TUTUN

Sürekli olarak konum özelliğini kullanmıyorsanız konum özelliğinizi kapatın. Çünkü bu özellik çok hızlı şarjı bitirir. Konum servislerini kapatmak pil ömrünü önemli ölçüde uzatabilir.

7- KARANLIK MODUNU KULLANIN

Eski OLED ekranlar, arka plan beyaz olduğunda çok daha fazla güç kullanır ve daha fazla pil tüketir. Bunun nedeni, arka ışığın yalnızca ihtiyaç duyulduğunda açılmasıdır. Pilden tasarruf etmek için siyah arka planlı karanlık modu etkinleştirin.

8- NFC'Yİ KULLANMIYORSANIZ KAPATIN

Çoğu modern cep telefonu, kartlı ödeme cihazlarıyla iletişim kurmak için Yakın Alan İletişimi'ni (NFC) kullanır. Hiçbir şey satın almazsanız, ayarlardan NFC'yi kapatabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN