Son dakika! Hafter milisleri Beni Velid kentini terk ettiler

Son dakika! Hafter milisleri Beni Velid kentini terk ettiler

Son dakika haberi... Libya'da Hafter milisleri Beni Velid kentini terk etti, haberi Belediye Başkanı duyurdu. Beni Velid, Trablus'un 180 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Libya ordusu da sabah saatlerinde Hafter'e bağlı milislerin, başkente yönelik saldırılarda harekat ve ikmal merkezi olarak kullandığı Terhune'yi kontrol altına aldıklarını duyurmuştu.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisler, başkent Trablus'un güneydoğusundaki Beni Velid kentini de terk etti.

Beni Velid Belediye Başkanı Salim Nevir yaptığı açıklamada, Hafter milislerinin şehri terkettiğini ve Libya hükümetine bağlı yerel güçlerin şehrin havalimanına girdiğini söyledi.

HAFTER MİLİSLERİ CUFRA'YA DOĞRU ÇEKİLDİ

Öte yandan Libya Ordusu Genelkurmay Başkanı Muhammed eş-Şerif, yerel basına yaptığı açıklamada, Hafter milislerinin ülkenin merkezi konumundaki Cufra yönüne çekildiğini paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Libya'da ordu birlikleri, 25 Mayıs'ta başkentin güneyinde aralarında Hamza, Yermuk, Es-Savarih askeri kamplarının da yer aldığı geniş bir bölgeyi milislerden arındırmıştı.

Başkentin güneyindeki bazı noktalardan geri çekilen Hafter milislerinin, yerleşim bölgelerindeki konut ve yollara çok sayıda patlayıcı tuzakladığı ortaya çıkmıştı.

Libya ordusu, milislerin işgalindeki stratejik öneme sahip Trablus Uluslarası Havalimanı'nı da 3 Haziran'da geri aldıklarını duyurmuştu. Libya ordusu bir sonraki gün ise başkent Trablus'un idari sınırlarında kontrolü sağladığını açıklamıştı.

Libya ordusu bu sabah saatlerinde de Hafter'e bağlı milislerin, başkente yönelik saldırılarda harekat ve ikmal merkezi olarak kullandığı Terhune'yi kontrol altına aldıklarını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN