Maraş’ta hasadı başladı! Tonlarcası Rusya, Romanya, Arap ülkelerine gidecek: Arı gibi çalışıyorlar yine de satışa yetişemiyorlar

Maraş’ta hasadı başladı! Tonlarcası Rusya, Romanya, Arap ülkelerine gidecek: Arı gibi çalışıyorlar yine de satışa yetişemiyorlar

Kahramanmaraş’ta yetişen ürünler Türkiye’yi aşıp yurt dışına ulaşıyor. Tonlarca üretim yapan çiftçi bol verimliliğe karşı yine de siparişlere yetişemiyor! İşte, Kahramanmaraş’tan dünyaya uzanan hasadın detayları…

Kahramanmaraş’ta ayva hasadı başladı. Tazecik ve lezzetli ayvalar yurt içi kadar yurt dışından da yoğun ilgi görüyor. Ayvalar özellikle Rusya, Romanya ve Arap ülkelerine ihraç ediliyor.

REKOLTE 10 BİNİ AŞIYOR

Onikişubat ilçesine bağlı Tedbirler, Avcılar, Şahinkaya ve Ilıca mahallelerinde yetiştirilen ayvaların hasat zamanı geldi. Bölgedeki 500 dönümlük arazide yetiştirilen ayvalardan yıl içinde 10 bin tonu aşkın rekolte sağlanıyor.

İriliğiyle göz kamaştıran ayvalar, tadı ve rengiyle de dikkat çekmeyi başarıyor.

kahramanmaras-ayva-hasadi-1.jpg

YURT DIŞINA İHRAÇ EDİYORLAR

Üreticilerden Hanifi Kayaalp yetiştirdikleri ayvalarla ilgili, "Bu ürünleri özellikle Rusya, Romanya ve Arap ülkelerine gönderiyoruz. Üretimlerimiz güzel, kaliteli ürünler var. Bu bölgemizde ayvanın randımanlı yetiştiğini ve yaklaşık bin ton gibi rekoltenin olduğunu tahmin ediyoruz. Bizdeki yetişen ürün 250 ton. Bu üründen Avcılar ve Çamlıbel mahallelerimizde de var. Bu bölgeye tüccarlarımızın da gelmesini bekliyoruz” bilgisini verdi.

Hatice Kayaalp ise, “Ayvalarımızı toplamaya başladık ve ihraç edeceğiz inşallah. Deprem ve kurak giden havadan dolayı ağaçlar biraz kurumuş olsa da son yağan yağmur nedeniyle ayvalarımız genel olarak güzel” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN