Bahçe temizliği yaparken orman yangınına neden oldu

Bahçe temizliği yaparken orman yangınına neden oldu

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bahçe temizliği sırasında çıkan orman yangını, hızlı müdahale sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı. Yangına neden olan bahçe sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde, bahçe temizliği sırasında çıkan orman yangını kısa sürede söndürüldü. Yangın, Bağören köyü yakınlarında meydana geldi ve bahçe temizliği sırasında yakılan ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu oluştu.

7-001.jpg

Hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunuldu ve bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. 7 arazözle yapılan müdahale sonrasında yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olan bahçe sahibi hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

8-001.jpg

Orman yangınları, ülkemizde her yıl yüzlerce hektar orman alanının yok olmasına neden oluyor ve doğal yaşamı tehdit ediyor. Bu nedenle, orman yangınlarına karşı herkesin daha duyarlı olması ve yangın çıkmasını önlemek için gerekli tedbirleri alması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN