Rus ve Türk askerlerinin İdlib'de 3. ortak devriyesi gerçekleştirildi

Rus ve Türk askerlerinin İdlib'de 3. ortak devriyesi gerçekleştirildi

Rus ve Türk askerlerinin İdlib'deki 3. ortak devriyesi gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada son 24 saat içinde ateşkes ihlali tespit edilmediğin belirtildi.

Rusya’nın Suriye’deki tarafları uzlaşma merkezinin açıklamasına göre, Rus ve Türk askerleri İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde M4 karayolu üzerinde üçüncü ortak devriyeyi gerçekleştirdi. Son 24 saat içinde herhangi bir ateşkes ihlali tespit edilmediği de açıklandı.

Spuntik Türkiye'nin aktardığına göre, açıklamada “Rusya ile Türkiye liderleri arasında 5 Mart 2020’de Moskova’da varılan anlaşma doğrultusunda, 8 Nisan’da İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde M4 karayolu üzerinde üçüncü ortak devriye gerçekleştirildi” ifadeleri kullanıldı.

HAVADAN DA TAKİP EDİLDİ

Devriye görevinde iki BTR-80 ve Tigr zırhlı aracı yer aldı. Konvoy havadan Rus Hava Kuvvetleri’nin insansız hava araçlarıyla izlendi.

Daha önce 15 Mart ve 23 Mart’ta ortak devriye gerçekleştirilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı sitesinde yayınlanan bilgilendirme bülteninde, Suriye’deki ateşkesi izleyen Rus-Türk komisyonu çalışmaları kapsamında, Rusya ve Türkiye’nin son 24 saat içinde herhangi bir ateşkes ihlali tespit etmediği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Suriye’deki ateşkesi izleyen Rus-Türk ortak komisyonundaki Rus tarafı, son 24 saat içinde herhangi bir ateşkes ihlali tespit etmemiştir. Türkiye tarafı da herhangi bir ihlal kaydetmemiştir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN