Sudan'da Kovid-19 vaka sayısı 4 bine dayandı

Sudan'da Kovid-19 vaka sayısı 4 bine dayandı

Kuzey Afrika ülkesi Sudan'da, yeni tip koronavirüs (corona virüsü) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 170'e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı ise 4 bine yaklaştı.

Sudan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 24 Mayıs itibarıyla 5 kişinin daha Kovid-19’dan hayatını kaybettiği, 45 kişinin taburcu edildiği bildirildi.

Açıklamada, vaka sayısının 156 artarak 3 bin 976'ya, ölü sayısının 170’e çıktığı, şu ana kadar 503 kişinin de iyileştiği bilgisi paylaşıldı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 1 HAZİRAN'DA SONA ERİYOR

Doğu Afrika’da virüsün en çok yayıldığı Sudan’da, 18 Nisan'dan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı 1 Haziran’da sona eriyor. Kovid-19 tedbirleri kapsamında iç ve dış hat uçak seferlerinin iptal edildiği ülkede, kara ve deniz hudut kapıları kapatılırken, şehirler arası seyahat yasağı da sürüyor.

Ülkede, son 24 saatte, Gençlik ve Spor Bakanı Vela el-Buşi ile bir yılı aşkın süredir başkentteki Kuber Hapishanesi'nde tutuklu bulunan eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Osman Taha ve eski Savunma Bakanı ve Hartum Valisi Abdurrahim Muhammed Hüseyin’in Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı bildirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN