Son dakika! Salgının yeni merkez üssü Brezilya'da bin 156 ölüm daha

Son dakika! Salgının yeni merkez üssü Brezilya'da bin 156 ölüm daha

Son dakika haberi... Salgının yeni merkez üssü haline gelen Brezilya'da, koronavirüs (corona virüsü) nedeniyle bin 156 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkedeki toplam can kaybı 26 bin 754'e yükseldi.

Güney Amerika ülkelerinden Brezilya'da Sağlık Bakanlığının verilerine göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı can kaybı son 24 saatte 1156 artarak 26 bin 754'e yükseldi.

Ülkedeki vaka sayısı 26 bin 417 artışla 438 bin 238'e ulaştı.

ABD'NİN ARDINDAN EN FAZLA VAKA BULUNAN İKİNCİ ÜLKE

Kovid-19 vakalarına ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya, dünyada da "ABD'nin ardından en fazla vaka tespit edilen ikinci ülke" konumunda bulunuyor.

MEZARLAR YETİŞMİYOR

210 milyon nüfuslu ülkede, salgının en ağır yaşandığı Sao Pauolo kentindeki Formosa Mezarlığı'nda koronavirüs ölümleri nedeniyle yeni mezarlar kazılırken, görevlilerin günde ortalama bine yükselen defin işlemlerine yetişmekte zorlandığı belirtiliyor.

BOLSONARO ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

Salgının başlarında virüsün 'göründüğü kadar önemli bir tehlike arz etmediği' yönünde açıklamalar yapan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise eleştirilerin hedefinde yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN