Sivas’ta yaşayan emekli öğretmen, köyündeki bataklık araziyi değerlendirme kararı alarak kimsenin aklına gelmeyecek bir şey yaptı. Hayalini gerçekleştiren emekli öğretmen yaptığı üretimle hem Sivas’ta hem de çevre illerde satış yapıyor…
Sivaslı emekli öğretmen Rasim Çimen, köyündeki bataklık araziyi alabalık tesisi olarak değerlendirmeye karar verdi. 30 yıl önce başladığı işi devam ettiren Çimen, şimdilerde sipariş yetiştirmekte güçlük çekiyor…
YILDA 35 TON ÜRETİM AYPIYOR
Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Ütük Köyünde hayatını sürdüren Rasim Çimen, 1992’de köyündeki bataklık araziyi değerlendirme kararı aldı. Uzun süre araştırmalar yapan Çimen, araziyi alabalık tesisi olarak değerlendirebileceğini gördü. Bataklık olan bölgeyi koca bir tesise çeviren Çimen, 1994’te alabalık üretimi için siftah attı.
Üretimde 30 yıla yaklaşan Çimen, yılda 35 ton balık üretiyor. Ürettiği balıkların satışını hem tesisinin içindeki lokantada hem de çevre il ve ilçelerde yapıyor. Emekliye ayrıldıktan sonra üretime başladığını söyleyen emekli öğretmen Rasim Çimen, “1992’li yıllarda buralar bataklık, sazlıktı. Burada ne yetiştirilebilir diye düşündük ve alabalığı öğrendim. Hiç bilmiyordum. Proje yaptırdık, geldik başladık. 1994 yılında üretime başladık, halen devam ediyoruz. Burada damızlıklarımız var, yavru elde ediyoruz. Ayrıca porsiyonluk yetiştiriyoruz. Lokantada tüketiyoruz, dışarıya da satıyoruz” ifadelerini kullandı.
Tesisi ziyaret edenlerin oldukça memnun kaldığını söyleyen Çimen, “Yıllık 35 ton kapasitemiz var. Balıklarımızın lezzetli olması için elimizden geleni yapıyoruz. Buraya gelen herkes memnun oluyor. Parasıyla balık yedikleri halde teşekkür ediyorlar. ‘İyi ki burayı yapmışsınız, misafirlerimizi ağırlayabiliyoruz’ diye teşekkür ediyorlar” şeklinde konuştu.