Depremde yıkıldı, YKS'de yeniden yeşerdi! Ferhat o bölümü kazandı 'Helal olsun',

Depremde yıkıldı, YKS'de yeniden yeşerdi! Ferhat o bölümü kazandı 'Helal olsun',

6 Şubat tarihinde yaşanan merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin en çok etkilediği illerden Malatya'da babasından dedesine kadar birçok aile ferdini kaybeden Ferhat Ayaz Tunç, yaşadığı kötü olayların ardından hayata tutunmaktan vazgeçmedi. Bu yıl düzenlenen YKS sınavına giren genç, aldığı puanla hayalini kurduğu bölümü okunmaya hak kazandı. İşte, Furkan'ın herkese umut veren o mücadelesi...

Önceki sene Malatya Anadolu Lisesi'ni bitiren ve üniversite sınavında istediği bölüme yerleşemediği için tercih yapmayan 19 yaşındaki Ferhat Ayaz Tunç, 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük depreme ailesiyle birlikte Malatya'da yaşadıkları Battalgazi ilçesi Çöşnük Mahallesindeki beş katlı binada yakalandı.

YAŞADIĞI ACI DENEYİM ONU YILDIRMADI

Yaşanan depremde öğretmen babası Mücahid, dedesi Kasım ve babaannesi Halima'yı kaybeden Tunç, annesi ve 3 kardeşi ile birlikte eskiden yaşadıkları Van'a taşındı.

haber-2-1.jpg

Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan özel bir kursa ücretsiz yazılan genç, yaşadığı her şeye rağmen hayallerine tutunmaktan vazgeçmedi ve derslerine asıldı.

Bu yıl girdiği YKS sınavından 496 puan alan Tunç, yaptığı tercihler sonucunda Van YYÜ Tıp Fakültesini kazandı. Çocukluğundan beri hayalini kurduğu mesleğe bir adım daha yaklaşan Tunç, depremde kaybettiği yakınlarının bu başarısını görememiş olmanın hüznünü yaşıyor.

haber-2-2.jpg

"BAŞARIMDA BİRÇOK KİŞİNİN EMEĞİ VAR"

6 Şubat depreminde çok büyük acılar yaşadıklarını söyleyen Tunç, "Deprem sonrası dışarı çıktık. Dedem felçli olduğu için çıkamadı. Dışarı çıkarmaya çalıştık fakat ikna edemedik. Depremin bittiğini sandık. Eve geri geçtik. Artçılar oluyordu. İkinci depremde dışardaydık. Evimiz yıkıldı. Babam, dedem ve nenem enkaz altında kaldı. Annemi ve kardeşlerimi güvenli bölgeye götürmeye çalıştım. Ülkenin dört bir yanından yardımımıza koştular. Hakkari ve Van'dan gelen akrabalarımızın yardımıyla buraya yerleştik. İş insanı İsmet Ölmez evimizin tüm eşyalarını aldı. Herkes bize destek olmaya çalışıyor" dedi.

Hayalini kurduğu bölümü kazanmanın gururunu yaşadığını ancak bir tarafının hep buruk olduğunu belirten Tunç, şu ifadelere yer verdi:

"Bu başarı sadece benim değil. Babam, Van'da tanınan bir öğretmendi. Arkadaşları bana yardımcı oldu. Özel bir kursa ücretsiz kaydoldum. Çalışma ortamı oluşturdum. Ders kaynakları temin edildi. Başarımda birçok kişinin emeği var. Destek veren herkese teşekkür ederim. Tıp fakültesini kazandığım için aileme faydalı biri olacağım için mutluyum. Depremler sadece bizi değil yüzbinlerce insanı etkiledi. Böyle acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum."

haber-2-3.jpg

"OĞLUNA DOKTORLUĞU YAKIŞTIRIYORDU"

Yaşadıkları o acı günü anlatırken göz yaşlarına hakim olamayan 4 çocuk annesi 41 yaşındaki Remziye Tunç, eşinin tayininden dolayı 3 yıldır Malatya'da yaşadıklarını söyleyerek, şunları aktardı:

"İkinci depremde iki kızımla araçtaydık. Evimiz yıkıldı. Binadan kopan parçalar aracın üzerine döküldü. Ortalık toz duman oldu. Öleceğimizi düşündük. Binaya yaklaşmaya çalıştığımda oğlum Ferhat izin vermedi. 'Babam gitti' dedi. O an babasını kaybettiğini hissetti. Ben kabullenemedim. Akrabalarımızı aradık. Yardımımıza geldiler. Onların yardımıyla Van'a yerleştik. Eşim, Ferhat'ın tıp fakültesini kazanmasını çok istiyordu. Oğluna doktorluğu yakıştırıyordu. Evlatlarımla gurur duyuyorum. Eşim çok güzel çocuklar yetiştirdi. İyi bir eğitimciydi. Malatya'da bir okula ismi verilecek. Buna çok sevindik. Keşke yaşasaydı, oğlumuzun başarısını görebilseydi. Bize destek veren herkese çok teşekkür ederim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN