Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF 1 Lig TFF 2 Lig ne zaman başlar?

Süper Lig ne zaman başlayacak? TFF 1 Lig TFF 2 Lig ne zaman başlar?

Koronavirüs (corona virüs) salgının ülkemizde görülmesi ile birlikte Süper Lig maçlarının da ertelendi. Peki Süper Lig ne zaman başlayacak? Maçlar ne zaman oynanacak? Tüm bilgiler karar.com’da…

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de büyük hızla ilerleyen koronavirüs salgını, pek kurumda erteleme ve iptallere neden oldu. Süper Lig maçlarının ne zaman başlayacağına dair bilgi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir tarafından paylaşıldı…

SÜPER LİG NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, salgın nedeni ile ertelenen ligle ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada ülkece zor bir süreçten geçildiğini şuan için önemli olan insan sağlığı ve sporcuların sağlığı olduğunu, tüm sporla ilgilenen insanların sağlığı olduğunu bildirdi. Bu neden ile alınan kararlarla hem sporcuları hem de sporla ilgilenen taraftarlarını düşünmek zorunda olduklarını bildirdi.

Herkesin ümidinin havaların ısınması ile birlikte nisan ortalarından salgının da hızla azalacağı yönünde olduğunu bildirdi. Mümkün olduğu kadar disiplinli olunup uzmanları dinlemek gerektiğini ifade etti. Koronavirüs hakkında kendi görüşünü bildirirken 20 Nisan’dan sonra en üst seviyeye geldikten sonra hızla azalacağını tahmin etti.

Mayıs ayının girmesi ile birlikte bir toplantı organize edip, durum değerlendirmesinde bulunacaklarını ifade etti. Ancak bu süreçte UEFA’ya üye olan 55 üye ülkenin 54’ünde futbol oynanmadığını ifade eden Özdemir, sadece futbolun Beyaz Rusya’da oynandığını belirtti. Mayıs ayında yapılacak değerlendirme sonucunda şartların olumlu ilerlemesi durumunda maçlar Haziran ayı başında başlanabileceğini bu durumda da en geç Temmuz ortasında sezonu bitirebileceklerini ifade etti.

Lige Temmuz ayında başlanması durumunda ise Ağustos ayında bitirebileceklerini ifade etti. Bu durumun Mayıs ayında ki sonuçlarla birlikte karar verileceğini belirtti. UEFA’nın ligleri ligleri seyircili veya seyircisiz oynanarak bitirilmesini istediğini belirtti. Liglerin oynanmama durumunun şuanda plan dâhilinde olmadığını belirtti.

HEDEF MAÇLARI TAMAMLAMAK

Özdemir yaptığı açıklamada şuan için maçların oynanmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ana hedefin maçların oynanıp ligi öyle bitirmek olduğunu ifade etti. Şuan farklı bir durum olduğundan sözleşmelerin Mayıs ayında bitiyor olması hakkında FIFA, UEFA ve TFF masaya yatırıp konuşacaklarını açıkladı.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN