Tarlada çıkan yangın ormanlık alana sıçradı

Türkiye'de yaşanan sıcak hava dalgaları nedeniyle orman yangınlarında artış yaşanıyor. Isparta'da tarlada çıkan yangın ormana sıçradı. Yangına hızla havadan ve karadan müdahale edilerek 1,5 saatte kontrol altına alındı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle sıcak havalarda kavrulan Türkiye'de yangınlarda artış yaşanıyor. Isparta Gönen'e bağlı İğdecik köyü mevkisinde saat 14.00 sıralarında saman balyası saran makineden çıkan kıvılcım tarladaki anızları tutuşturdu. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, yakındaki bir arpa tarlasına sıçradı.

kapak-004.jpg

Bölgeye Isparta Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahale ettiği yangın, bir süre sonra da ormana sıçradı. 2 uçak, 1 helikopter, 10 arazöz, 12 su tankeri ve çok sayıda personelle yangına müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına köylüler de destek verdi.

kapak-005.jpg

Isparta Valisi Aydın Baruş da yangının ilk çıktığı bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı. Ekiplerin yoğun çabasıyla yangın saat 15.30 sıralarında kontrol altına alındı. Yaklaşık 150 dönüm tarla ve 10 dönüm de ormanın zarar gördüğü yangında soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN