Son dakika! Telafi eğitiminde detaylar belli oldu

Son dakika! Telafi eğitiminde detaylar belli oldu

Son dakika haberi... Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (corona virüsü) salgını nedeniyle okullarda ara tatil öne çekilmiş, ardından da uzaktan eğitim sürecine geçilmişti. MEB de özel okullardaki telafi eğitimleri hakkındaki detayları açıkladı. 15 Ağustos 2020 olarak belirtilen tarih, özel okulların yüz yüze telafi eğitimine başlayabilecekleri en erken tarih olarak belirlendi. Bu takvim doğrultusunda her bir özel öğretim kurumu, öğrencilerinin gereksinimlerini dikkate alarak 'en az üç hafta' olacak şekilde, yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitiminin başlangıç tarihini ve süresini kendisi belirleyecek.

Türkiye'de milyonlarca öğrenci ve velinin haftalardır cevabını merak ettiği 'Okullar ne zaman açılacak?' sorusu cevabına ulaştı. Bilindiği gibi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında okullarda yüz yüze eğitime son verilmiş ve uzaktan eğitime geçilmişti. 2 ayı aşkın bir süredir kapalı okulların ne zaman açılacağı ise merak konusu olmuştu.

Geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okulların açılma tarihi hakkında bilgi verdi ve konuya dair son noktayı koydu. Erdoğan'ın açıklamasının ardından da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından da özel okullardaki yüz yüze telafi eğitimleri hakkında duyuru yapıldı.

15 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

15 Ağustos 2020 olarak belirtilen tarih özel okulların yüz yüze telafi eğitimine başlayabilecekleri en erken tarih olarak belirlendi. MEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu takvim doğrultusunda her bir özel öğretim kurumu, öğrencilerinin gereksinimlerini dikkate alarak “en az üç hafta” olacak şekilde, yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitiminin başlangıç tarihini ve süresini kendisi belirleyecek.

Buna göre, her özel okul yüz yüze telafi eğitimine başlayacağı tarihi;

* Okul yönetimince hazırlanan ve valilikçe onaylanan çalışma takviminde okulun 2020-2021 öğretim yılı için belirlediği açılış tarihine,

* Öğrenci velilerinin katılımıyla yapılan okul aile birliği toplantısında öğrencilerin tatil dönüş tarihleri dikkate alınarak yüz yüze telafi eğitimi için karar verilen tarihe,

* Özel okulda görev yapan yönetici, eğitim personeli ve diğer personelin yıllık izin tarihlerine,

* Öğrencilerin okula ulaşımlarını sağlayacak okul servisi şirketlerinin okula bu hizmet için belirlediği tarihe,

* Özel okul uyguladığı uzaktan eğitimden öğrencilerinin ne kadar faydalandığının ölçümünü yaparak, ihtiyaç duyulan yüz yüze telafi eğitiminin ders saati süresine göre özel okullar yüz yüze telafi eğitimi başlama tarihini bu koşulların oluşma durumuna göre farklı farklı olarak belirleyebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN